همایش «علم دینی» ویژه ی روحانیون و طلاب علوم دینی استان چهارمحال و بختیاری همراه با اکران مستند «امتحان» پنجشنبه 20 تیرماه برگزار می شود.
رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا با بیان اینکه گفتمان علوم انسانی اسلامی در جهان اسلام روزبهروز بیشتر تثبیت میشود، گفت: خط تحمیل علوم انسانی سکولار به جهان اسلام با روشهای مستبدانه هیچگاه متوقف نشده است.
رئیس حوزههای علمیه سراسر کشور گفت: اندیشه دینی میتواند در گزارههای علمی دخالت کند، به همین منظور برای دستیابی به علوم انسانی و اسلامی نیاز به تحولات، تطورات و تعمقات در حوزه علوم اسلامی است.
رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا گفت: ساخت و تکامل علم دینی، خودش یکی از راه های مؤثر در تقویت احیاء عصر دینی و مقدمه چینی برای شکل گیری تمدن اسلامی است، لذا برای امثال بنده اهمیت علم دینی و نقش مؤثر آن در این عرصه کاملا روشن است.
برنامه گستره شریعت با موضوع علم دینی با حضور دکتر خسرو باقری، حجتالاسلام مسعود آذربایجانی و دکتر محمدعلی مرادی پژوهشگر و نویسنده و با اجرای دکتر قاسم پورحسن از شبکه چهارم سیما پخش شد.
خسرو باقری در برنامه گستره شریعت با تاکید بر اینکه در دانشگاه ما دروس و رشتهها با عنوان اسلامی آمدهاند اما در آنها فقط چند حدیث گذاشتهاند، گفت: مشکل ما از فهم دینی جای چکشکاری دارد و محمدعلی مرادی هم دین را لزوما پاسخگوی همه پرسشها ندانست.
دغدغه اصلی شریعتی در مفهومسازی امر شیعی در دو فاز نهضت و نظام بررسی تشیع به مثابه نظام اعتقادی نیست. بلکه فهم ماهیت انحطاط فکر و فرهنگ جامعه ایرانی است که دارای حساسیتهای واقعی شدید دینی است.
آیتالله سعید شاه آبادی به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه به بیان اصلیترین موانع وحدت حوزه و دانشگاه پرداخت.
چهارمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی صبح دیروز با حضور میهمانان داخلی و خارجی و با ارائه مقالات وسخنرانیها در سالن همایشهای بینالمللی صداوسیما برگزار شد.
شمارههای 72 و 73 فصلنامه «کتاب نقد» توسط پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: اگر برای نجات بعضی انسانها از مرگ راهی جز تحقیق روی این سلولها نباشد یا اینکه این تحقیق خلاف اخلاق است، اینجا مجوز پیدا میکنیم؛ چرا که یک مصلحت اهم و اقوا پیش روی ماست.
کتاب «علم دینی: ماهیت و روش شناسی» به قلم رمضان علی تبار فیروزجایی توسط انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.
ابراهیم دادجو، عضو هیات علمی گروه معرفتشناسی پژوهشکده حکمت و دینپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تحقیقی با عنوان واقعگرایی در علوم انسانی اسلامی» انجام داده است.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی گفت: دامنه علم دینی گستردهتر است، اختصاص به علوم انسانی ندارد و علوم تجربی و حتی علوم عقلی و علوم شهودی را در برمیگیرد؛ سپس اینها باید با هم هماهنگ شوند.
سعید زیباکلام معتقد است: تمامی نظریهپردازیهای خرد و کلان در علوم انسانی و اجتماعی، در تحلیل نهایی، بر دو رکن اساسی استوارند؛ یکی کیستی انسان و دیگری چیستی سعادت و کمال انسان.
آنچه در پی میآید، متن سخنرانی آیتالله سید محمدمهدی میرباقری رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم درباره متدولوژی و مبانی علم دینی (از مکتب دینی تا علم دینی) در جمع دانشجویان دانشگاه امام صادق(ع) است.
فایل صوتی با موضوع متدلوژی و مبانی علم دینی از آیت الله میرباقری در ادامه قابل دریافت است.