به گزارش حلقه وصل، شبکههای مختلف سیما هر ساله تلاش میکنند در یکی از زمانهای طلایی تلویزیون که در این بین ماه رمضان از اهمیت بیشتری برخوردار است، با تولید ویژه برنامههای مختلف و خاص خود مخاطبان رسانه ملی را پای شبکه خود حفظ کنند.
در این میان شبکه افق سیما در راستای اهداف خود برنامه گفتگو محوری با موضوع گفتمان انقلاب اسلامی را با تهیهکنندگی پیام ابراهیمپور تولید کرد که با انتخاب سوژههای ناب و دست نخورده توانست مخاطبان بسیاری را به تماشای تلویزیون و این برنامه بازگرداند.
«ماه نشان» در ماه رمضان امسال با دعوت خانواده های شهدای مدافعان حرم و یا جمعی از جوانان بسیجی و برادران و خواهران حزباللهی که براساس دغدغهای فرهنگی به دنبال برداشتن باری از دوش مقام معظم رهبری بوده اند تلاش کرد تا بخشی از این عهد و پیمانها را که با تلاش جهادیشان به ثمر رسیده است و به پای مردم، ولایت، ارزشها و برای مردم گذاشتهاند را به معرض ظهور بگذارد.
این برنامه تلاش کرده که در قالب معرفی خدمات اجتماعی بچههای بسیجی و حزب الهی آنچه را که نیازمندان جامعه به آن نیاز دارند را بازگو کند و صدایشان در خانههای این مردم و جامعه شنیده شود.
رمضاننژاد: توجه به گروههای جهادی محور تولید «ماه نشان» بود
جواد رمضان نژاد مدیر شبکه افق در رابطه با ویژه برنامه رمضانی «ماه نشان» گفت: توجه به گروه های مردمی انقلابی که در راستای رفع محرومت ها فعالیت دارند از شاخصه های اصلی برنامه «ماه نشان» محسوب می شود. در این راستا سعی ما بر آن است که با مطرح کردن گروه هایی که به طور عملی و مبنایی و در جهت کاهش و رفع آسیب های اجتماعی فعال هستند، الگویی نسبتا کامل ارائه دهیم که با استقبال مخاطبان نیز همراه بوده است.
وی افزود: انقلاب اسلامی دارای گفتمانی جامع در همه عرصه های انسانی بوده و است که یکی از آنها، توجه به محرومیت زدایی در ابعاد مختلف بوده است به همین دلیل در برنامه «ماه نشان» این موضوع را به عنوان محور اصلی موضوعات خود مد نظر قرار دادیم.
رمضان نژاد اضافه کرد: علاوه بر موارد یاد شده یکی دیگر از اهداف برنامه «ماه نشان»، ترویج روحیه جهادی و ایثارگری در زندگی روزمره افرادی است که دل در گرو آرمان های انقلاب اسلامی دارند و می خواهند کاری برای پیشبرد اهداف این نظام الهی انجام دهند.
مدیر شبکه افق ادامه داد: یکی از خصوصیات بارز برنامه «ماه نشان»، عدالت رسانه ای است به این صورت که همه گروه های جهادی در عرصه های گوناگونی که در سراسر کشور فعالیت دارند، این موضوع را در دستور کار خود قرار دادند.
وی خاطر نشان کرد: نشان دادن مشارکت نخبگان فعال در عرصه های علمی و فرهنگی که برای محرومت زدایی در عرصه های جهادی پیشتاز هستند یکی دیگر از ویژگی هایی ا «ماه نشان» در راستای نیل به اهداف انقلاب اسلامی بوده که در جهت رسیدن به آن تلاش کردیم.
ناجی: ادامه پخش «ماه نشان» پس از ماه رمضان
محسن ناجی مدیر گروه تلویزیونی شبکه افق، گفت: در حوزه طرح و برنامه به این نتیجه رسیدیم که در حال حاضر بررسی مسایل اجتماعی از اهمیت بسیاری برخوردار است و باید به این مسایل پرداخته شود و مورد توجه قرار گیرد وهمچنین براساس تاکید رهبر انقلاب اسلامی ما تصمیم گرفتیم تا در این حوزه تمرکز جدی کنیم و برنامه «ماه نشان» به تولید رسید.
وی با بیان اینکه رویکرد ما در برنامه «ماه نشان» متفاوت بوده است، افزود: در این برنامه دکور و ساختار سادهای را برای نزدیک بودن به مردم لحاظ کردیم و سعی ما این بود که خدماتی که در حال انجام است و باعث تاثیر گزاری می شود را نشان دهیم.
ناجی اضافه کرد: یکی از ویژگیهای برنامه «ماه نشان» گفتمان است، همان گفتمان انقلاب اسلامی که اکثر مهمانهای دعوت شده نیز در خصوص همین گفتمان میکردند.
مدیر گروه تلویزیونی شبکه افق تصریح کرد: معتقدیم تلویزیون به آسیب های اجتماعی بصورت فصلی نگاه می کند اما این آسیب های اجتماعی همیشه وجود دارد و مختص ماه رمضان نیست و ما باید همیشه ذهنمان معطوف به نیازمندان باشد.
وی از ادامه پخش برنامه «ماه نشان» خبر داد و گفت: در حال برنامهریزی برای ادامه پخش این برنامه بصورت زنده هفتگی هستیم که پس از ماه مبارک رمضان از شبکه افق پخش شود.
