به گزارش حلقه وصل، محمدعلی مجاهدی، با بیان اینكه بیانیههای رسمی با بیش از ۵۰۰ امضا در راستای تقبیح و اعتراض به جنایات رژیمهایی مانند آل سعود و كشتارهای اخیر مسلمانان در نیجریه و لبنان منتشر شده است، عنوان كرد: من هم تلاش داشتهام به عنوان شاعری آیینی در ابتدای صف شاعران معترض حضور داشته باشم و این گونه بیانیه ها را امضا كردهام و بیشتر اهل فرهنگ، هنر، اندیشه و شعر در این زمینه پیشگام بودهاند.
وی ادامه داد: در نشستها و مراسمهای شعرخوانی مسائل روز را در دستور كار قرار میدهیم و خوشبختانه شاعران جوان كشور وارد عرصه اعتراض به سیاستهای ناهمگون دولتمردان اروپایی و به ویژه آمریكایی كه ریشه در روحیه استعمارگریشان دارد، شدهاند و این گونه موضوعات در آثارشان متجلی است و شاعران متعهد و آیینی كشور در این مقطع تاریخی كشور از رسالتی كه بر دوششان بوده غافل نشدهاند.
مجاهدی خاطرنشان كرد: در مبحث شعر آیینی، شعر اعتراض، رهایی و بیداری را داریم كه در این عرصهها در چند سال اخیر ورود چشمگیری داشتهایم و آثار بسیار خوبی هم آفریده شد. در واقع در عرصه شعر كشور، انعكاس اتفاقات روز در آثار شاعران بسیار خوب بوده است.
این شاعر پیش كسوت با اشاره به اینكه شاعران كهن كشورمان بیشتر در حال تقیه به سر می بردند، عنوان كرد: شاعران پیشین اگر هم اثر اعتراضی داشتهاند در لفافه و در هالهای از استتار حرف میزدند و خیلی به وضوح چنین اشعاری را از این شاعران نمیبینیم. البته در اواخر دوره قاجاریه و اوایل سلطنت منحوس پهلوی است كه میبینیم میرزاده عشقیها و فرخی یزدیها جان خودشان را سر این كار گذاشتند و به میدان آمدند. وقتی افسران را به اتهام تودهگری اعدام میكردند و رضا شاه به ایران باز میگردد، صادق سرمد با وجود اینكه شاعر دربار بود، شعری تاثیرگذار در اعتراض به كشتار افسران و مردان كشور خواند كه همان شعر باعث خانه نشینیاش شد.
وی گفت: خوشبختانه از اواخر دوره قاجاریه این آگاهی وجود داشته است و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی جوانههای بسیاری زده شده است و نخل شعر اعتراض امروز به بار نشسته است؛ به ویژه وقتی با شعر عاشورا و مهدویت گره میخورد، معنای وسیع تری هم پیدا میكند.
مجاهدی با تاكید بر اینكه رهنمودهای رهبر معظم انقلاب مسیر شعر اعتراض را در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هموار كرده است، افزود: فكر میكنم اگر رهنمودها و عنایتهای رهبری نبود، شاعران جرئت نمی كردند در زمینه موضوعات روز و شعر اعتراض حضور پیدا كنند. اما وقتی حضرت آیتالله خامنه ای به عنوان یك توقع و خواسته از جامعه ادبی واكنش سریع به اتفاقات روز را انتظار دارند، شاعران هم ورود پیدا می كنند و معتقدم حاصل كار بسیار خوب بوده است