به گزارش حلقه وصل، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
راب مک ایر با انتشار ویدئویی گفت: «من زمان زیادی را صرف میکنم تا تعهدات کشورم را نسبت به برجام توضیح دهم. این تعهد ما حقیقی است، ما به همراه فرانسه، آلمان، چین و روسیه تلاشهای بسیاری میکنیم تا ایران همچنان از مزایای برجام برخوردار باشد.»
وی با بیان اینکه «در هفتههای آینده تصمیمات مهمی درباره آینده برجام پیش روی ایران خواهد بود.»، اظهار داشت: «ما میخواهیم این تفاهمنامه باقی بماند.»
سفیر انگلیس اضافه کرد: «امروز در نظر دارم درباره اشتباه بودن دو برداشت راجع به برجام توضیح دهم. اینکه اروپا تعهداتش را نسبت به برجام انجام نمیدهد و اینکه ایران از تفاهمنامه هیچ نفعی نبرده است.»
وی گفت: «در چارچوب برجام، طرف اروپایی چهار تعهد را قبول کرد. اول برداشتن تحریمهای اتحادیه اروپا مربوط به برنامه هستهای ایران، ما این کار را انجام دادیم و تحریمها علیه قسمتهای بزرگی از اقتصاد ایران را لغو کردیم. دوم برداشتن تحریمهای هستهای سازمان ملل و تحریمهای چندجانبهای که علیه تعدادی از افراد و سازمانها بود را برداشتیم، سوم کمک به ایران برای پیشبرد یک برنامه هستهای غیرنظامی که ما در حال انجام آن هستیم، همانطور که سفر هفته پیش متخصصان هستهای ما نشان داد و چهارم ارتقای سطح تجارت بین ایران و اروپا و این هم کاری است که برای انجام آن نهایت تلاشمان را انجام می دهیم.»
راب مک ایر اضافه کرد: «برای مثال سفارت انگلیس ماه گذشته از بیش از ۱۰۰ شرکت برای انجام تجارت با ایران حمایت کرد. البته میدانیم که خروج آمریکا از برجام ضربه بزرگی به این تفاهمنامه وارد کرده است و واقعا نمیتوان تاثیر تحریمها را برطرف کرد. اما ما با حسننیت در حال همکاری با ایران هستیم تا راههایی پیدا کنیم که بتوان وضعیت را بهتر کرد. معتقدیم پیدا کردن یک راه حل دیپلماتیک بسیار ضروری، ولی ممکن است.»
راب مک ایر در پایان تهدید کرد: «اما در عین حال بسیار نامطلوب خواهد بود که ایران قدمهایی بردارد که باعث فروپاشی برجام شود.»
وی افزود: «برجام تفاهمنامهای است که بیش از این برای این کشور (ایران) بینظیر مزایای مهمی به همراه خواهد داشت.»
این سخنان در حالی است که حتی به هنگام حضور آمریکا در برجام نیز به تصریح آقای ظریف، ایران نمیتوانست یک حساب بانکی در لندن افتتاح کند. با این وجود عجیب است که سفیر انگلیس اکنون پس از خروج آمریکا و بازگشت تحریمها ادعا میکند از ۱۰۰ شرکت در ماه گذشته برای تجارت با ایران حمایت کرده است!
نکته بعدی این است که با خروج آمریکا و با بازگشت تحریم ها، اروپاییها نه در مقابل تحریم آمریکا ایستادند، نه اعتراض رسمی به شورای امنیت سازمان ملل بردند که برجام را ضمن قطعنامه ۲۲۳۱ تایید رسمی کرده بود و نه حتی شرکتهای اروپایی حاضر به ادامه همکاری با ایران شدند. کجای این رفتار، بوی احترام به برجام میدهد؟ آنها حتی وعدههای بیمایهای مانند راهاندازی کانال مالی اسپیوی و اینستکس را هم پس از یک سال پشت هماندازی، اجرایی نکردند.
بدتر و احمقانهتر از همه اینکه دولت انگلیس برخلاف برجام، اقدام به توقیف غیرقانونی نفتکش ایرانی در تنگه جبلالطارق کرد، آن هم به استناد تحریمهای اتحادیه اروپایی علیه سوریه و در حالی که خود انگلیس با برگزیت، فاتحه حضور در این اتحادیه را خوانده بود!! البته این اقدام سرانجام با تحقیر و مجازات انگلیس توسط ایران به پایان رسید.