روایت حاج حسین یکتا از «ماه نشان»
در ادامه حسین یکتا مجری برنامه «ماه نشان» گفت: به این توفیق و اذن شاکریم که ما و دوستان شبکه افق در این ماه رمضان ماه مغفرت، استغفار، ماه کریماهل بیت که میگویند که میگویند این امام بزرگوار چندین بار تمام اموال خود را در راه خدا داد اجازه پیدا کردیم تا با برنامه «ماهنشان» میهمان خانه مردم شویم.
وی افزود: تولید برنامه «ماه نشان» با خط شکنی شبکه افق اتفاق افتاد و احساس کردیم که مسائل اجتماعی، قصه و غصههای مردم به جایی رسیده است که لازم است وارد عمل شویم و فشارها و نقشهها و تهدیدهای دشمنان بیاثر در زندگی مردم نیست و بچه حزباللهیها هر چه لازم باشد همانند دوران دفاع مقدس وارد میدان جنگ نرم میشوند و امروزه اغلب بچههای حزباللهی و هیئتیها پای کار غم و غصههای انقلاب و مقام معظم رهبری و مردم هستند که باید به طور منظم، اصولی، اساسی، اثرگذار، ماندگار و پایدار در فضاهای فرهنگی وارد عمل شوند.
یکتا اضافه کرد: موضوعات ازدواج، اعتیاد، اشتغال، درمان، مسکن، معیشت حداقلی از موضوعاتی است که در جامعه معضل ایجاد کرده و همین عوامل باعث به وجود آمدن طلاق و بزهکاری و طرد از جامعه شده است. بنابر این اصل قصهای که شروع شده یک دغدغه قیام لله و احساس یک غصه بر دل ولیخدا، غمخوار مومنین خداست و انشاءالله که به برکت این ماه و حرکت جهادی شبکه افق و میهمانهایی که میآیند این حرکت انقلابی باشد.
مجری «ماه نشان» اضافه کرد: در کشور ما بسیاری از مردم در حال انجام کارهای خیر هستند و ما حزباللهیها و پیروان ولایت فقیه و نوکرهای امام زمان هر کجا که لازم باشد غم مردم بخوریم پای کار میآییم. یک روز در بیابانهای هویزه و طلائیه و شلمچه، یک بار هم پای خوابگاهها، دانشگاهها و در میان جوانان و غم و غصه پسرها و دخترها را میخوریم و امروزه هم میخواهیم وارد خانههای مردم شویم که بیشتر غم و غصههایشان چیست.
ابراهیم پور: «ماه نشان» تکرار مکررات برنامههای تلویزیون نیست
پیام ابراهیمپور که پیش از این ساخت برنامههایی همچون «شبهای روشن»، «ماه عسل» و «جشن رمضان» را عهدهدار بوده است، این روزها برنامه «ماه نشان» را در شبکه افق روی انتن شبکه افق دارد.
پیام ابراهیم پور درباره برنامه «ماه نشان» گفت: این برنامه از ابتدای ایام مبارک رمضان با کارشناسی بیژن نوباوه و اجرای حسین یکتا از راویان دوران دفاع مقدس به صورت برنامهای گفتگو محور آغاز شده است و سوژههایی از جنس مردم و برای مردم انتخاب کردیم که به دستگاه، قشر یا گروه خاصی متصل نیستند.
تهیهکننده «ماه نشان» با بیان اینکه ما در این برنامه با هیچ برنامهای رقابت نداریم و آمدهایم کار خود را انجام دهیم، اضافه کرد: برای اولین بار نخواستم با کسی مسابقه بدهم و از کسی جلو بزنم و یا تابوی کسی را بشکنم. پس از 20 سال سبک و سیاق و روشی دست و پا کردهایم و دلمان به مخاطبان خوش است و نمیخواهیم تکرار مکررات برنامههای این روزهای تلویزیون باشیم.
ابراهیمپور درباره دکور برنامه نیز توضیح داد: دیگر انرژی گذشته برای ساخت برنامههای شلوغ را ندارم و به سمت برنامههای شسته رفته و ساده میروم که در برنامه «ماه نشان» محتوا و مهمانان در بطن کار و بیشتر از دکور به چشم میآیند.
وی درباره اجرای خود در بخش ابتدایی و انتهایی برنامه «ماه نشان» گفت: در ابتدای برنامه به جهت اینکه برای تیتراژمان ارزش زیادی قائلیم و هزینه معنوی زیادی برای آن انجام شده است چند دقیقه اول برنامه را پیشدرآمدی در نظر گرفتهایم که آماده پخش شود و مخاطبان هم متوجه شروع برنامه شوند؛ به این دلیل که تیتراژ برنامه با صدای صابر خراسانی پخش میشود. در پایان برنامه هم برای بیان جمعبندی برسیم و خواندن پیامدها و انتقادها این بخش را اجرا میکنم.
فاطمه حبیبی مدیر تولید، مرتضی نجفلو دستیار تهیهکننده، امیر صادقی برنامهریز، سیدعلیرضا ابراهیمی، امیرحسین قیاسی و علی کرمی تدوینگر، محمدهادی نعمتاللهی و یوسف طاهریان مستندساز و مدیر برنامههای تلویزیونی محسن ناجی در ساخت برنامه «ماه نشان» همکاری دارند.
برنامه «ماه نشان» به تهیه کنندگی پیام ابراهیم پور، هر شب طی ماه مبارک رمضان با اجرای حاج حسین یکتا، ساعت 22:30 به صورت زنده از شبکه افق پخش خواهد شد.
موضوع این برنامه، فعالیت های مردمی است که برای مردم و در راستای خدمت به اجتماع انجام می شوند.
تکرار «ماه نشان» را می توانید ساعت 15:30 دقیقه روز بعد از همین شبکه پخش میشود.