به گزارش حلقه وصل، علی دارابی مؤلف کتاب «آیندهپژوهی انقلاب اسلامی؛ بیمها و امیدها» عصر دیروز دوشنبه ۳۰ فروردین ماه در آئین رونمایی از این اثر که در اندیشگاه فرهنگی این سازمان در تهران برگزار شد، با اشاره به موضوع، بخشها، فصول، جداول، نمودارها و نمایههایی که در کتابش به آنها پرداخته است، گفت: در نگارش این کتاب از بیش از ۳۰۰ منبع داخلی و خارجی از جمله به زبانهای عربی، انگلیسی و فرانسه استفاده شده است.
به گفته وی، این کتاب در مدت چهار سال و بر اساس متدولوژی و رهیافت آیندهپژوهی تدوین شده است؛ روشی که از دهه ۱۹۶۰ میلادی در مراکز علمی جهان مورد پذیرش واقع شده است.
دارابی گفت: حرف اصلی من در این کتاب این است که ما چگونه میتوانیم در کنار روندها، تحولات و چشماندازهایی که در دنیا ایجاد شده است، ابتکار عمل را به دست بگیریم و منفعل عمل نکنیم. آیندهپژوهی، رمالی، فالگیری و حتی پیشبینی هم نیست بلکه یک علم است.
مؤلف این اثر اضافه کرد: امروزه ما با یک سونامی تغییرات در عرصه رسانه و ارتباطات روبرو هستیم در چنین شرایطی انقلاب اسلامی که شناسنامه و هویت و حیات ماست، باید بیش از پیش از جهت چالشها و آسیبهایی که با آن روبرو میشود، مورد واکاوی قرار گیرد.
وی گفت: من پس از تحقیقات فراوان به این نتیجه رسیدم که ما نیازمند اعمال اصلاحاتی در ساختار اداری کشور هستیم و در همین راستا موضوع نظام دومجلسی را مطرح کردهاند که مجلس دوم درواقع همان مجلس برگزیده نخبگان است اما با این تفاوت که در صورت تحقق آن، نهادهایی مانند مجمع تشخیص مصلحت نظام ذیل این مجلس به فعالیت خواهند پرداخت و نه به صورت مستقل.
دارابی با بیان اینکه در حال حاضر در کشور بیش از ۱۰ نهاد در حوزه قانونگذاری فعالیت میکنند و این مسئلهای است که به تفصیل در کتاب «آیندهپژوهی انقلاب اسلامی؛ بیمها و امیدها» به آن پرداخته شده است، خواستار تجمیع نهادهای قانونگذاری شد و در پایان گفت: تلاش من در این کتاب این بوده که یک فتح باب انجام دهم چرا که امروزه دیگر آوازه انقلاب اسلامی، جهانی شده است و باید نسبت انقلاب اسلامی را با آینده جهان مشخص کنیم.
در پایان این مراسم و با حضور عزتالله ضرغامی، سید رضا صالحی امیری، علیرضا برازش و علی دارابی از کتاب «آیندهپژوهی انقلاب اسلامی؛ بیمها و امیدها» رونمایی شد.