به گزارش حلقه وصل، مستند "A157" به کارگردانی "بهروز نورانیپور" دیروز سه شنبه 3 آذر ساعت 16 با حضور "بهروز نورانیپور" کارگردان، "امیر سماواتی" کارشناس و منتقد سینما و "فاطمه صفا" دانشجوی دوره دکتری از کشور سوریه در حوزه هنری رونمایی و سپس اکران شد.
بهروز نورانیپور کارگردان مستند "A157" در این مراسم در سخنانی، گفت: مستند "A157" به نوعی بازگوکننده فروپاشی اخلاقی جامعه جهانی و انسان ها در سال 2015 میلادی است. اما نکته تلخ اینجاست که در این مستند می بینیم شخصیتهای اصلی این مستند که سه دختر هستند برای زنده ماندن با مرگ دست و پنجه نرم میکنند.
وی افزود: متاسفانه در مستند "A157" می بینیم که در حال حاضر دنیا به مرحله ای رسیده است که آوارگی و دربه دری در سال های اخیر فراوان به چشم دیده می شود. در حقیقت در سال جاری اخلاق در جهان فروپاشیده است.
کارگردان این مستند ادامه داد: این مستند وضعیت و حال ملت سوریه را نشان می دهند که ناخواسته و از بد روزگار درگیر جنگ و نسل کشی شده اند. بر این اساس با توجه به آمارهای منتشر شده توسط سازمان های جهانی 80 درصد قربانیان جنگ ها در سراسر جهان را زنام و کودکان تشکیل می دهند.
نورانی پور خاطرنشان کرد: در طول تاریخ همیشه این باور وجود داشته که جنگ پدیده ای مردانه است و این مردها هستند که برای شروع و پایان آن تصمیم می گیرند. اما متاسفانه این زنان و کودکان هستند که درصد بالایی از قربانیان هر جنگی را تشکیل می دهند.
می در پایان سخنان خود تصریح کرد: مستند "A157" بیان کننده سرگذشت و زندگی مردم کشوری است که ناعادلانه گرفتار جنگی بی پایان شده اند.
سپس امیر سماواتی به عنوان کارشناس و منتقد سینما در سخنانی، گفت: سال 1391 بود که با آقای "بهروز نورانی پور" آشنا شدم. در آن سال بود که من را در جریان ساخت یک مستند قرار داد. پس از اینکه او به عراق رفت و مستند "A157" را فیلمبرداری کرد به ایران آمد و راش های گرفته شده را به من نشان داد.
وی افزود: پس از دیدن تصاویر گرفته شده توسط او در کشور عراق بودم که متوجه شدم او جوان با استعدادی است و چگونه می توانیم جوانانی همچون او را کشف و از آنها استفاده کنیم. او جوانی است که سراسر پاکی و خداپرستی می باشد و در قلب او یقینی است که بلافاصله می توان اور را باور کرد و به او ایمان آورد.
این کارشناس ادامه داد: در گفتگوهای متعددی که با او داشتم این نکته را متوجه شدم که فیلمنامه برای او همانند یک معادله ریاضی است. او از جمله فیلم سازانی است که در سینمای مستند دارای نگاه حقیقت یابی است.
سماواتی خاطرنشان کرد: بهروز نورانی پور مستندسازی است که این مستند را با هزینه شخصی خود تهیه و تولید کرد. در حقیقت می توان گفت که او امروز موجب افتخار جامعه مستندسازان و مردم ایران است.
وی اضافه کرد: مسئله اصلی این مستند داعش است. در حقیقت ما در مستند "A157" می بینیم که داعش سرزمین هایی از سوریه و عراق را اشغال کرده است. اینجاست که ما باید با دیدن این مستند خداوند را شکر کنیم که با وجود نیروهای قدرتمند نظامی از امنیت بسیار خوبی در سطح کشور برخوردار هستیم.
این کارشناس یادآور شد: ما در مستند "A157" با دیدن شخصیت هایی چون "هیلین" و "سولاف" ناراحت و غم زده می شویم و با آنها ابراز همدردی می کنیم. بهتر است که بگویم با دیدن آنها اشک در چشمان همه ما جاری می شود.
سماواتی در پایان سخنان خود تصریح کرد: به عنوان یک انسان و به عنوان یک ایرانی جرات، همت و شخصیت آقای "بهروز نورانی پور" را ستایش می کنم. زیرا یقینا او در راه ساخت این مستند خطرات و سختی هایی را به جان خود خریده است.
در این بخش از برنامه مستند "A157" برای حاضران در این مراسم نمایش داده شد که با استقبال بسیار خوب و قابل توجه آنها روبررو شد.
سپس بعد از اکران این مستند فاطمه صفا دانشجوی دکتری از کشور سوریه در سخنان کوتاهی، گفت: همه آن چیزی را که در مستند "A157" مشاهده کردید یک برداشت کوچک و ناچیزی از تمام فاجعه هایی است که همه روزه در کشور من سوریه رخ می دهد.
وی افزود: متاسفانه تا چند ماه دیگر وارد پنجمین سال وقوع جنگ در کشور سوریه می شویم. بر این اساس همه دنیا شاهد هست که گروه تروریستی و وحشی داعش به بهانه این جنگ در کشور من متولد شده است.
این دانشجوی سوری ادامه داد: گروه تروریستی داعش همانند یک قده سرطانی است که با دین ناآشنا است. این گروه خشن و آدم کش انسان ها را برای مقاصد غیرانسانی خود به کار می گیرد و انسان را در برابر انسان قرار می دهد.
صفا در پایان تصریح کرد: تا امروز که در این مراسم برای شما صحبت می کنم بخش بزرگی از سوریه و قسمت قابل توجهی از کشور عراق در دستان آنها است. البته باید عرض کنم که خوشبختانه با تغییر صحنه نبرد شاهد هستیم که آنها در حال عقب نشینی از مواضع اشغالی خود در این دو کشور هستند. بر این اساس امید داریم تا در آینده ای نه چندان دور آنها را از سرزمین های خود بیرون کنیم.