در ایام ابتلای کشور به بیماری کرونا، بسیاری از جوانان و اقشار مختلف مردم در قالب گروه های جهادی و خدمت رسانی به مبارزه با این بیماری پرداختند، اما در این میان حجم فعالیت ها و تاثیرگذاری اقدامات یک گروه بسیار درخشان بود؛ آن هم طلاب و روحانیون بودند.
شاید به جرأت بتوان گفت حتی ساماندهی بسیاری از گروه های جهادی محلات، مساجد و نیروهای انقلابی هم متاثر از همین روحانیون محلات و مساجد بوده است.
یعنی طلاب نه تنها خود در قالب گروه های جهادی مجزا به فعالیت های ضدعفونی معابر، توزیع بسته های غذایی-بهداشتی و حتی غسل و کفن اموات کرونایی پرداختند؛ بلکه با ساماندهی هسته های جهادی مردمی از ظرفیت تاثیرگذاری اجتماعی خود نیز حداکثر استفاده را کردند.
تا جایی که رهبر معظم انقلاب اسلامی هم در بخشی از سخنانشان پیرامون اقدامات طلاب جهادی به ویژه طلاب استان خوزستان سخن گفته و تصریح کردند؛ در خوزستان طلاب با تشکیل قرارگاه، حتی درون خانه های مردم را هم ضدعفونی میکنند. اینها نشانه عمق فرهنگ اسلامی و رسوخ فرهنگ اسلامی در مردم ماست.
به همین دلیل حلقه وصل به سراغ حجتالاسلام محمد پشم فروش، مسئول ستاد بحران و انسجام گروههای تبلیغی-جهادی استان خوزستان رفت و با وی به گفتگو نشست.
وی در شروع بیان داشت: با شیوع ویروس کرونا از اسفندماه سال گذشته در سطح کشور، جلسات ستاد مقابله با بحران نهادهای حوزوی خوزستان تشکیل و دستورات لازم جهت فراخوان و آمادهباش طلاب صادر شد. در روزهای اولیه شیوع ویروس کرونا، مردم به دستورات بهداشتی آنچنان توجه نمیکردند و البته انسجام لازم هم میان دستگاهها شکل نگرفته بود. به همین دلیل گروههای جهادی دستبهکار شده و بهصورت کاملاً خودجوش مشغول به فعالیت شدند.
پشم فروش ادامه داد: فیالواقع در ابتدای کار، هیچ مسئول یا مدیری به گروههای طلبگی نگفت که چهکاری را انجام دهید، خود طلاب، قرارگاه تشکیل داده و اقداماتی که احساس میکردند لازم است را انجام دادند. برخی از طلاب، خیابانها را ضدعفونی میکردند. برخی کارگاه تولید ماسک راهاندازی کردند. برخی در فضای مجازی مشغول به کار شده و برخی دیگر نیز در کارخانهها به کمک پرسنل رفته و به تولید الکل ۷۰ درصد طبی مشغول شدند.
این فعال جهادگر تصریح کرد: همه این کارها خودجوش صورت گرفت و ما بهعنوان ستاد، گروهی را اعزام نکردیم و مجموع اقداماتی که در ابتدا شکل گرفت، صرفاً برآمده از «شورای فکری» هر گروه بود که بهصورت اقتضایی برنامههایی را اجرا میکردند.پس از افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا جلسات ستاد مقابله با بحران حوزه علمیه خوزستان متشکل از مدیریت حوزه علمیه، سازمان تبلیغات، دفتر تبلیغات، مرکز خدمات و بسیج طلاب سپاه حضرت ولیعصر(عج) خوزستان، برگزار و دستورالعملهای لازم تصویب و به مدارس علمیه ابلاغ شد.
وی خاطر نشان کرد: بحمدالله گروههای تبلیغی-جهادی استان خوزستان در قالب چندین گروه و اکیپ جهادی در عملیاتهای مختلف مشغول خدمترسانی به مردم و مبارزه با ویروس کرونا شدند و برخی از گروه ها همچنان در حال فعالیت هستند.
