
به گزارش حلقه وصل، سجاد شاکری خواننده قطعه «عیار زادهها» در خصوص ایده و اجرای این قطعه گفت: تصمیمگیری ساخت کار با خودم بود و ایده این کار هم در پس این فکر به ذهنم رسید که میخواستم بیان کنم ماجرای جنگ همیشه هست و جنگ امروز سوریه در راستای 8سال دفاع مقدس است. بعد از مشورت با خانوادههای شهدای جنگ، تصمیم به اجرای این قطعه گرفتم و این کار را بهعنوان یک هدیه از طرف خانواده شهدای جنگ به خانوادههای شهدای مدافع حرم معرفی کردم .وی افزود: تمام هزینههای این کار را خانواده شهدای جنگ تقبل کردند و تهیهکننده کار آنها بودند. بعدازآن شعری از وحید قاسمی - که هم حماسی و هم خوش محتوا بود- برای این کار انتخاب شد و تنظیم آن را محمد عباسی و آهنگسازی را سینا دستخوش و میکس هم سعید صالحی بر عهده گرفتند.
این هنرمند جوان در خصوص جای خالی فعالیتهای هنری برای شهدای مدافع حرم نیز بیان کرد: در این زمینه بسیار کمکار شده و متأسفانه از کارهای انجامشده هم حمایت رسانهای چندانی نشده است. موضوع مدافعان حرم و اتفاقاتی که در حال حاضر در این خصوص میافتد از جنبه سیاسی، فرهنگی، اعتقادی، خانوادگی و اجتماعی حائز اهمیت و بررسی است. زبان هنر بهعنوان یکزبان نافذ بهترین زبانی است که میتواند به این موضوع بپردازد. تأثیری که شهادت جوانان ما در کشور سوریه بر فضای معنوی جامعه ایجاد میکند زبان هنر را موظف کرده تا به این مسئله بپردازد.
شاکری افزود: در حال حاضر بهترین ابزار برای پرداختن به ابعاد مختلف شهادت این عزیزان، شعر و موسیقی است چراکه موسیقی ارزشی جای خودش را بازکرده و با استقبال خوبی نیز روبروست .باید به این نکته توجه داشت که نیاز روز جامعه ما این است تا با زبان موسیقی به نسل سوم و چهارم انقلاب ارزشهای انقلاب، دفاع مقدس و اسلام را منتقل کنیم. همینطور شعر که از استقبال خوبی بین مردم برخوردار است.
وی ادامه داد: در حال حاضر جامعه، شعر و موسیقی را میطلبد و برای پاسخ به این نیاز لازم است که در حوزه موسیقی و شعر آثار مختلفی را تولید کرد. در موسیقی میتوان تمام حالات از حماسه تا معنویت را به مخاطب منتقل کرد. مردم ما فهم دقیقی از هنر دارند و موسیقی و شعر را بهخوبی درک میکنند. تا وقتی این فهم وجود دارد طبیعتاً تقاضا نیز زیاد میشود بنابراین عرضه هم متناسب با این تقاضا باید افزایش یابد.
موسیقی زبان مقبول جهانی است
این خواننده ارزشی در ادامه سخنانش با بیان اینکه اکنون دنیا تمام فلسفه و حرف خود را در قالب موسیقی، فیلم و شعر عنوان میکند، گفت: این مسئله باید برای ما خط مشی باشد؛ یعنی ما هم از همین زبان برای بیان ارزشهای خود استفاده کنیم زیرا موسیقی یکزبان مقبول جهانی است. زمانی که نشریه «شارلی ابدو» به ساحت مقدس پیامبراکرم (ص) توهین کرد ما کاری با عنوان «خط قرمز» در حمایت از پیامبر مهربانیها تولید کردیم که بخشی از آن به زبان عربی خوانده و این اثر در کشورهای عربی با استقبال خوبی روبرو شد. این موفقیت بر من ثابت کرد که میتوان کار جهانی و با زبانهای مختلف انجام داد.
وی خاطرنشان کرد: با زبان موسیقی میتوان پیام شهدای جنگ و شهدای مدافع حرم را به دنیا مخابره کرد. در حال حاضر هر کشوری یک سرود ملی دارد نه یک فیلم ملی و نه یک شعر ملی زیرا حالت موسیقیایی سرود، زبانی جهانی است که میتوان توسط آن کشور و آرمانها آن را معرفی کرد. سرود جایگاهی دارد که مقام معظم رهبری در دیدار خود با شعرا نیز بر آن تأکید کردند.
این مداح اهلبیت(ع) در بیان راهکارهای ارتقای موسیقی ارزشی نیزعنوانکرد: در بسیاری از قطعههای ارزشی به یک موضوع واحد پرداختهشده و در واقع موضوع تکراری بوده است. مثلا به موضوعاتی که از آن غافل بودهایم مثل موضوعات خانوادگی بعد از شهادت مدافعان حرم و حال و هوایی که در بین این خانوادهها حاکم میشود، تأثیراتی که اطرافیان و اقوام از شهادت خویشاوندان خود میگیرند و گهگاه تحولاتی که در بین نزدیکان این افراد رخ میدهد پرداخته نشده است. ازایندست موضوعات بسیار است که باید به آن توجه داشت. وی ادامهداد: همچنین ارگانهایی که مسئول حمایت از موسیقی ارزشی هستند متأسفانه صرفاً در حد انجام وظایف محوله، کار را انجام میدهند. در واقع کار جهادی نمیکنند. ما برای تولید یک موسیقی ارزشی با سنگاندازیهای متعددی مواجه میشویم. این موانع باید کمتر شود، حمایتها منحصر و محدود نشود و از تمامی خوانندههای جوان حمایت بهتساوی صورت گیرد. همچنین برای استقبال بیشتر مردم از موسیقیهای ارزشی باید از هنرمندهای متعهد بنام و از ظرفیتهای این بخش استفاده کرد.
شاکری تأکید کرد: برای کار ارزشی باید وقت صرف کرد و کیفیت کار را افزایش داد. وقتی کار خوب و باکیفیت بالا عرضه شود مطمئناً مخاطب از آن استقبال و درنتیجه ذائقه مردم برای شنیدن موسیقی ارزشی تغییر خواهد کرد؛ اما رسانهها نیز نباید کارهای ارزشی را رها کنند و قطعاً این آثار نیازمند حمایت رسانههاست.
شاعر جوان کشورمان خاطرنشانکرد: 69 روز از زندگی من میگذشت که پدرم شهید شد و این مسئله باعث میشود احساس قریبی نسبت به خانوادههای مدافع حرم داشته باشم. وظیفه خودم میدانم برای خانوادههای این شهیدان خدمت و کارکنم و در حال حاضر با تمرینهایی که با فرزندان شهدای مدافع حرم انجام میدهیم بهزودی قطعهای با کمک این عزیزان منتشر خواهیم کرد. قطعه عیارزادهها یازدهمین کار من است اما برای مدافعین حرم اولین کار من بود که آخرین کار من هم نخواهد شد.