سرویس مبشر صبح: رضا اسماعیلی، درباره دیدار سالانه مقام معظم رهبری با شاعران در شب میلاد امام حسن(ع) و تاثیرگذاری آن در ادبیات فارسی به ویژه شعر انقلاب گفت: یکی از نکات این دیدار، بحث تکریم شعر و شاعران است؛ چرا که اینگونه دیدارها در ماه مبارک رمضان به نوعی بزرگداشت شعر و ادب فارسی و تکریم شاعران معاصر محسوب می شود.
وی ادامه داد: اینکه هر ساله بالاترین مقام کشور یعنی مقام معظم رهبری زمانی را در نظر می گیرند که دیداری صمیمانه با شاعران معاصر و انقلاب اسلامی داشته باشند، نشان دهنده این مسئله است که در نظام جمهوری اسلامی شعر و ادب فارسی دارای جایگاه رفیعی است و شاعران به عنوان پیامبران حقیقتو ارزشهای انسانی و اسلامی در نظام جمهوری اسلامی عزیز هستند.
این شاعر کشورمان دومین کارکرد دیدارهای مقام معظم رهبری با شاعران را تقویت تعامل بین شاعران معاصر و شاعران انقلاب دانست و اظهار داشت: در این دیدارها شاعران شاخص از تمام استان های کشور حضور دارند و در واقع در این دیدار شاعران همدیگر را ملاقات می کنند و به تقویت تعامل بین جامعه ادبی کشور کمک می کند. از سوی دیگر یکی از برکات دیدارهای سالانه رهبری با شاعران این است که باعث پویایی و بالندگی بیشتر ادبیات شده و شاعران انگیزه بیشتری پیدا می کنند.
اسماعیلی تصریح کرد: تقویت گفتمان انقلاب اسلامی در جامعه ادبی سومین کارکرد دیدارهای سالانه با رهبری است، چرا که شاعران در این دیدارها درباره آرمانهای بلند انقلاب اسلامی، اهداف بلند نهضت اسلامی و آموزههایی که انقلاب اسلامی بر اساس آنها بنا شده شعر می گویند و قطعا در هر دیداری که رهبری با شاعران دارند و با توجه به بیانات و توصیه های مقام معظم رهبری در این دیدارها، شاعران تلاش می کنند که بیشتر به موضوعات مطرح شده در حوزه گفتمان انقلاب اسلامی بپردارند و لهجه اشعار شاعران به این گفتمان نزدیک تر می شود.
وی با اشاره به چهارمین کارکرد این دیدارها گفت: تقویت جریان نقد ادبی کارکرد بعدی این دیدارها محسوب می شود؛ چرا که رهبری هر ساله تاکید دارند که تعریف از اشعار شاعران به ویژه شاعران جوان نباید باعث شود که شاعران این تصور را داشته باشند که به حد پایان رسیده اند و دیگر نیازی به تلاش برای رشد ادبی ندارند؛ همچنین رهبری تاکید دارند که اشعاری که در محضر ایشان خوانده می شود، در محافل تخصصی تر و جلسات نقد شعر نیز خوانده شود و شاعران پیشکسوت آنها را مورد بررسی قرار دهند و شاعران جوان نیز از نقد اشعارشان استفاده کرده و ظرفیت نقدپذیری را در خود تقویت کنند. در حقیقت این توصیه های رهبری کمک می کند تا شاعران در حوزه نقد ادبی تلاش بیشتری داشته باشند و شعرهایشان را مورد نقد قرار دهند تا نقاط مثبت و منفی اثرش مشخص شود.
این شاعر کشورمان کشف و معرفی استعدادهای ادبی جدید را پنجمین کارکرد دیدارهای سالانه رهبری با شاعران دانست و تصریح کرد: این دیدارها باعث می شود تا استعدادهای جدید و جوان بیشتری به جامعه معرفی شوند و بسیاری از این استعدادها، جوانان گمنامی هستند که شاید در شهر و استان خود چندان شناخته شده نباشند و علی رغم استعداد بالایی که دارند به خاطر نداشتن تریبون گمنام باقی بماند، ولی حضور در این دیدارها می توانند زمینه رشد و بالندگی این چهره ها را فراهم می کند.
