سرویس حاشیه نگاری: یکشنبه 14 آذر ماه دومین نشست خبری اولین جشنواره بینالمللی فیلم وحدت اسلامی در در محل سالن کنفرانس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این نشست بعد از رونمایی از پوستر، تندیس و تیزر جشنواره، هاشم ميرزاخاني دبير جشنواره ضمن خوش آمدگويي به اصحاب رسانه و تبریک فرارسیدن ماه ربیع الاول و نزدیک شدن به ولات با سعادت پیامبر اکرم (ص) گفت: از حمایت حضرت ایت ا.. اراکی دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مدیران مجمع و اصحاب رسانه در حمایت از این جشنواره بسیار سپاسگزارم.
وی با اعلام این نکته که اولین جشنواره بین المللی فیلم وحدت اسلامی همزمان با سی امین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی در تهران برگزار خواهد شد ادامه داد: با توجه به شرایط ویژه منطقه و با نظر شورای سیاستگذاری کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی این دوره از کنفرانس و به تبع آن جشنواره با پیام وحدت و ضرورت مقابله با جریانهای تکفیری برگزار میگردد و لذا در آثار راه یافته به جشنواره به ویژه در بخش مستند این پیام با عنوان «اسلامهراسی» یا همان اسلام ستیزی به وضوح دیده میشود.
میرزاخانی ضمن امیدواری از اینکه وی به عنوان دبیر و تیم اجرایی جشنواره آرزوی برگزاری جشنواره ای در شان جمهوری اسلامی ایران و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی را دارند گفت: اولین ندای وحدت از طریق خداوند متعال به پیامبر اعظم(ص) با آیه شریفی «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّـهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا» نازل شد و این جریان نوظهوری نیست و از ابتدای مبعث پیامبر اکرم(ص) این امر جزو ضروریات دین و بشریت بوده است لذا انگیزه متولیان برگزاری این جشنواره نگاه به این امر الهی بوده است.
دبیر جشنواره با ارائه آماری از آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره در دو بخش ملی و بین الملل و قرائت اسامی کشورهایی که به این دوره از جشنواره فیلم ارسال نموده اند و با اعلام این نکته که هیئت های انتخاب در بخش های مختلف ملی و بین الملل از طریق اخبار و رسانه ها معرفی شده اند با تشکر مجدد از تلاش مجدانه این عزیزان اسامی آنان را اعلام کرد.
آقایان : بهرام عظیمی، امیرمحمد دهستانی، محمد سرشار در بخش نماهنگ و پویانمایی، محمدتقی فهیم، سعید گودرزی،سلیم غفوری در بخش مستند، جهانگیر الماسی، حبیب ا.. بهمنی و احمد کاوری در بخش داستانی و محمدرضا اسلاملو، اصغر فهیمی فر و محمد طیب در بخش بین الملل در مجموع 122 اثر را برای رقابت در بخش بین الملل و 96 اثر را شایسته رقابت در بخش ملی دانسته اند
دبیر جشنواره بامعرفی هیئت داوران نیز گفت: آثار راه یافته در بخش های ملی و بین الملل توسط هفت گروه داوری خواهند شد گفت: آقایان دکتر احمد ضابطی جهرمی، ابراهیم حاتمی کیا، رضا برجی آثار مستند بخش ملی، عباس رافعی، مسعود اطیابی و دکتر محمد علی صفورا آثار داستانی کوتاه و نیمه بلند و پویانمایی و دکتر رضا پورحسین، محمدحسین لطیفی، محمد داودی، محمد اردکانی و سید ناصر هاشم زاده آثار بلند سینمایی بخش ملی را قضاوت خواهند کرد و در بخش بین الملل نیز آقایان محمدرضا اسلاملو، شریف عواد از مصر و خانم ایوان ریدلی از انگلستان آثار بلند سینمایی بین الملل و دکتر شهاب اسفندیاری، یوسف وهبی از لبنان و احمد بولان از مراکش آثار کوتاه و نیمه بلند داستانی و نماهنگ و دو داور بین الملل این بخش به همراه بهرام عظیمی آثار پویانمایی بخش بین الملل را قضاوت می نمایند و در پایان نادر طالب زاده، عماد برنات از فلسطین و راشد رضوان از اسپانیا آثار بخش مستند را داوری می نمایند.
دبیر جشنواره در این بخش برای نادر طالب زاده مستند ساز و هنرمند ارزشمند کشورمان آرزوی سلامتی کرد.
میرزاخانی در خصوص برگزاری بزرگداشت در این دوره از جشنواره اعلام کرد: در این دوره از تلاش چندین ساله استاد گرانقدر مستند ساز نامی«محمدرضا اسلاملو» که سالیان درازی را صرف ساخت مستند هایی تاثیر گذار با موضوع وحدت نموده اند، تقدیر خواهد شد.
