خروج آمریکا از افغانستان بار دیگر دیدگاه لزوم ایجاد «ارتش اروپایی» را در میان منتقدین سیاست های آمریکا در کشورهای اروپایی به بحث روز تبدیل کرده است.
دو مقام ارشد اتحادیه اروپا، وقایع افغانستان را نشانهای از لزوم ایجاد نیروی تدافعی برای این قاره دانسته و گفتند این برنامه برای کاهش وابستگی امنیتی به آمریکا در ماههای آتی ارائه میشود.
اتحادیه اروپا به رعایت حداقلی شروطش از سوی طالبان راضی است حال آنکه قصد دارد از بحران افغانستان به نفع توازن رابطه با آمریکا و ایفای نقشی جدید در عرصه بین الملل به ویژه غرب آسیا استفاده کند.
اینکه آمریکا از جاسوسی به عنوان ابزاری برای سلطه بر جهان استفاده می کند؛ موضوعی نیست که تازگی داشته باشد؛ اما اینکه چرا دانمارک حاضر شده همسایگان اروپایی را به واشنگتن بفروشد؛ جای سوال دارد.
آمریکا برای آنکه حس جاه طلبی نظامی اتحادیه اروپا را فرو بنشاند، همزمان با تشدید سیاست چرخش به پاسیفیک، در چارچوب ناتو نقش پررنگ تری به شرکای اروپایی خود خواهد داد.
رئیسجمهور فرانسه در سخنرانیاش در مورد دکترین اتمی پاریس، گفت زرادخانه تسلیحات اتمی فرانسه مایه تحکیم امنیت اروپا است و به استقلال بیشتر این قاره کمک میکند.
دیپلمات صریحاللهجه اسپانیایی که از امروز کارش را به عنوان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا آغاز کرده، مانند «فدریکا موگرینی» از حامیان توافق هستهای با ایران به شمار میآید.
بزرگداشت سیاُمین سالگرد فروریختن دیوار برلین در حالی برگزار شد که اختلاف میان کشورهای اروپایی و اختلاف با آمریکا بیش از هر زمان دیگری به چشم میخورد.