حلقه وصل: تیتر نیم صفحه نخست روزنامههای سیاسی چهارشنبه 16 مرداد ۹۸ به مسائل مهم روز سیاست پرداخته است.
روزنامه «آفتاب یزد»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «آقای جهانگیری! اسحاق کجاست؟» نوشت:
«...از سویی گروهی از اصلاح طلبان با توجه به اینکه معتقدبودند جهانگیری توان دفاع از جایگاه خود را ندارد به استعفا ترغیبش میکردند. شایعه استعفای معاون اول رئیسجمهور، قهر یا گوشه نشینیاش همواره از سوی شخص جهانگیری و یا دولت روحانی تکذیب شد اما سریال پایان ناپذیر شایعات و تکذیب اختلافات و عزلت جهانگیری از معاون اولی این ابهام را به وجود میآورد که آیا این اخبار واقعا یک شایعه است و یا در پشت این شایعات حقیقتی نهفته است که منجر به تکرار هرازگاه آن شده؟! زمان هرچه که میگذشت میزان اختلافات جهانگیری با دولت و البته درحاشیه قرارگرفتن او بیشتر و بیشتر شد. تا اینکه ناگهان گلایه غیرمنتظره اسحاق جهانگیری زمانی که از کاهش اختیاراتش در دولت دوم روحانی پرده برداشت همه را شگفت زده کرد. او گفت: «تاکنون اجازه برکنارى منشى خود را هم نداشتهایم چه طور انتظار دارید راه برویم و برکنارى یک مدیر را امضا کنیم...»
روزنامه «ابتکار»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «تسویه حساب ژئوپلیتیک در زمین سوریه» نوشت:
«...در همین رابطه و با بررسی اوضاع میدانی سوریه، کارشناسان معتقدند که این کشور به عنوان لابراتوار جنگ و بحران، تقریباً تمامی حوادث ممکن را در طول سالهای گذشته تجربه کرده است. از جنگ جهانی کوچک در این کشور تا بروز و ظهور نیروهای تکفیری پرشمار که تنها داعش و جبهه النصره نمونههای شناخته شده آن هستند. همچنین تجزیه ماهوی این کشور به همراه تبدیل شدن به زمین بازی قدرتهای منطقهای و فرامنطقهای، شرایطی را ایجاد کرده که حالا با نزدیک شدن اسمی به پایان بحران، زمین سوریه به صحنه تسویه حسابهای سیاسی و ژئوپلیتیک تبدیل شده است...»
روزنامه «فرهیختگان»:
این روزنامه در گزارش ویژه ای با عنوان «قاسم سلیمانیها، حامیان واقعی ارتقای جایگاه دولت» نوشت:
«...حامیان واقعی ارتقای جایگاه دولت ارتقای جایگاه دولت کلیدواژهای است که اخیرا برخی سیاسیون اصلاحطلب برای طراحی فضای انتخاباتهای آتی از آن استفاده میکنند. مراجعه به مطالب منتشرشده نشان میدهد ترجمه این حرفها این است که دولت اختیارات کافی ندارد، مراجعه به سخنان همحزبیهای همین افراد نشان میدهد تکرار این ایده نخنما بیشتر یک بهانهجویی انتخاباتی است. سعید لیلاز عضو نزدیکترین حزب به دولت همین چند ماه قبل بود که گفت «اختیاراتی که به دولت داده شده است را اگر چوب خشک هم داشت کاری در اقتصاد میکرد»، اظهاراتی از این دستکم نیستند و به نظر میرسد اصلاحطلبان رادیکال برای حل مشکلشان مسیر خوبی را انتخاب نکردهاند. شاید عدهای این واقعیت را هم نمیبینند که اصرار بیشتر آنها در افکار عمومی ممکن است این سوال را به وجود آورد که به فرض، اختیارات شما کافی نیست، با همین اختیارات چه کردهاید که اختیارات بیشتر میخواهید؟»
روزنامه «ایران»:
این روزنامه طی گزارشی با عنوان «صلح در برابر صلح» نوشت:
«...رئیس جمهوری با بیان اینکه در تمام کشورهای دنیا تصمیمات مهم در سیاست خارجی را کلیت نظام اتخاذ میکند، در تشریح سازوکار تصمیمگیری در نظام جمهوری اسلامی اظهار کرد: در شورای عالی امنیت ملی بعضاً روی موضوعی بحث و تصمیمگیری میشد و چنانچه اعضا به موضوعی رأی دهند که شاید شخصاً با آن مخالف باشم، آن موضوع را به عنوان مصوبه شورای امنیت امضا و ابلاغ میکنم، اما برخی این مسأله را به درستی لمس و درک نمیکنند؛ در چنین مواردی کسی نمیتواند بگوید که رئیس شورای عالی امنیت ملی برخوردی دوگانه داشته و در جایی مخالف این تصمیم سخن گفته و در شورای عالی امنیت ملی این تصمیم را امضا کرده است...»
