اتفاقا بعد از گذشت حدود هفت ماه از فیلترینگ و رقابت بین این 6 پیامرسان درنهایت باید از طرف نهاد یا مرکزی، یک یا دو پیامرسان معرفی میشد تا مردم بتوانند راحتتر از بین پیامرسانهای ایرانی یک اپلیکیشن را انتخاب کنند. معرفی یک یا دو پیامرسان در شرایطی برای کاربران فضای مجازی مفید واقع میشود که معیارهای امتیازدهی و انتخاب هم به مدیران پیامرسانها (برای جلوگیری از اعتراضهای آنها و تنشهای احتمالی در فضای مجازی) و هم به کاربران برای انتخاب بهتر اعلام میشد.
حمید فتاحی معاون وزیر ارتباطات اعلام کرد بر اساس تصمیم مرکز ملی فضای مجازی، همه پیامرسانهای داخلی غیر از سروش و گپ از گردونه حمایت حذف میشوند.
بیتوجهی وزیر به موضوع حمایت از پیامرسانهای داخلی تا جایی پیش رفته است که در روزهای اخیر، پیامرسان ایرانی آی گپ مجبور به واگذاری این پیامرسان به مجموعهای دیگر شد که محمدرسول کاظمی بنیانگذار این پیامرسان در رشتهتوییتهایی توضیحاتی درباره این واگذاری انجام داد. وی در یکی از توییتهای خود به عدمحمایت دولت از این پیامرسان اشاره کرده و نوشته است: «آی گپ برخلاف همه هجمه رسانهها نه وام گرفت نه حمایت دولتی شد و تا ابتدای مهر سال 97 یک و نیم میلیون کاربر فعال را بدون هیچ تبلیغاتی سرویس دهی کرد».
رئیس اسبق رسانه ملی با بیان اینکه رئیسجمهور جلسات شورایعالی فضای مجازی را به جای هفتهای یکبار، هر 50 روز تشکیل میدهد، گفت: عملکرد شورایعالی فضای مجازی را موفق نمیدانم.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل گفت متأسفانه کمترین حمایتی از شبکههای داخلی نشده و سرورهای تلگرام، در اختیار هاتگرام و طلاگرام قرار گرفته است؛ در صورتی که میتوانستند آنها را به پیامرسانهای داخلی بدهند.
پایگاه خبری تحلیلی حلقه وصل در یک نظر سنجی از مخاطبان و نخبگان فرهنگی کشور جویای این مسئله شده بود که اهداف بلند مدت پیام رسان های داخلی چه باید باشد و چگونه طرح ریزی شود. در ادامه میتوانید سوال این نظر سنجی و پاسخ های آن را ملاحظه کنید.
بعد از مسدود شدن تلگرام و سوق پیدا کردن پیام رسان های بومی این فرصت برای آنها ایجاد شد تا به مخاطبان ایرانی خود خدمت رسانی کنند ، اما بعد از مدت کوتاهی با چالش های متعددی از جمله سرعت انتقال اطلاعات ، عدم کاربر پسند بودن و مشکلات دیگر دست و پنجه نرم می کردند ، به تازگی این پیام رسان ها با بر طرف کردن خیلی از این مشکلات تا حدودی نیاز مخاطبان را بر طرف کردند اما این که تا چه مقدار توانسته اند در این امر موفق باشند زمان مشخص خواهد کرد.
جلسه نقد و بررسی پیامرسان های داخلی همراه با تریبون آزاد دانشجویی امروز هشتم اردیبهشت ماه با حضور روح الله مؤمن نسب با عنوان «از تلگراف تا تلگرام» از سوی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد برگزار می شود.