سرویس حاشیه نگاری: در حاشیه برگزاری نمایشگاه «اندیشه راقی» گفتگویی داشتیم با حجت الاسلام غلام شُبَر حسین از «مرکز تحقیقات اسلامی بعثت» پاکستان که مسئول غرفه این موسسه در نمایشگاه اندیشه راقی نیز می باشد. متن این گفتگو را در ادامه ملاحظه خواهید کرد.
این روحانی فعال پاکستانی در خصوص اهمیت برگزاری این نمایشگاه گفت: این نمایشگاه باعث شده که ما با دیگر موسساتی که در این زمینه فعالیت می کنند آشنا بشویم و همین آشنایی از فعالیتهای موسسات دیگر تاثیرات زیادی دارد، مطرح کردن فعالیت های موسسات در این نمایشگاه باعث تقویت روحیه و اراده آنها می شودو وقتی میبینیم که موسسات دیگری نیز در این زمینه چه فعالیت هایی انجام داده اند روحیه مان برای ادامه کار چند برابر می شود.
شُبَر حسین پیرامون مرکز تحقیقات اسلامی بعثت پاکستان و فعالیت های آن اینگونه توضیح داد: فعالیت هایی که ما امروز در پاکستان انجام می دهیم پیشینه اش به حدود بیست سال پیش بر می گردد، که استاد ما حاج آقای نقوی در قم بودند وبا راهنمایی و اقدامات ایشان کم کم زمینه این موسسه ایجادشد.
وی افزود: البته حاج آقا نقوی در سال 2009 از ایران رفتند و در پاکستان شروع به فعالیت کردند و یک حوزه علمیه بزرگ تأسیس کردند به نام «جامعهالعروه الوثقی» یعنی اولین مبنای کاریشان همین حوزه شد و از طریق این حوزه با شهرهای دیگر و بخصوص با جامعه اسلامی پاکستان و با جوانان پاکستان ارتباط پیدا کردند. بعد از آن یک حوزه دیگر به نام «جامعه الام الکتاب» که برای خواهران است و نزدیک به 600 نفر از خواهران در آن درس میخوانند را نیز تاسیس کردند.
این روحانی پاکستانی اضافه کرد: حاج آقا نقوی غیر از این دو حوزه برای کسانی که نمیتوانستند درس دین را یاد بگیرند و بیایند در این حوزه ها نیز یک حوزه علمیه مجازی ایجاد کردند به نام «جامعه الدین القیم» که همه اردو زبانهایی که در پاکستان یا هندوستان یا کشمیر یا مناطق و کشورهای دیگر زندگی میکنند بحمدالله از طریق این حوزه علمیه مجازی علوم دینی را فرا گرفتند.
وی خاطر نشان کرد: در کنار این حوزه های علمیه بیمارستانی نیز به همت حاج آقا نقوی ساخته شد به نام بیمارستان «مفاضالحیات» که علاوه بر بیماران این دو حزوه علمیه برادران و خواهران بیمارانی که بیرون از مدرسه هستند نیز برای مداوا به اینجا می آیند و مداوا می شوند.
این فعال فرهنگی پاکستان افزود: مدارس دولتی پاکستان نظام آموزشیشان جوری است که یک طلبه که درس میخواند بیشتر در ذهنش موضوعات مالی و پول و این چیزهاست و وقتی به مقاطع بالاتر میرود و وارد دانشگاه می شود به طرف غرب گرایش پیدا میکند، لذا ما خودمان یک سیستم آموزشی طراحی کردیم به نام «صراط» که براساس مبانی اسلام طراحی و ایجاد شده است.
حجت الاسلام شبر حسین در خصوص فعالیت های دیگر مرکز تحقیقات اسلامی پاکستان گفت: نزدیک یک ماه هست که شبکه تلویزیونی راه اندازی کرده ایم به نام «بعثت»، این شبکه یک شبکه ماهوارهای است و از طریق یوتیوی اینترنت هم میتوانید آن را مشاهده کنید. غیر از این مجلات ماهیانه ای به زبان اردو نیز داریم که هم در پاکستان و هم در کشمیر هم در هندوستان پخش میشود که از آن جمله می توان به «عروهالوثقی» و مجله داخلی حوزه که خود طلاب آن را مینویسند وطراحی میکنند به نام «صبح صادق» اشاره کرد. علاوه بر این سیدیها ودیویدیهایی هم هست با موضوعات مختلف در خصوص افکار امام خمینی و ولایت و امامت و امت یعنی بر محور این سه موضوع که آنها نیز در پاکستان و هندوستان و همچنین در کشورهای اروپایی منتشر می شوند.
عضو مرکز تحقیقات اسلامی بعثت پاکستان صحبت های خودرا اینگونه ادامه داد: چند تا سایت نیز داریم که اولین آن «اسلامی مرکزی دات کام» هست که مجموع سخنرانیها در آن بارگذاری می شود. سایت دوم مربوط به خود حوزه هست سایت سوم مربوط به حوزه علمیه مجازی هست که خدمتتان عرض کردم و سایت چهارم هم مربوط به نهضت بیداری امت مصطفی است که این سایت را سه چهار سال پیش استاد نقوی در سطح کشور راه انداختند و الحمدالله به برکت این نهضت خیلی از مسلمانان جامعه پاکستان، چه سنی و چه شیعه بیدار شدند و متوجه شدند که مسئولیت ما در زمان حاضر نسبت به اسلام و نسبت به پیغمبر چیست.
وی گفت: ما کارگاههای علمی و تربیتی نیز داریم به نام کارگاههای «ولایت» که هم در ایران برگزار میشود هم در پاکستان و هم هند و هم کشمیر، در پاکستان کارگاه مرکزی در خود حوزه علمیه جامعهالعروه الوثقی برگزار می شود، غیر از آن حدود 450کارگاهها نیز در سطح کشور برگزار می شود که در این کارگاهها هزاران جوان از دانشگاه و مدارس ابتدایی میآیند و علوم دینی را یاد میگیرند. همچنین کارگا ه 25 روزه ای نیز در ایران برگزار میشود که همه اردوزبانان پاکستانی هندی و کشمیری و همچنین اردو زبانان کشورهای اروپایی به ایران می آیندو هم با بزرگان و مراجع آشنا میشوند و درسهایشان را یاد میگیرند و هم با شهدا و پیامهای شهدا آشنا میشوند، حتی ارودیی برای آنها برگزار می کنیم و آنها را به مناطق جنوب ایران می بریم و همین که برمیگردند خیلی متأثر و منقلب میشوند مثل این که در روحشان یک انقلاب شده است.