روزنامه «جوان»:
طی گزارشی درباره «مدح برجام در مراسم ختم برجام» نوشت:
«رئیس جمهور در ادامه ادعای عجیبی کرد که به نظر میرسد نوعی زمینهچینی برای دیدارها و مذاکرات آینده با امریکاییها و احتمالا در حین سفر شهریورماه به نیویورک است. او با اشاره به سفر خود به مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۹۲ تصریح کرد: «قدمهای دیگری هم بود. اگر در نیویورک وزیر امور خارجه ما با وزیر امور خارجه امریکا دیدار نکرده بود و من به تلفن اوباما جواب نمیدادم، این کار با سختی و کندی انجام میشد. اینکه در کمتر از ۱۰۰ روز با شش قدرت بزرگ به توافق موقت ژنو برسیم در برخی از مواقع دشوار بود. ساعت ۵ صبح برای پذیرش نهایی این توافق صحبت میکردیم که گرفته شد و عمل شد، آسان نبود. این یک توافق بزرگ بود.»
روزنامه «کیهان»:
طی گزارشی درباره «دولت هنوز از برکات برجام میگوید!» نوشت:
«...پیشتر و در جریان نشست خبری ظریف نیز یکی از روحانیون اصلاحطلب از وی به عنوان اولیاء الهی ! یاد کرده بود . این عبارت غلوآمیز، تصنعی و عجیب و غریب در وصف وزیر امور خارجه در حالی است که سال 96 و 21 ماه پس از انعقاد خسارت محض برجام وندی شرمن مذاکرهکننده سابق آمریکا ضمن تحقیر ظریف به خاطر عدم فهم زبان انگلیسی از دلیل باقی ماندن تحریمها در متن برجام رمزگشایی کرده بود . وی طی سخنانی با تمسخر و پوزخند گفته بود :« 5+1 و اتحادیه اروپا توافق کردند که تحریمهای هستهای را (موقتا متوقف کنند)، lift لغتی است که در زبان انگلیسی به معنی (معلق نگاه داشتن ,و یا موقتا متوقف کردن) است اما طرف ایرانی lift را به معنی (پایان دادن و خاتمه دادن ترجمه میکرد و به همین دلیل هم ما از این لغت استفاده کردیم - یکی از کارهایی که شخص در دیپلماسی انجام میدهد این است که توجه کند زبان اهمیت دارد -»
روزنامه «خراسان»:
این روزنامه در تیتر یک خود با عنوان «ترکیه فارابی را هم مصادره کرد!» نوشت:
«...ترکیهایها بار اولشان نیست که سعی در مصادره مفاخر فرهنگی و میراث ایرانیها دارند. آنها پیش از این به واسطه قرار داشتن آرامگاه مولانا جلال الدین محمد بلخی در شهر قونیه، او را اهل ترکیه و «رومی» خواندهاند. حتی برای شمس تبریزی هم در همان قونیه آرامگاه ساختهاند. در حالی که مزار اصلی شمس تبریزی در شهرستان خوی استان آذربایجان غربی است. بعد از این، نوبت ابن سینا بود که توسط ترکیهایها «حکیم ترک» و متعلق به ترکیه معرفی و تندیس این پزشک و حکیم ایرانی در مرکز دانشگاه علوم پزشکی آنکارا نصب شود. کشور آذربایجان هم بعد از این که در راه ثبت جهانی «تار» و «چوگان» به نام خود پا گذاشت، خواست «نظامی گنجوی» و «شاهنامه» را هم به نام خود بزند! سؤال اصلی اینجاست که ما برای مقابله با این مصادرهها و فرهنگسازیهای جعلیِ کشورهای همسایه چه کردهایم؟ آیا ما هم برای شناساندن مفاخر و میراث فرهنگی سرزمین مان به مردم، به ویژه جوانها گامی برداشتهایم؟ شاید خیلی از ایرانیها تنها یک بنیاد سینمایی و یک جشنواره را به نام «فارابی» بشناسند!»