حلقه وصل: دبیرخانه جشنواره مردمی فیلم عمار با توجه به فرارسیدن دهه فجر انقلاب اسلامی، بسته فیلمی شامل 26 اثر را جهت اکران در این دهه معرفی و ارائه کرد.
بنا بر این گزارش، مستند «پدر طالقانی» به کارگردانی محمدعلی محمد دوست، اولین اثر این مجموعه است. این مستند جذاب و دیدنی به ابعاد کمتر شناخته شده زندگی مبارزاتی آیت الله طالقانی میپردازد. امام خمینی(ره) او را برای اسلام و انقلاب، به منزله «حضرت ابوذر» میدانست که برای برپایی و حفظ انقلاب اسلامی سر از پا نمی شناخت. به اعتقاد امام خمینی (ره) او از بهترین شخصیتها برای خاموش کردن غائلههای انقلاب اسلامی بود. گرچه زمان این مستند طولانی به نظر می رسد، اما بازسازی صحنهها و روایتهای جذاب اوایل انقلاب، مخاطب را تا انتهای مستند همراه میکند.
مستند 71 دقیقه ای «چهل و سه روز» به کارگردانی داود جلیلی، اثر دیگر بسته فیلم جشنواره عمار است. این مستند روایتگر 43 روز نخست انقلاب اسلامی ایران و ماجرای تشکیل حزب کومله و دموکرات و ناآرامیهای غرب کشور در این دوران است. شهید سپهبد قرنی رئیس ستاد ارتش اعتقاد به مقابله با کومله و دموکراتها را دارد، اما بازرگان ترجیحش به مذاکره است. قاسمعلی ظهیرنژاد فرمانده ارتش ارومیه برای آرام کردن شهر، نیروهای ارتش را با وجود مخالفت نخست وزیر مهدی بازرگان به سوی شهر نقده که محل حمله گروهک دموکرات به مردم بود فرستاد. این اولین یگان ارتش است که به نقده می رسد و پرده از راز دردناک این روز برداشته میشود.
مستند «همه مردان شاه» به کارگردانی سیداحمد مصطفوی، دیگر اثر این مجموعه فیلم است. این مستند روایت مذاکرات رضاه شاه و انگلستان پیرامون لغو قرارداد نفتی دارسی و امضای قراداد 1933 است. ماجرایی که منجر به ضایع شدن حقوق ایران به شکلی گسترده و به یغما رفتن ثروت ایران بخاطر نرمش رضاشاه در مقابل انگلیسیها است.
مستند «آن شش نفر» به کارگردانی محمدعلی یزدانپرست، یکی دیگر از آثار بسته فیلم جشنواره عمار برای دهه فجر است. گروه انقلابی ابوذر در اوج دوران خفقان ستمشاهی در سال 1349 توسط 6 نفر از جوانان نهاوند به صورت مخفی تشکیل شد. پس از یک سال «گروه ابوذر» با انجام چند عملیات وارد مبارزه مسلحانه شدند. اعضای این گروه در سال 1350 توسط ساواک دستگیر شدند. سرانجام در 30 بهمن به دستور مستقیم شاه در زندان قصر تیرباران و به جوخه اعدام سپرده شدند.
نماهنگ «بابا خون داد» به کارگردانی مهدی نقویان، دیگر اثر این مجموعه است. این اثر، با اشاره به صحنههایی از دوران انقلاب و مبارزه مردم، سرود زیبا و حماسیِ «بابا خون داد» را نشان میدهد که به وسیله کودکان همخوانی میشود. نماهنگ، یک دانش آموز را در موقعیتهایی از تاریخ معاصر قرار میدهد تا دوران مختلف جمهوری اسلامی، از اول انقلاب تا دوران بالندگی اش و شهادت دانشمندان هستهای را نظاره کند.
مستند 37 دقیقه ای «خط مقدم» به کارگردانی محمدحسین پیکانی، اثر دیگر بسته فیلم جشنواره عمار است. این مجموعه، روایتی از تاریخچه صنعت موشکی ایران و بومی سازی دانش آن در زمین به «جمهوری اسلامی است. این قسمت، نحوه ساخت و پرتاب اولین موشک «زمین به زمین» سپاه پاسداران به مناطق نظامی عراق را در دی ماه سال 1365 به تصویر میکشد و تلاش سردار شهید «حسن تهرانی مقدم» را در پیشرفت صنایع موشکی ایران در سال های پایانی دفاع مقدس نشان می دهد.
مستند «روضه ممنوع» در کنار فیلمهای داستانی «تک خوان»، «خانه پنجم»، «بر فراز دانش»، «ایرانی بنوشیم» به همراه پویانماییهایی چون «پهلویها»، «جهاد همبستگی ملی»، «این فقط یک برگ رای نیست»، «بعثت انقلاب»، «روح شاه»، «رفتار امام با بچهها» و «تا رهایی تاج» و در کنار موشن گرافیکهای از قبیل «مجموعه خاطرات رضاخانی»، «وضعیت اقتصادی»، «مجموعه ایران 20» و نماهنگهایی چون «تو بمان»، «در بهار آزادی»، «حالا 40 سال است» نیز دیگر آثار بسته فیلم جشنواره عمار برای دهه فجر است.
بنا بر این گزارش، علاقهمندان جهت دریافت و اکران این آثار میتوانند به سامانه اکران مردمی جشنواره عمار به نشانی Ekran.ammarfilm.ir مراجعه کنند.