به گزارش حلقه وصل، در حاشیه برگزاری همایش بین المللی راقی(تبیین اندیشه ولایت) حجت الاسلام والمسلمین رضا غلامی، رئیس مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا با بیان جهت مفهومی و مصداقی اندیشه ولایت گفت: همانطور که ولایت و سطوح گوناگون آن معانی متنوعی دارد، اندیشه ولایت هم دارای یک تعریف واحد نیست. گاه ولایت به معنای دوستی خدا، گاه به معنای اشراف و سلطنت مطلقه الله (جل جلاله و عظم شانه) و گاه به معنای سرپرستی امت یعنی توامان ارائه طریق و ایصال به مطلوب است لکن در این نمایشگاه منظور از اندیشه ولایت، دیدگاههای دو ولی فقیه بزرگ در عصر ما، امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی است که در غیاب معصوم (علیه السلام) نقش خطیر سرپرستی امت را بر عهده دارند.
وی ضمن بیان حدود دربرگیری اندیشه ولایت و میزان تبعیت از ایشان گفت: ولایت فقیه حد و مرزی نمیشناسد یعنی ولی، در هر امری که مستقیم و غیر مستقیم برای هدایت و رشد جامعه اسلامی لازم باشد ورود میکند، دستورات او برای همه مومنین لازم الاتباع است مگر اینکه خود ولی بگوید در این امور، من نظری از موضع ولایت ندارم یا میتوانید از نظرات دیگر نیز استفاده کنید، ضمنا ورود ولی فقیه به امور مسلمین، ورود سلیقهای یا ذوقی نیست بلکه، ورودی مجتهدانه است لذا مشروعیت کامل دارد. بعضیها مایلند هر قسم از دیدگاههای ولی فقیه که به نفعشان است را بگیرند و مابقی را کنار بگذارند. به نظر من، این رفتار، عین ولایت نشناسی و حتی اگر عامدانه باشد، مصداق بارز نفاق است.
صاحب امتیاز نشریه تخصصی علوم انسانی اسلامی با بیان اهمیت و جایگاه برگزاری همایشهایی نظیر اندیشه راقی و... درخصوص تبیین اندیشه ولایت گفت: این نمایشگاهها چهار خاصیت عمده دارند، یک: تعارف و آشنایی متقابل دست اندرکاران این عرصه با کارها و ظرفیتهای همدیگر که خیلی ثمربخش است، دو: رسیدن به درک بهتر از نیازها و اولویتها، سه: فراهم شدن زمینه مساعد برای تعامل و هم افزایی و شکلگیری پروژههای عظیم و گروهی ، چهار: استفاده هدفمندتر از محصولات ارائه شده از سوی مخاطبان.
حجت الاسلام غلامی با ارائه چهار الگو برای کارآیی بهتر ترویج اندیشه ولایت گفت: :برای ترویج اندیشه های امام راحل (رحمة الله علیه) و رهبر فرزانه انقلاب (مدظله)، باید متناسب با مخاطبان گوناگونی که داریم انواع ابتکارات را به خرج دهیم. کارهای مکتوب مانند کتاب یا مجله، از ابتداییترین روشها محسوب میشوند و طبعا دایره اثرگذاری آنها محدود است. به نظر من، بکارگیری حداکثری هنر و همچنین ابزار رسانه و تولیدات متنوع خصوصا مستندهای قوی و جذاب در این عرصه باید اولویت اول دست اندرکاران باشد.
رئیس مرکز علوم انسانی اسلامی صدرا در پایان ضمن بیان فعالیتهای این مرکز درخصوص اندیشه ولایت گفت: یکی از نقاط تمرکز ما در مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا، تحقیق حول دیدگاههای امام و مقام معظم رهبری است و کارهای متعددی را در این زمینه انجام دادهایم که بعضا چاپ هم شده است. ضمنا این مرکز در برپایی همایش ملی مردم سالاری دینی در سالهای اخیر که پایگاه آن دانشگاه شهید بهشتی است، نقش کلیدی دارد و قرار است برای نخستین بار، یک نشریه علمی و پژوهشی نیز در موضوع مردم سالاری دینی منتشر نماید.