این مدیر فرهنگی در ادامه گفت: با توجه به موضوع خاص جشنواره باید بگوییم این جشنواره یک جشنواره موضوعی است و لذا در این دوره محدودیتی برای تاریخ تولید آثار نبود و بالطبع آثار زیادی به دبیرخانه رسید که در چهار محور وحدت، قرآن کریم، پیامبر اعظم به عنوان سه محور مشترک در مذاهب اسلام و اسلام ستیزی با توجه فرقه های انحرافی امروز واصل گشت لذا با نظر شورای سیاستگذاری و اجرایی تصمیم بر آن شد تا گزیده ای از آثار با نظر هیئت های انتخاب و داوری که قدرت بیشتری داشتند با توجه به محدودیت زمان برگزاری کنفرانس در محل برگزاری کنفرانس" سالن همایش هتل آزادی" به نمایش در آید تا میهمان بین الملل و علمایی که از گوشه کنار جهان اسلام به ایران سفر می کنند فرصت یافته و آثار را ببینند و در نهایت با توجه به عام بودن موضوع و با هماهنگی انجام شده و موافقت مدیران محترم شبکه های مستند و افق کلیه آثاری که تهیه کننده آن با نمایش آثارشان از شبکه موافق بودند آثار مستند از شبکه مستند و آثار داستانی، نماهنگ و پویانمایی تا جایی که کنداکتور پخش این شبکه ها اجازه دهد در ایام هفته وحدت -22 تا 27 آذر ماه – از شبکهها پخش شوند.
دبیر جشنواره ابراز امیدواری کرد در صورت اعلام زمان پخش آثار از سوی شبکه ها دبیرخانه جشنواره جدول نمایش را برروی سایت جشنواره جهت اطلاع علاقه مندان قرار دهد
میرزاخانی به انتشار کتاب جشنواره شامل کلیه آثار راه یافته به بخشهای مختلف همراه با معرفی هیئت های انتخاب و داوری و بزرگداشت ها به دو زبان فارسی و انگلیسی توسط مسعود نجفی اشاره کرد و گفت: توسط استاد گرانقدر مسعود نجابتی در کنار مسجد جمکران یکصد هنرمند گرافیست تحت عنوان پویش مردمی وحدت به طراحی پوسترهایی با موضوع وحدت پرداخته اند که بیست اثر انتخاب شده و در کتاب این دوره از جشنواره منتشر خواهد شد.
میرزاخانی در رابطه با معرفی آثار برگزیده و اهدای تندیس برگزیدگان گفت: ان شاا.. در مراسم افتتاحیه کنفرانس جوایز بخش بین الملل با حضور رئیس جمهور و در مراسم اختتامیه جوایز بخش ملی با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی اهدا می شود که دبیرخانه جشنواره طی تماس با نامزدهای دریافت جوایز از آنان برای شرکت در این مراسم دعوت به عمل خواهد آورد.
متذکر شد این جشنواره فتح بابی برای تشویق و ترغیب فیلمسازان و هنرمندان دغدغه مند برای تولید در راستای ترویج دیپلماسی وحدت است که امیدواریم برای دوره های آتی شاهد تولید اثار فاخر و درخور با اهداف فوق باشیم که در جامعیت هدف آن کل جهان اسلام را شامل شود.
دکتر محمدرضا گلرو معاون امور اجرایی و برنامه ریزی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به لزوم برگزاری جشنواره فیلم در کنار کنفرانس پرداخت و گفت:در فضای کونی جهان معاصر و خاصه جهان اسلام و اتفاقاتی که این روزها شما در جریان آن هستید در یک فضای خاص و به اصطلاح پیچ تاریخی قرار گرفته ایم و ما در شرایطی که پدیده ها ی شوم تکفیری با حمایت استکبار جهانی و برنامه ریزی دقیق و یارگیری در جهان اسلام حداکثر تلاش در چندین کشور اسلامی را در زمینه جنایات دل خراش شاهدیم و از سویی موج اسلام خواهی که از اروپا و کل جهان در دو دهه اخیر به شکل خاصی خود نمایی کرده، ضرورت برنامه ریزی برای فضای جدید و مناسب که در آن شرایط و چهره اسلام عزیز به عنوان این همدلی و صلاح دنیا و آخرت بشریت و دینی که می تواند در این طوفان و شرایط که تابع اتفاقات چند سده اخیر است در مباحث اجتماعی سیاسی و فرهنگی و دینی آن کشتی نجات دین اسلام است که باید تصویری از آن در جهان اسلام ترسیم کنیم که شاید دلیل رشد این جریانات تکفیری به این دلیل است که اسلام در تضاد با منافع ایشان است.
دکتر گلرو با اشاره به تعبیر آیت ا... اراکی از زمان حال گفت: امروزه در دوره «پسا تکفیر» بسر می بریم اتفاقاتی که در دنیا افتاده برنامه ریزی هایی است که استبکار انجام داده و حداکثر تلاش خود را در این دوره 5 – 6 سال اخیر نشان داده و ما باید برای دوران پسا تکفیر و تمدن سازی اسلامی آماده شویم.
معاون اجرایی و برنامه ریزی مجمع با اشاره به قدرت رسانه و سینما و اینکه دو سال است در تلاش هستیم تا زمینه را برای برگزاری یک حرکت فرهنگی - هنری و رسانه ای مهیا کنیم ادامه داد هم اکنون با تلاش جناب اقای میرزاخانی و تیم اجرایی ایشان این فضا آماده شده و همزمان با کنفراس بین المللی وحدت در ایام ولادت پیامبر اکرم(ص) اولین دوره این جشواره برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد این جشنواره متداوم بوده و در دوره آتی توجه ویژه به بخش عکس، پوستر و فیلمنامه نیز خواهد شد و ان شاءا.. خروجی فیلمنامهها به آثاری در خور برای نمایش در دورههای بعدی جشنواره خواهد بود.