به گزارش حلقه وصل، در دیدار هیئت سوری مجمع بیداری اسلامی با محمدحمزهزاده قائم مقام رئیس حوزه هنری و جمعی از مدیران این نهاد انقلابی، عرض القدرو كارگردان سینمای سوریه، با بیان اینكه در تاریخ سوریه از همه اقوام و ادیان حضور داشته اند، اظهار كرد: مردم با ادیان مختلف دور هم جمع بودهاند و در طول تاریخ كنار هم زندگی كردهاند و ما این فرهنگ را به اروپا هم صادر كردهایم.
وی ادامه داد: نخستین حركتهایی كه در سینمای سوریه آغاز شد، این بود كه ما با استعمار و ظهور اسرائیل در همسایگی سوریه مواجه بودیم. سینمای سوریه از غم و غصههای فلسطین استفاده كرده است. توجه بیشتر سینماگران سوریه به سمت جنایات اسرائیل بوده است. مجامع بین المللی نیز به همین دلیل، آثار سینمایی سوریه را به جشنوارههای خود راه نمی دهند و یا اجازه اكران به این آثار نمیدهند.
این سینماگر سوری با بیان اینكه فیلمسازان كشور سوریه، بعد از ورود داعش به این كشور، به مناطق جنگی رفتند، عنوان كرد: از مقاومت مردم سوریه در مقابل داعش و دشمنان، فیلم می سازیم و به این راه ادامه میدهیم. تلاش می كنیم در سینمای سوریه، روایت جنگ و قهرمانی ارتش سوریه را به مردم و نسل آینده منتقل كنیم.
محمد ماهر موقع، نماینده مجلس سوریه، نیز در سخنانی با اشاره به اینكه پیروزی انقلاب اسلامی ایران، نتیجه قدرت ایمان انسانها بوده است، اظهار كرد: در سفر چند روزهای كه در ایران داشتیم. همه اقامت ما در تهران خلاصه شد در جلسه ای كه امروز داشتیم. چرا كه فهمیدیم پیروزی انقلاب اسلامی، پیروزی نظامی نبود. بلكه پیروزی ایمان بود.
وی افزود: اختلاط خون شهدای ایران و سوریه در جنگ مقابل داعش، دو ملت را به هم نزدیك تر كرده است و هیچ گاه این روزها را فراموش نخواهیم كرد. در جشن پیروزی انقلاب ایران نیز شركت كردیم تا به نوعی از ایثار رزمندگان ایران در سوریه تشكر كرده باشیم.
نماینده مجلس سوریه گفت: از مردم ایران و به ویژه آیت الله العظمی خامنهای به دلیل حمایتی كه از مردم سوریه در مواجهه با تروریستها داشتند تشكر میكنم.
سید صادق رضایی، مدیر حوزه هنری كودك و نوجوان، نیز در سخنانی با تاكید بر اینكه سوریه، تنها كشوری بود كه دولت، ملت و ... در طول هشت سال دفاع مقدس به كمك مردم ایران آمدند، عنوان كرد: امروز كه دولت سوریه دچار داعش شده است، دولت و ملت ایران پشتیبان این كشور هستند. ملت ایران حتی بعد از آنكه 8 سال جنگ تحمیلی را با كشور عراق تجربه كردند، امروز كه این كشور دچار بحران است، به كمك آن میشتابند.
وی همچنین گفت: از گذشته، كشورهای مختلف، حكمت و ادب و سیاست را از سوریه می آموختند و به همین دلیل هم سوریه، تنها كشوری بود كه انقلاب اسلامی ایران را به درستی درك كرد و از آن پشتیبانی كرد. مشكلاتی كه امروز برای سوریه پیش آمده است نیز به دلیل مقابله این كشور با اسرائیل و استكبار است.
رضایی خاطرنشان كرد: اگر میخواهید عشق به رزمندگان و شهدایتان در دل جوانان و نسل های بعد به وجود بیاید، یكی از بهترین راهها هنر است. همچنین باید محبت و عشق و نفرت به دشمنان را از امروز به فرزندانمان بیاموزیم و تنفر نسبت به دشمن را باید به وسیله هنر تبیین كرد.
محمدحمزه زاده قائم مقام رئیس حوزه هنری نیز با بیان اینكه قدمت حوزه هنری به اندازه انقلاب اسلامی است، عنوان كرد: رهبر كبیر انقلاب اسلامی معتقد بودند نخستین دفاعی كه پس از پیروزی انقلاب اسلامی باید از كشور صورت بگیرد، دفاع فرهنگی است.
وی ادامه داد: در منطقهایی زندگی میكنیم كه مركز تمدنهای بزرگ دنیا بوده است. اگر از فرهنگ سخن میگوییم، به این معنا است كه در حال صحبت از تاریخ هستیم. چرا كه زیستگاه فرهنگ نیز تاریخ است. ادبیات و هنر جایی متولد میشوند كه تاریخ وجود داشته باشد. برای همین است كه ادبیات را در كشورهای ما میشناسند.
مدیرعامل موسسه سوره سینمایی مهر با اشاره به اینكه دنیا درگیر رادیكالیسم و ارعابگری هستیم، عنوان كرد: ریشه تندروی، رادیكالیسم را بی ایمانی و بی عدالتی می دانم. بی عدالتی محصول حكومتهای سلطه است. ما اعتقاد داریم این تندروییها گریبان حكومت های سلطه را خواهد گرفت و همین امروز این اتفاق رخ داده. هنر از جایی آغاز میشود كه تندروی تمام شود.
پس از آنكه تندرویها و تروریستها در كشورهایی همچون سوریه از بین رفت، كار هنرمندان شروع میشود. امروز آمریكا از ما ناراحت است كه چرا موشكهای دفاعی میسازیم. اصل موشكهای دوربرد ایران، در مراكزی همچون حوزه هنری است و شما در مركز موشكسازی هنری انقلاب اسلامی قرار دارید. چرا كه هنر، دوربردترین سلاح است و در طول تاریخ نیز باقی میماند.
هیئت نخبگان سیاسی، علمی، فرهنگی و هنری سوری مجمع بیداری اسلامی همچنین از بخشهای مختلف حوزه هنری، همچون گالری ابوالفضل عالی، نمایشگاه كاریكاتور «پوسترهای استاد آقاقلیزاده»، گالری خانه عكاسان ایران، كارگاه هنرهای تجسمی، گنجینه هنر انقلاب، كتابخانه تخصصی جنگ و فروشگاه كتاب سوره مهر بازدید كردند.
این هیئت همچنین در سالن شهید آوینی مركز مستند حوزه هنری، به تماشای چند كلیپ و مستند تولید شده در این نهاد نشستند.