به گزارش حلقه وصل، سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسین که شامگاه امروز در محل این تشکل برگزار شد، اظهار داشت: هرجا که مردم برای عدل و قسط با هم همراه شدهاند به پیروزی رسیدند.
جلیلی افزود: در اندیشه سیاسی اسلام به کار ویژههایی تاکید میشود که در آن دولت و جامعه با یکدیگر رابطه مستقیم دارند و توجه به همین کارویژه میتواند یک جامعه را در مسیر خود به پیش ببرد.
عضو شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اندیشه سیاسی امام خمینی(ره) بیان داشت: امام راحل(ره) هیچگاه اهل تعارف نبودند و اگر مقوله جمهوری را مطرح میکردند، آن را بر اساس یک نگاه و اندیشه کامل ارائه میداند.
جلیلی تاکید کرد: بسیاری از موفقیتها در جامعه، برآمده از جاری شدن تفکر عدل و قسط و همچنین همراهی مردم برای تثبیت آن است. برای مثال در جریان دفاع مقدس همین مردم بودند که با همبستگی خود جریان دفاع از میهن را به پیش بردند.
وی ادامه داد: حتما همه ما اذعان داریم که امر به معروف و نهی منکر بر یک یا دو مصداق سطحی محدود نمیشود. یکی از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر تلاش برای تاثیرگذاری مثبت در روند کشور است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: معنی دولت در سایه به معنای یک گفتمان و تفکر است که کسی که ادعا و دغدغه دلسوزی برای انقلاب را دارد در رابطه با مسائل کشور بی تفاوت نباشد.
جلیلی با بیان اینکه ممکن است در هر مقطعی بر اساس رای مردم عده ای انتخاب شده و مسئولیتی را به عهده بگیرد تصریح کرد: سوال این است که آیا مثلا ما که موفق به حضور در مناصب قدرت نشدیم باید بنشینیم در گوشهای و منتظر دوره بعدی انتخابات شویم؟ در بسیاری از موارد ممکن است فرد منتخب مسیر درستی را برگزیده و بپیماید. در این صورت وظیفه ما این است که این فرد را مورد حمایت و پشتیبانی قرار دهیم تا اقدامات مثبت او متوقف نشود. حتی اگر این فرد رقیب سیاسی ما نیز باشد. متاسفانه یکی از ایرادات ما این است که کارهای خوبی هم که در کشور شروع می شود با عدم پشتیبانی و حمایت عقیم میماند.
نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: اگر خدایی ناکرده ما ببینیم مسیر اشتباه پیش می رود ما نباید بگوئیم که چه بهتر که این مسیر توسط رقیب ما انتخاب شده چراکه روزی سر او به سنگ می خورد و اعتبار او در افکار عمومی زیر سوال می رود. در حالی که اگر ما ببینیم رقیب ما اقدام نادرست انجام می دهد و ما به او تذکر ندهیم و او را آگاه نکنیم در واقع خیانت کرده ایم.
وی تاکید کرد: حالتی دیگر که وجود دارد این است که ما به کمک افرادی که در قدرت هستند برویم و اقداماتی که ممکن است به شکل ناقص از سوی این افراد انجام شده را تکمیل کنیم. بنابراین با لحاظ این شروط بیان شده است که دیگر کار سیاسی به فعالیت های شب انتخاباتی محدود و خلاصه نمی شود. به این اقدام، فعالیت گفتمانی چارچوبدار و مثمر ثمر میگویند.
جلیلی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که در کشور وجود دارد این است که به محض اینکه یک فرد از مسئولیتی فارغ میشود، دیگر هیچ احساس مسئولیتی نسبت به سمت سابق خود ندارد. در حالی که وظیفه مسئولانی که روزی در قدرت بوده اند این است که نسبت به مسئولیت سابق خود حساسیت داشته باشد. اینکه رهبر انقلاب فرمودند آتش به اختیار عمل کنید و منتظر دستگاه هایی که دچار اختلال شده اند نمانید یکی از مصادیق آن دولت در سایه و نقش آفرینی آن در راستای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی است. این مسئله تکلیف هر فعال سیاسی در کشور است.