مسئول ستاد بحران و انسجام گروه های تبلیغی جهادی استان خوزستان بیان داشت: در ابتدای شروع فعالیتهای جهادی، بیش از یکصد اکیپ طلبگی فعال شده بودند، اما پس از انسجام و سازماندهی گروههای جهادی، ۷۰ مدرسه علمیه با بیش از ۱۳۰ گروه بهصورت ثابت برای مقابله با ویروس کرونا، پایِ کار خدمترسانی به مردم آمدند و پس از تقسیم بندیهای صورت گرفته هر گروه جهادی با تشکیل چند اکیپ، در عملیاتهای۴۰ گانه، مشغول خدمترسانی به مردم شدند که در مجموع ۳۰۰ اکیپ جهادی در سطح استان فعال شدند.
پشم فروش با اشاره به اینکه باید یادآوری کنم که در گروههای جهادی مدارس علمیه، نهتنها طلاب که دانشجویان، دانش آموزان و سایر اقشار نیز حضور دارند اضافه کرد: محور فعالیت های طلاب و روحانیون جهادی در پنج حوزه اقدامات پیشگیرانه، اقدامات حمایتی، حمایت و روحیه بخشی به کادر درمانی بیمارستانها، بدرقه تا بهشت و اخلاق و معنویت اجرا شد.
این طلبه جهادگر خاطر نشان کرد: در محور اقدامات پیشگیرانه اقداماتی برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در سطح استان خوزستان انجام شد از جمله ضدعفونی معابر، خیابانها و اماکن جمعیتی، ناوگان حملونقل عمومی، عابر بانکها، جایگاههای سوخت، پارکها، بیمارستانها، مراکز اداری و خدمات رسان، تولید ماسکهای طبی، شیلدهای محافظ برای گروههای ضدعفونی کننده، کمک به افزایش تولید الکلهای طبی ۷۰ درصد، راهاندازی پیک موتوری رایگان برای ضدعفونی منازل مردم و راهاندازی گیت و ایستگاههای گندزدا کننده برای ضدعفونی خودروهای شخصی.
وی در ادامه گفت: در محور اقدامات حمایتی نیز برای حمایت از اقشار کمدرآمد و خانوادههای مستضعف در راستای بهبود اوضاع معیشتی و کمک به تأمین سلامت بهداشتی مردم انجام شده از جمله تهیه بستههای معیشتی برای خانوادههایی که سرپرست آنها به دلیل تعطیلی سراسری، بیکار شدهاند، توزیع بستههای بهداشتی شامل «ژل ضدعفونی کننده»، «الکل»، «دستمالکاغذی»، «مواد ضدعفونی کننده بهداشتی شامل وایتکس و گندزدا» و... میان خانوادههای مناطق محروم، توزیع میوههای استریل شده در بیمارستانها، آبمیوههای طبیعی ۱۰۰ درصد ارگانیک و بهداشتی در بیمارستانها و نقاهتگاهها، قربانی تعداد زیادی مرغ به نیت صدقات اول ماه و توزیع میان خانوادههای نیازمند، پویش خرید برای سالمندان و پویش بخشودگی اجاره خانهها.
پشم فروش ضمن اشاره به حمایت و روحیه بخشی به کادر درمانی بیمارستانها بیان داشت: در این محور، تلاش گروههای جهادی معطوف به حمایت از کادر درمانی با انجام چندین اقدام در شهرهای مختلف استان شد. در اختیار قرار دادن ساختمان ادارات حوزوی به شبکه بهداشت برخی از شهرستانها، اکرام کادر درمانی با حضور مسئولان حوزوی در بیمارستانها، تولید ماسک با درصد فیلتراسیون های مختلف برای بخشهای مختلف بیمارستانها، تولید شیلدهای محافظ، تولید لباس یکبارمصرف بیمارستانی، توزیع بستههای معنوی، توزیع میوههای استریل شده در بیمارستانها، توزیع آبمیوههای طبیعی ۱۰۰ درصد ارگانیک و بهداشتی در بیمارستانها و نقاهتگاهها، پرستاری از بیماران و اعزام ۱۰۰ نفر از طلاب و روحانیون برای غربالگری مردم از جمله این فعالیت های بوده است.
مسئول ستاد بحران و انسجام گروه های تبلیغی جهادی استان خوزستان به طرح «بدرقه تا بهشت» نیز اشاره کرد و افزود: بدرقه تا بهشت عنوان طرحی است که طلاب خواهر و برادر سطح استان با همکاری سازمان آرامستان های خوزستان، اقدام به تغسیل و تدفین اموات کرونایی میکنند. که در این راستا ۴۶ نفر از خواهران و برادران طلبه و روحانی در ۸ شهرستان، مراحل تغسیل و تدفین اموات کرونایی را با حفظ کامل حدود شرعی و بهداشتی انجام می دهند.
