عملکرد رئیسجمهور جدید آمریکا شفافتر از همیشه، "سانتیمانتالیسم ضدملی" آکادمی ایرانی را مورد هدف قرار داده است. نظریهپردازان سیاست خارجی و روابط بینالملل در دانشگاههای ایران تا زمانی که دست از "رئالیسمستیزی" برندارند، توانایی فهمِ جهان را نخواهند داشت.
سفر وزیر خارجه کشورمان برای شرکت در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره وضعیت فلسطین و بررسی ابعاد جنایات اسرائیل در غزه، به دلیل آنچه «وقوع آتشبس» نامیده شده، لغو شد و سیدعباس عراقچی در این نشست حاضر نخواهد بود؛موضوعی که نشان میدهد دستگاه دیپلماسی کشورمان از نبود یک «نقشهراه» رنج میبرد.
سفر پیشبینینشده وزیر امور خارجه کشورمان به امارات که با همراهی و استقبال رسمی خانم «ریم الهاشمی»، وزیر مشاور در امور همکاریهای بینالمللی امارات روبهرو شد؛ خبری خوشحالکننده برای منافع ملی ایران است؛ چراکه نشان از روشن بودن شعلهای در حوزه عقلانیت راهبردی در دستگاه دیپلماسی میدهد که به دنبال ایجاد تحول در راهبردهای سنتی تهران در حوزه معادلات منطقهای است.
کشور سوریه از لحاظ فیزیکی تجزیه نمیشود
فرآیندی که در کمتر از ۱۰ روز منجر به سقوط حکومت در دمشق شد، حاصل یک فرآیند نظامی و مبارزاتی نیست؛ بلکه یه روند سیاسی و دیپلماتیک است. یعنی مجموعهای از بازیگران - روسیه، ترکیه، قطر، آمریکا و حتی احتمالا خود بشار اسد - دست به معاملات سیاسی زدند تا چنین اقدامی امکان پذیر شود. غایب بزرگ این فرآیند سیاسی ایران بود.
در هفته گذشته، اقداماتی از سوی مقامات ارشد دولت صورت گرفت که از مجموعه آنها میتوان عبارت «پردهبرداری رسمی از سیاست منطقهای دولت چهاردهم» را برداشت کرد؛ اقداماتی در راستای اعلام و اعمال دستورالعملهای ویژهای در حوزه سیاست خارجی که راهبرد دولت مسعود پزشکیان در ماههای گذشته را تبیین و در ماههای آینده را ریلگذاری میکند.
با وجود آنکه مهرماه سال آینده بر اساس سند برجام بنا بود تا تمامی قطعنامهها و تحریمها علیه ایران لغو شود، اما همه تلاشهای غرب معطوف به باقی ماندن تحریمها علیه ایران است! اما بشنوید از مسیری که علیه ایران طی شده است.
اوج خطای دیپلماتیک مسعود پزشکیان و همراهانش در سفر به عراق، دیدار با رئیس اقلیم کردستان عراق بود. اساسا مسعود بارزانی یک جایگاه و عنوان حقوقی رسمی ندارد و صرفا به عنوان رئیس یک حزب سیاسی فعالیت میکند و شأنی برای دیدار با رئیسجمهور ایران ندارد.
«توماس وودرو ویلسون»، رئیسجمهور وقت ایالات متحده امریکا خطابه بلندبالایی مطرح کرد که نهایتاً منجربه تشکیل جامعه ملل شد؛ سازمانی که یک ایده محوری داشت؛ برای تحقق صلح باید اساساً جنگ را از صحنه بینالملل حذف کرد.
«رویداد روایت گود؛ اینک فلسطین» با حضور ۲۰ راوی، و ۲۰ روایت مختلف برگزار خواهد شد.
نخستین قسمت از فصل دوم برنامه «خط سوم» با مرور بر صحبتهای رئیسجمهور در سازمان ملل پنجم مهر روانه آنتن شبکه دو خواهد شد.
نقطه اوج تناقض فکری نصیری در این جا مشخص میشود که در کتابش مدعی است حکم اولیه اسلام در خصوص حضور زنان در عرصه اجتماعی، پردهنشینی است. او چطور میتواند در عین حال مدعی شود که به خاطر عدم التزام فکری و فرهنگی به حجاب در اثر نفوذ مدرنیته، نباید الزام قانونی به حجاب وجود داشته باشد.
مراسم تشییع پیکر مرحوم نادر طالبزاده، کارگردان، مستندساز، مجری و تهیه کننده تلویزیون، صبح امروز با حضور چهرهها و شخصیتهای سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و جمع زیادی از مردم از مقابل مسجد بلال سازمان صدا و سیما برگزار شد.
نشست "مصلحت توافق ؟!"با موضوع برسی مذاکرات ایران و ۴+۱ عصر روز چهارشنبه (۲۴ فروردین ۱۴۰۱) در دانشگاه شریف برگزار شد.
مهدی خانعلی زاده کارشناس مسائل سیاسی معتقد است امریکا براساس ارزیابی های مشخص امنیتی، نظامی، اقتصادی و سیاسی امکان هم آوردی با ایران در منطقه خلیج فارس را ندارد. او در این ویدئو به چند مورد از این ارزیابی ها اشاره می کند.
فصل دوم مجموعه «به اضافه مستند» از فردا شب به روی آنتن خواهد رفت. اولین قسمت از فصل دوم با پخش مستند آوانتاژ از شبکه مستند سیما پخش میشود.
برنامه این هفته «به اضافه مستند» با «پیاده در زمان» به سراغ زندگی قهرمانان ورزشی رفت.
مستند «اتاق جنگ» که در آن مصاحبه هایی با موضوع جنگ تحمیلی با حسن روحانی، مرحوم هاشمی رفسنجانی، محسن رضایی و... صورت گرفته است، در قالب برنامه به اضافه مستند در شبکه مستند پخش و بررسی خواهد شد.
بیست و سومین قسمت از برنامه «به اضافه مستند» با پخش مستند «بومرنگ» روی آنتن شبکه مستند خواهد رفت.
بیست و دومین قسمت از برنامه «به اضافه مستند» با پخش مستند تحسین شده «آزادی» روی آنتن شبکه مستند خواهد رفت.