سرویس دریچه: حاج حسین یکتا در جمع فعالان فرهنگی شرکتکننده در دومین اجلاس ملی «اصحاب عشق» به بیان چرایی و هدف از شگلگیری «مجمع فعالان مردمی اربعین» پرداخت.
حاج حسین یکتا در ابتدا با تاکید بر اینکه برنامه اربعین سال گذشته، خیلی منسجمتر از سال قبل برگزار شد گفت: ستادهای که در سطح کشور، در سپاه، در مجموعه قرارگاه زیارت، بنیاد، سازمان اوج و... شکل گرفت توانست هماهنگیهای خوبی را بین مجموعهها ایجاد کند. خروجی این هماهنگی این بود که بعد از مراسم اربعین ستاد اربعینی شکل گرفت و در این ستاد تصمیم بر این شد که کلیه امور فرهنگی اربعین به سپاه واگذار شود و مسئولیت این کار هم مستقیما بر روی دوش سردار نجات و قوای عملکننده بچههای جبهه فرهنگی انقلاب گذاشته شد.
فرمانده قرارگاه خاتمالاوصیا(ع) ضرورت و نیاز امروز را ارتباط و تعامل مجموعههای فرهنگی مردمی ایران با مجموعههای مشابه عراق دانست و افزود: ضرورت و نیاز امروز این است که جبهه فرهنگی مردمی ما در عراق وارد عمل شود و مجموعههای مردمی ما بتوانند به مجموعههای مردمی عراق وصل شوند و ارتباط بگیرند و تعامل داشته باشند. از طرف دیگر ما باید به دنبال این باشیم که بتوانیم این ارتباط و تعامل را در طول سال حفظ کنیم. برای اینکه ما بتوانیم این تعامل و ارتباط را حفظ کنیم قرار شد که در سایه قرارگاه زیارت و بنیاد خاتم یک مجموعهای مثل مجموعه ناشران، مشعر و... شکل بگیرد.
وی با ابراز امیدوای از شکلگیری «مجمع فعالان مردمی اربعین» اضافه کرد: در این چند سال تمام نهادها و سازمانها و بچههایی که در ایام اربعین حضور داشتند زحمتهای سنگینی کشیدند و کارهای خوبی انجام شد ولی مجمع فعالان مردمی اربعین قرار است برنامه داشته باشید، ستادی مردمی داشته باشد تا بتواند از این طریق، مردم ایران را به مردم عراق متصل کند.
حسین یکتا در تشریح وظایف این مجمع گفت: این مجمع قرار است که از طریق ارتباط موکب با موکب، موکب با هیئت و... ارتباط مردمی ما را با مردم عراق شکل دهد. ما هم نمیخواهیم که در این ارتباط نام خودمان باشد، نمیخواهیم موکب فلان استان را بزنیم و یا زمینی را به نام استان فلان بخریم و... چون این نوع فعالیتها حساسیتهایی را بر میانگیزد و تقریبا هم سیاست این نیست که در عراق اسم، علم و کتل ایران بالا باشد. بالاخره هر کاری میکنیم در سرزمین عراق کردیم و در زمین عراق بازی کردیم، در آخر هم باید به نام او بزنیم و آن را در عراق بگذاریم و برگردیم ایران.
او در مورد علت در پیش گرفتن این سیاست افزود: چه بهتر که این تعامل و ارتباط باهمدیگر با اسم و رسم مجموعه عراقی و با پشتیبانی مردم ایران شکل بگیرد و در طول سال تداوم داشته باشد. در سالهای گذشته نمونههایی از این تعامل را هم دیدیم؛ بچههایی که با لباسهای عراقی وارد موکبهای عراقی شدند، یا وارد بعضی از عشیرهها و سرقبیلهها شدند و آنها هم به ایران آمدند و با این بچهها دوست شدند و ارتباطهای خوبی شکل گرفت. حاصل این ارتباط این بود که شما سال بعد دیدید فلان عشیره و یا فلان قبیله از بصره بلند شد و آمد و در قم موکب زد و یا میشنویم که فلان عشیره در مشهد فلان کار انجام داد.
وی افزود: در اینجا دو تا نکته را مورد توجه قرار دهید؛ اول اینکه اگر در عراق افرادی را بگذاریم و با عراقیها تعامل و ارتباط داشته باشیم تأثیر فرهنگیای که میگذاریم خیلی بیشتر از زمانی است که سر موکب خودمان باستیم و هیئت خودمان را داشته باشیم. دوم اینکه اگر راه باز شد آن وقت میتوانیم بر روی شیعیان اندونزی و مالزی و... تاثیرگذار باشیم و با آنها هم اخت بگیریم. با رخ دادن این اتفاق عملا جبهه بینالمللی فرهنگی انقلاب شکل میگیرد و هستههای مقاومت جبهه فرهنگی انقلاب به هم متصل خواهند شد.
فرمانده قرارگاه خاتمالاوصیا در پاسخ به این سوال که شکلگیری این مجمع در چه مرحلهای است گفت: هیئت امنایی مجمع شکل گرفته است و اساتیدی مانند حاج آقای پناهیان، میرباقری، مهدی سلحشور، سعید قاسمی و آقای مروجی به عنوان اعضای هیئت امنا انتخاب شدند تا مجمع پا بگیرد. انشاءالله در ادامه هم استان به استان سفر را شروع میکنیم و در خدمت دبیران استانها، کارگروهها و مجامع فعال فرهنگی جبهه فرهنگی انقلاب هستیم تا بتوانیم ظرفیتهایی را که قابلیت ارتباط با مجموعههای مردمی عراق را دارند، شناسایی کنیم و به آنها وصل کنیم. حاج آقای صالحی هم دارد رایزنیهایی را با بچههای فرهنگی و هیئتی و مجموعههای مردمی عراق انجام میدهد.
یکتا با اشاره به اینکه هدف اصلی نمود و تجلی برنامههای ما در ایام اربعین است ولی به دنبال این هستیم که تعاملات ما در طول سال ادامه پیدا کند، گفت: اولین مجمع فعالان مردمی اربعین هم پنجشنبه در استان خراسان رضوی و با حضور دستاندرکاران مردمی و هیئت امنای استانی شکل گرفت و اولین بنا در کنار حرم آقا علیبنموسیالرضا(ع) گذاشته شد. درست است که در این مجمع فعالان مردمی استان با هماهنگی ستاد استان و استاندار و امام جمعه و همه دستگاهها کارها را پیش میبرند ولی آنچه که در این مجمع پیگیری میشود بخش مردمی است.
وی در پایان هم از حاضران در اجلاس اصحاب عشق خواست که ظرفیتهایشان را لیست کنند و به بگویند که مجموعهشان در اربعین میتوانید چه کمکی داشته باشد تا بتوانند آنها را به مجموعههای مشابه عراقی وصل کنند و به عملیاتهای مردمی بچههایی که در عراق هستند سرعت و قدرت دهند.