روز جمعه دونالد ترامپ در گفتوگو با مجله آمریکایي تایم گفت: «فکر میکنم ما با ایران به توافق خواهیم رسید» و در ادامه اظهار داشت: «البته اگر نتوانیم به توافق برسیم، من ممکن است با میل خود وارد جنگ شوم»! این روزها و در حالی که مذاکرات غیرمستقیم ایران با آمریکا در جریان است و امروز قرار است سومین دور مذاکرات در عمان برگزار شود، تهدیدهای مورد اشاره را نمیتوان و نباید نادیده گرفته و از کنار آن به آسانی عبور کرد.
ریاست ترامپ، صد روزه شد اما او با همه لاف هایش، هیچ موفقیتی کسب نکرده است.
روز چهارشنبه ۲۰ فروردین و در آستانه دور اول مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان، وزارت خزانهداری آمریکا پنج نهاد و یک شخص را به بهانه فعالیت در صنعت هستهای ایران، تحریم کرد!
هدف مهم ایران از مذاکرات با آمریکا، موضوع رفع تحریمهاست. این را میتوان در شروط ۹گانه رهبر انقلاب برای اجرای برجام به وضوح مشاهده کرد. در پشت این موضوع، نیاز اصلی ایران، دسترسی به انتفاع اقتصادی یا حاصل کردن منافع اقتصادی است.
اخبار جعلی در جنگ شناختی و مذاکرات ایران و آمریکا نقش مهمی ایفا میکند، زیرا این ابزار میتواند افکار عمومی، تصمیمگیران سیاسی و فضای مذاکرات را تحت تأثیر قرار دهد.
با بررسی آمارهای دولت آقای روحانی، نکات مهمی روشن میشود.
در اولین دور مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا که روز شنبه در عمان برگزار شد،«استیو ویتکاف» فرستاده ترامپ تنها پیشنهادی که به عنوان موضوع مذاکرات مطرح کرد، اطمینان از غیرتسلیحاتی بودن برنامه هستهای ایران و این که درپی تولید بمب اتمی نیستیم.
ایران پیش از بهمن سال 1357 به اسم و ظاهراً، کشوری اسلامی خوانده میشد، اما این هنر حضرت امام خمینی رحمتالله علیه بود که با طرح مسئله ولایتفقیه و تشکیل حکومت بر اساس مبانی اسلامی، جمهوری اسلامی را در ایران پایه گذاشت که هم اسلامی و هم انقلابی شناخته شد.
استیو ویتکاف به شبکه خبری انبیسی درباره مذاکرات غیرمستقیم خود با ایران در عمان گفت: «گفتوگوی بسیار مثبت و سازندهای داشتیم». کاخ سفید نیز طی بیانیهای مذاکرات غیرمستقیم امروز میان مقامات ایران و آمریکا در عمان را بسیار مثبت و سازنده توصیف کرد. اما دلیل بیان این توصیف «بسیار مثبت» چیست؟
کنش خاص سیاسی و رسانهای دونالد ترامپ، او را در سراسر جهان به موضوع بحث تعداد زیادی از افراد تبدیل کرده است، اما این بدان معنا نیست که به همان اندازه که چشمها به ترامپ و رفتارهایش دوختهشده، تصمیمات او هم بتواند نتیجهبخش باشد.
حتماً باز هم شما اینجا و آنجا و بهخصوص در شبکههای ماهوارهای شنیدهاید که مردم از دین برگشتهاند، مردم به انقلاب و به آخوندها بدبین شدهاند، مردم دیگر خدا را هم قبول ندارند، مردم فلان، مردم بهمان. آنها البته برای اثبات ادعاهای خود نمونههایی هم دارند که ممکن است آن را با رسم شکل هم برای شما توضیح بدهند.
در ساختار سیاسی آمریکا، تحریمهایی که برای کشور مشکل ایجاد کرده است؛ برداشتن یا تعلیقش دست رئیس جمهور نبوده بلکه توسط کنگره انجام میشود. یعنی قوانین تحریمی مصوب کنگره است. اگر این قوانین بخواهند تعلیق یا نقض بشوند، نیاز به مصوبه و مجوز کنگره دارند و حتی اگر قانون تحریمی مجوز تعلیق را به رئیس جمهور بدهد، غالباً این مجوزهای تعلیق را هم برداشتند.
در جلسه ۱۲ فروردین کنگره آمریکا، نماینده کنگره از مسئول اسبق میز ایران در سازمان سیا میپرسد: «برای استفاده از گزینههای غیردیپلماتیک علیه ایران چه مشکلاتی وجود دارد؟»
تهدیدهای اخیر آمریکا علیه ملت ایران به موازات اعلام آمادگی برای مذاکره تحت فشار با جمهوری اسلامی برای رسیدن به توافق جدید هستهای و در دیگر موضوعات مورد نظر مانند برنامه موشکی کشورمان، نسبت به دورههای گذشته، دارای تفاوتهای شکلی و ماهیتی است. بسیار روشن است که دولت ترامپ، دنبال تضعیف ایران برای حفظ برتری آمریکا در جهان است.
نمیدانم چرا و چگونه ولی تا همین چند روز پیش عدهای تصور میکردند سخن گفتن از نهجالبلاغه و پرداختن به سخنان امیرالمؤمنین، چندان خوشایند حاکمیت و نظام نیست اما رهبر انقلاب در سخنان نوروزی امسال، بر این تصور خط بطلان کشیدند...
انیمیشن کوتاه ایرانی "در سایه سرو" اسکار گرفت. اسکار؟! برای یک اثر ایرانی از نوع انیمیشن!؟ اسکارهای قبلی که ایران به دست آورد یکی به "جدایی نادر از سیمین" رسید، ماجرای سرگردانی مخالفین ایران بین دو راهی ایستادن و مبارزه یا رها کردن و رفتن؟ یکی هم به "فروشنده" رسید، داستان موریانه ای که عمق فرهنگ و هویت ما را پوسانده و کشوری که مشکلش هویتش است نه حتی حاکمیتش. الان یک انیمیشن بیست دقیقه ای چه نکته جذابی برای آمریکایی ها دارد؟
رقیه بابایی نویسنده می گوید عنوان «ماهیها به دریا برمیگردند» فقط عنوان یککتاب نیست. یک اعتقاد و مانیفست است که باید با صدای بلند گفته و دیده شود.
جدیدترین استعفای محمدجواد ظریف از معاونت راهبردی رئیسجمهور، بار دیگر موضوع بحثبرانگیز منع تابعیت مضاعف و قانون مشاغل حساس را به جریان انداخت.
استیضاح و برکناری عبدالناصر همتی از سمت وزارت امور اقتصادی و دارایی، اقدامی شجاعانه و قابل تقدیر از سوی مجلس شورای اسلامی بود. این تصمیم نشاندهنده درک عمیق نمایندگان مردم از مشکلات اقتصادی کشور و لزوم اصلاح مدیریت اقتصادی است.