وی افزود: اگر قصد ما واقعا پیشرفت کشور و رفع نواقص موجود است باید سازوکار عملیاتی برای این مهم را نیز داشته باشیم. در چنین شرایطی است که ما میتوانیم صداقت خود را به مردم نشان دهیم.
جلیلی ادامه داد: در همین قضیه برجام وقتی موضوع توافق هسته ای میان ایران و کشورهای ۵ + ۱ مطرح بود ما با مطالعه توافقات صورت گرفته متوجه ایراداتی شدیم. ما همان زمان نامه ای برای آقای روحانی فرستادیم که رسانهای نیز نشد و در آن نامه به ایراداتی که در این توافق نامه وجود داشت اشاره کردیم. خب ما وظیفه داشتیم که توصیه های خیرخواهانه خود را تقدیم دوستان دولت کنیم. منتها همان زمان برخی دوستان به این مسئله تاکید میکردند که به دلیل اقبال عمومی برای شکل گیری توافقی میان ایران و طرف های مقابل ما هیچ موضعی در رابطه با ایراداتی که این توافق نامه دارد نگیریم تا مورد نکوهش افکار عمومی قرار نگیریم.
نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی ضمن اشاره به اینکه مثلا نگوییم که بر اساس آنچه در این توافق نامه آمده تحریم ها برداشته نخواهد شد، گفت: ولی پاسخ بنده به این اظهار نظرات این بود که بالاخره این روند طی خواهد شد و مردم متوجه ایرادات این توافقنامه می شوند و آن زمان به ما میگویند که شما که از ایرادات و نواقص موجود در این توافق نامه مطلع بودید چرا همان موقع اظهار نظر نکردید و دولت را از این نواقص مطلع نکردید.
جلیلی بیان داشت: از اردیبهشت ۹۷ که رژیم آمریکا از برجام خارج شد طرف های غربی حاضر نشدند حتی یکبار بگویند که رفتار آمریکا را محکوم می کنند و تا همین امروز سنگین ترین واکنش که نسبت به خروج آمریکا از برجام داشتند این بود که اظهار تاسف عمیق میکردند.
وی با اشاره به اینکه از سوی دیگر غربیها بلافاصله پس از خروج آمریکا از برجام در بیانیه ای ضمن ابراز تاسف از این اقدام آمریکا تاکید کردند که ایران باید به تمامی تعهدات خود ذیل برجام پایبند باشد! کار شکنی غربی ها به همین جا ختم نمی شود، تصریح کرد: همین کشورهای اروپایی نیز در عمل به هیچ یک از تعهدات برجامی خود به بهانه فشارها و تحریم های این کشور علیه آنها عمل نکردند.
عضو شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اینکه در روزهای اخیر نیز شاهد بودیم که سه کشور اروپایی بیانیهای مشترک منتشرکردند که بر اساس آن ایران را ملزم کردهاند که علاوه بر پایبندی کامل به برجام، تعهدات خود در این توافق نامه را نیز بدون محدودیت زمانی کند، اظهار داشت: علاوه بر این در این بیانیه تاکید شده که ایران باید پای میز مذاکره بر سر فعالیت های منطقه ای و توانمندی موشکی نیز بنشیند.
وی دراینباره بیان داشت: مسیری است که از سوی اروپایی ها در قبال کشورمان دنبال می شود. در این شرایط وقتی شما می بینید که غربی ها مدام در حال تحمیل خواسته های نابجای خود هستند تکلیف ماست که از هر راهی که می توانیم به دولت کمک کنیم تا با اتخاذ راهبرد مناسب از منافع ملی در برابر زیاده خواهی غربی ها حراست کنیم.
وی افزود: امروز می توان با ایجاد یک کار ویژه مشترک بین مردم و دولت بر اساس منویات مقام معظم رهبری در جنگ اقتصادی ایستادگی کرد.
جلیلی در پایان خاطرنشان کرد: در عرصه داخلی نیز باید تلاش کنیم تا اتفاقاتی رخ ندهد که کشور در جنگ اقتصادی موجود متضرر شود. برای مثال ۱۸ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی به گونهای توزیع شده که زمینه فساد را ایجاد کرده است.