به گزارش حلقه وصل به نقل از اخبار هوش مصنوعی، محققان دانشگاه ام آی تی برای نخستین بار از هوش مصنوعی برای کشف آنتی بیوتیکهای جدیدی استفاده کردهاند که میتواند مقاومترین باکتریها را شکست دهد.
این تیم از هوش مصنوعی برای کشف یک آنتیبیوتیک برای کمک به مبارزه با افزایش مقاومت آنتیبیوتیکی استفاده کردهاند.
محققان مؤسسه فناوری ماساچوست با استفاده از یک الگوریتم توانستند یک ترکیب جدید آنتی بیوتیکی را کشف کنند که در طی یک دوره ۳۰ روزه درمانی روی موشها هیچ مقاومتی ایجاد نمیکند.
برای تولید آنتیبیوتیکهای جدید با استفاده از هوش مصنوعی ۶ هزار نوع پیوند مولکولی مختلف از طریق یک سیستم خودآموز رایانهای آزمایش شده است.
در آزمایشهای انجام شده آنتیبیوتیک تولید شده از هوش مصنوعی موفق به نابودی دو باکتری بسیار مقاوم به نامهای Acinetobacter baumannii و Enterobacteriaceae شده است.
جیمز کالینز، استاد مهندسی پزشکی و علوم در انستیتوی MIT توضیح میدهد: «ما میخواستیم بسترهایی را ایجاد کنیم که به ما امکان میدهد تا از قدرت هوش مصنوعی در عصر جدید برای کشف داروهای آنتی بیوتیکی استفاده کنیم».
به نظر میرسد تا سال ۲۰۵۰ باکتریهای امروزی در برابر آنتیبیوتیکهای عادی موجود در بازار مقاوم میشوند و این مساله زندگی حداقل ده میلیون نفر را به خطر میاندازد.
دادههای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) حاکی از آن است که باکتریهای مقاوم به آنتی بیوتیک و قارچهای مقاوم به ضد میکروبی سالانه باعث ۲.۸ میلیون عفونت و ۳۵ هزار مرگ در ایالات متحده میشوند.
کالینز میگوید: «ما در برابر مقاومت آنتی بیوتیکی با یک بحران فزاینده روبرو هستیم»؛ محققان MIT ادعا میکنند که هوش مصنوعی میتواند بیش از ۱۰۰ میلیون ترکیب شیمیایی را در طی چند روز بررسی کند تا آنتی بیوتیکهای بالقوهای را که باعث از بین رفتن باکتریها میشود را شناسایی کند. این بررسی سریع مدت زمان لازم برای کشف درمانهای جدید نجات بخش را کاهش میدهد.