وی تصریح کرد: محور پنجم فعالیت ها نیز اخلاق و معنویت بود که در این زمینه گروههای مختلفی را برای ایجاد فضای معنوی و البته شاد و مفرح میان خانوادهها ساماندهی کردیم تا اقداماتی مثل راهاندازی کاروان شادی بدون تجمع افراد در خیابانها، برگزاری مسابقات مختلف در فضای مجازی همچون در خانه بمانیم، تهیه کیک با مشارکت ویژه کودکان و...، برگزاری مسابقه کتابخوانی، پویش ختم قرآن، تشویق مردم به برپایی نماز جماعت خانگی، پویش برگزاری احیاء خانگی، مسابقات در خانه بمانیم، تهیه و توزیع جزواتی از انواع بازیهای فکری و جمعی و تولید عکس نوشته و کلیپ با هدف کمک به فرهنگسازی قرنطینه خانگی را در دستور کار خود قرار دادند.
پشم فروش در ادامه تأکید کرد: در بسیاری از روستاها که مدرسه علمیه وجود ندارد، امامان مساجد وارد عمل شده و اقدام به تشکیل گروه و اکیپ جهادی کردند. همچنین حضور بانوان در عرصههای مختلف از تولید ماسک گرفته یا پویشهایی که در فضای مجازی شکل گرفت، همگی آنها تداعیگر حضور بانوان پشت سنگرهای جبهههای دفاع مقدس بود.
مسئول ستاد بحران و انسجام گروههای تبلیغی نهادهای حوزوی خوزستان ادامه داد: فعالیت دیگری که توسط طلاب جهادگر صورت گرفت این بود که با توجه به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص رزمایش عمومی احسان، انفاق و مساوات که در نیمه شعبان انجام شد، طلاب مدارس علمیه، گروههای جهادی، مساجد و برخی از هیئات شاخص، بهصورت خودجوش و کاملاً مردمی، اقدام به اجرای طرحهای محلی و توزیع بستههای معیشتی برای خانوادههای کم برخوردار کردند.
وی با اشاره به تشکیل بالغ بر ۱۲ قرارگاه در سطح کلانشهر اهواز برای مقابله با ویروس کرونا و حمایت از خانوادههای کمبرخودار گفت: قرارگاههایی نظیر شهید موسی اسکندری منطقه کمپانی، بقیهالله در عین ۲ و شهید صوفی منطقه کیانپارس، اقدامات بسیار گستردهای برای حمایت از خانوادههای کم برخوردار انجام دادند که جا دارد از آنها و دیگر قرارگاهها برای پیوستن به رزمایش عمومی احسان، انفاق و مساوات، تقدیر و تشکر کنم.
پشم فروش، با اشاره به تشکیل ستاد مسئولان و فعالان فرهنگی خوزستان زیر نظر نماینده ولیفقیه در خوزستان، بیان کرد: حجتالاسلاموالمسلمین موسوی فرد، ستادی از مسئولین و فعالان فرهنگی در استان تشکیل داده تا بر سایر حرکتهای مردمی نظارت و آنها را پشتیبانی کنند.
این طلبه جهادگر تأکید کرد: درطول این فعالیت های جهادی در حدود ۲۳۰۰ نفر در قالب گروه های جهادی در صحنه بوده اند که از این تعداد حدود ۸۵۰ نفر آن ها را بانوان تشکیل دادند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: إنشاءالله تا ریشهکن شدن کامل ویروس کرونا، بخش زیادی از این خدمات ادامه خواهد داشت. امیدواریم با دعای خیر مردم، پزشکان و دانشمندان ایرانی هرچه سریعتر موفق به تولید دارو و واکسن آن شوند و شر این بیماری از دامن ملت ایران پاک گردد.طلاب، روحانیون، دانشجویان، دانش آموزان، اساتید و مدیران مدارس علمیه، ائمه جماعت مساجد و ائمه جمعه استان خوزستان همگی پای کار بوده و تا لحظه آخر پایِ کارِ خدمترسانی به مردم هستند.