اسماعیلی افزود: مقام معظم رهبری به عنوان بالاترین مقام کشور هر ساله زمانی را برای دیدار با شاعران اختصاص می دهد، البته ایشان از دوران ریاست جمهوری تا امروز این دیدارها را انجام می دادند و هیچگاه دیدار با شاعران را قطع نکردند و به صورت پیوسته و مستمر دیدار رهبری با شاعران انجام شده است که این نشان دهنده تشریفاتی نبودن این دیدارها است؛ چرا که مقام معظم رهبری واقعا دغدغه فرهنگ و ادبیات را دارند و خودشان نیز در این حوزه صاحبنظر و دارای دیدگاه ادبی هستند. رهبری در این دیدارها نقاط بسیار دقیق و ظریفی را در میان اشعار شاعران اشاره می کنند که از نگاه خود شاعران نیز پنهان می ماند؛ ایشان در حوزه مسائل مربوط به موسیقایی شعر، وزن، مضمون و محتوا اشعار به نکات بسیار ارزشمندی اشاره می کنند که خود شاعران گاهی غافلگیر می شوند.
وی ادامه داد: باید شکرگزار بود که در جمهوری اسلامی مقام معتظم رهبری به شعر و ادبیات عنایت و توجه ویژه دارند و دیدارهایی را شاعران برگزار می کنند که به شکوفایی و بالندگی ادبیات معاصر بسیار کمک می کنند و باید قدرشناس چنین فرصتی بود.
این شاعر کشورمان درباره حضورش در این دیدارها گفت: زمانی که مقام معظم رهبری رئیس جمهور کشور بودند، یکی یا دو بار توفیق حضور در جلسات دیدار ایشان با شاعران را داشتم، البته آن دوران دیدارها محدودتر از الان بود و به طور مثال 40 یا 50 نفر از شاعران در یک دیدار خصوصی خدمت مقام معظم رهبری می رسیدند و در آن دوران این دیدارها رسانه ای نیز نمی شد؛ البته رهبری آن زمان نیز شعرها را نقد می کردند و دیدگاه شان را درباره اشعاری که قرائت می شد، بیان می کردند.
اسماعیلی در همین زمینه تصریح کرد: بعد از اینکه مقام معظم رهبری بر مسند رهبری تکیه زدند، دیدارهای ایشان با شاعران هم گسترده تر و هم رسانه ای شد و از هر استانی تعدادی از شاعران شاخص در آن دیدارها شرکت می کردند و به همین دلیل تعداد شاعران از 40 یا 50 نفر به 200 تا 250 نفر رسید و گاهی هم از این تعداد بیشتر می شود.
وی با بیان اینکه در زمانی که مقام معظم رهبری، رهبری کشور را بر عهده گرفتند چندین بار در دیدار ایشان با شاعران حضور یافتم، گفت: احساس شخصی بسیار خوبی از این دیدارها دارم و زمانی که انسان به عنوان شاعر معاصر در چنین دیداری شرکت می کند، حس بسیار خوبی پیدا خواهد کرد؛ چرا که احساس می کند در نظام جمهوری اسلامی ادبیات، شعر و شاعران جایگاه تعریف شده و شایسته ای دارند و به همان اندازه که شاعران مورد توجه رهبری قرار می گیرند، برای شاعران لذت بخش است و شاعران تلاش می کنند که بر اساس آرمان های انقلاب اسلامی حرکت کنند و همین باعث انگیزه شاعران می شود.
این شاعر کشورمان گفت: به عنوان شاعر وقتی در این دیدارها حضور پیدا می کنم، این انگیزه را پیدا می کنم که در حوزه خلق و آفرینش های ادبی دست به ابداعات جدیدی بزنم و با خلاقیت بیشتری در این مسیر حرکت کنم، همچنین می خواهم به دانش و بینش ادبی خود بیزارم و تلاش می کنم که قابلیت ها و ظرفیت های ادبی ام را تقویت کنم و به نقطه ای برسم که بتوام برای جامعه اسلامی مفید باشم؛ چرا که شعر من باید ایینه ای باشد برای به تصویر در آوردن سیمای مردم انقلابی که در کشورمان زندگی می کنند و این احساس بسیار لذت بخش است و تصور می کنم همه شاعرانی که در این دیدارها شرکت می کنند، چنین حسی را دارند.