به گزارش حلقه وصل، نشست رسانهای دهمین جشنواره فیلم کوتاه «دینی رویش» با حضور هادی مقدمدوست دبیر هنری جشنواره، سیدجواد رفاهی دبیر اجرایی جشنواره و زرهساز قائممقام دبیر جشنواره و همچنین اصحاب رسانه صبح امروز در حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این نشست سیدجواد رفاهی دبیر اجرایی جشنواره عنوان کرد: جشنواره فیلم کوتاه «دینی رویش» در سال 84 در مشهد مقدس با همکاری حوزه هنری خراسان رضوی پایهگذاری شد و توانست طی چند دوره فیلمسازان خوبی را در این عرصه به جامعه هنری کشور معرفی کند که بسیاری از آنها هم اکنون نیز در این عرصه فعالیت دارند.
وی در ادامه افزود: مشهد با توجه به فضای معنوی از جایگاه ویژهای برخوردار است که این مکان بهترین فضا برای برگزاری این جشنواره خواهد بود. همه دورهها غیر از دوره نهم این جشنواره در مشهد برگزار شد که آن هم به دلیل همکاری نکردن مسئولان در این استان بوده است. اما در این دوره علاوه بر برگزاری جشنواره «دینی رویش» در مشهد دبیرخانه آن نیز به مشهد منتقل شد.
هادی مقدمدوست دبیر هنری جشنواره فیلم کوتاه «دینی رویش» عنوان کرد: یکی از نکاتی که بسیار مهم است و باید به آن اشاره کنیم تعداد زیاد آثار ارسالی به جشنواره است که از این میان آثار خوب و باکیفیتی انتخاب شدهاند. طبیعتاً وقتی فراخوانی داده میشود تعداد زیادی فیلم به دبیرخانه ارسال میشود اما آن چیزی که ما شاهد بودیم این بود که بیشتر آثار فیلمهای مستند هستند که برای ما هم جالب بود.
وی در ادامه افزود: نکته دیگری که میتوان در موردش صحبت کرد کیفیت آثاری است که انتخاب شده است این آثار با کیفیت بودند به این معنی که هر کدام به خودی خود از استانداردهای لازم فیلم برخوردار بودند. گاهی وقتی فیلمهایی به جشنواره ارسال میشود از بین همه فیلمها تلاش میشود که با کیفیتترین آنها به جشنواره راه پیدا کنند و در شرایطی این کیفیت در خود فیلم بالذات وجود ندارد بلکه با مقایسه با سایر آثار به این درجه رسیده است اما در این دوره فیلمهای انتخابی هر کدامشان واقعا فینفسه از کیفیت خوبی برخوردار بوده است.
مقدمدوست در ادامه عنوان کرد: در بخش جوانهها بر اساس ردهبندی سنی اگر آماری بخواهند بدهند غیر از دهه 40 یا 50 بیشترین آثار مربوط به دهه 60 و 70 بود که در این بین متولدین دهه 80 هم فیلمهایی را به جشنواره ارسال کردند.در واقع متولدین دهه 60، 661 فیلم، دهه 70، 185 فیلم و دهه 80، با 3 فیلم متقاضی حضور در جشنواره بودند. که در نهایت 52 عنوان از دهه 60 و 10 عنوان از دهه 70 جزو آثار حاضر شده در بخش جوانههای رویش هستند.
بر پایه این گزارش، در ادامه نشست زرهی قائممقام دبیر جشنواره با توجه به زمان برگزاری جشنواره که 27 دی ماه در سینما هویزه خواهد بود،گفت: جشنواره فیلم کوتاه «دینی رویش» در سه سالن مجزا کارش را آغاز میکند و ما سالنها را بر اساس نوع فیلمها جداسازی کردیم، سالن شماره 3 مربوط به آثار داستانی است سالن شماره 5 فیلمهای مستند را به نمایش میگذارد و سالن شماره 4 آثار پویانمایی را در معرض مشاهده مخاطبان خواهد گذاشت. برای فیلمهای کوتاه نیز جلسه نقد و بررسی نخواهیم داشت و این جلسات به شکل دیگری برگزار میشود. ما برای استفاده از اوقات فیلمسازان هر روز یک نشست تخصصی خواهیم داشت و مباحث مختلف در ارتباط با موضوع جشنواره نیز در این میان مطرح خواهد بود کارگاهها و نشستهای تخصصی در زمینههای مختلف پذیرای فیلمسازان کوتاه خواهد بود.
وی در ادامه افزود: فراخوانی را در فضای مجازی منتشر کردیم که علاقهمندان میتوانند نقدهای خود را برای ما ارسال کنند و در نهایت مطالبشان توسط داوران و متخصصین مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت که هادی مقدمدوست و نصرالله تابش نیز جزو داوران خواهند بود. اختتامیه جشنواره هم در سینما آفریقا ساعت 17:30 برگزار خواهد شد.
در ادامه نشست رفاهی گفت: در بخش ملی شاهد 860 اثر بودیم. در ادامه باید بگویم در بخش بینالملل 8 کشور حضور پیدا کردند که آثارشان به نمایش در خواهد آمد. این 8 کشور عبارتند از کشورهای مانند آمریکا، عراق، روسیه، ترکیه، آذربایجان، افغانستان، برزیل و فرانسه. باید بگویم که سال آینده با توجه به اولویت جهان اسلام این جشنواره در بخش بینالملل به صورت گسترده برگزار خواهد شد و همچنین فیلمهای بلند نیز از دیگر بخشهای این جشنواره خواهند بود.
وی در ادامه افزود: هفتههای فیلم رویش در استانهای کشور نیز برگزار خواهد شد که اعظم این برنامهها در 6 ماه اول سال آینده خواهد بود که برگزیدگان آثارشان به نمایش در خواهد آمد و نشستهایی با حضورشان در استان مربوطه برگزار خواهد شد همچنین در نظر داشته باشید که امسال مشهد پایتخت جهان اسلام است و این همایش اولین جشنواره ملی و بینالمللی این استان خواهد بود.