حلقه وصل: تیتر نیم صفحه نخست روزنامههای سیاسی پنجشنبه 3 مرداد ۹۸ به مسائل مهم روز سیاست پرداخته است.
روزنامه «آفتاب یزد»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «تلاش برای انحراف افکار عمومی» نوشت:
«...این روزها یکبار دیگر بحث دوتابعیتیها در مجلس داغ شد. به عبارتی، در جلسه اخیر مجلس، علیرضا رحیمی نماینده مردم تهران درباره ادعای دوتابعیتی بودن روحانی از امیر حاتمی، وزیر دفاع پرسید و وزیر دفاع در پاسخ به این سوال گفت: «طبق اعلام سپاه پاسداران فیلم دوتابعیتیها که در کمیسیون امنیت ملی و صحن مجلس پخش شده به لحاظ موضوعی مشابهت دارد، اما به لحاظ اصالت فیلمی که در صحن مجلس پخش شده فاقد سندیت و اعتبار رسمی است.» رحیمی همچنین در جلسه سوال خود از وزیر دفاع گفته بود: «به رئیس جمهور اتهام زدند که دوتابعیتی است و این اتهام در سراسر کشور پخش شد، اما تکذیب آن پخش نشد...»
روزنامه «ابتکار»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «اصلاحطلبان و نسخه جدید عبور از بحران» نوشت:
«...به نظر میرسد که یکی از آسیبهای جریان اصلاحطلب، صرفا محدود شدن به سیاست باشد. اصلاحطلبان زمانی میتوانند چتر خود را بر تمام آحاد جامعه گسترده کنند که از اصلاحات معطوف به سیاست به اصلاحات معطوف به جامعه شیفت کنند. اصلاحطلبان باید فاصله انتقادی خود از دولت را حفظ کنند و اینگونه تلقی نشود که اصلاحات با به دست آوردن فرصتهای مدیریتی، جامعه را فراموش کرده است. نباید فراموش کرد که ماندگاری اصلاحات بستگی تام به میزان ارتقایی دارد که در سرمایه اجتماعی داده است. برخی معتقدند یکی از نقدهایی که میتوان به این جریان سیاسی وارد کرد این است که اصلاحطلبان هنوز تعریف و برداشت واحدی از اصلاحات و چگونگی حضور آن در حاکمیت و قدرت ندارند. نقد دیگری که به این جریان وارد است وعدههایی بود که نمایندگان و نخبگان اصلاحطلبی به جامعه و بدنه اجتماعی خود دادند که سطح انتظار مردم را بالا بردند در حالی که آنها نه توان پاسخگویی به مطالبات را داشتند و نه شرایط به صورتی بود که بتوانند مطالبهای را پاسخ بدهند که نتیجه آن کاهش آستانه تحمل مردم بود...»
روزنامه «ایران»:
این روزنامه طی گزارشی با عنوان «معمای مزدک» نوشت:
«...او قبل از عادل فردوسیپور و زمانی که هنوز علی فروغی مدیر جدید شبکه سه سیما پایش به این شبکه باز نشده بود این مشکل را پیدا کرد و وقتی هم بعد از جام جهانی 2018 در گفتوگویی از کمکاریاش در آن یک ماه تمام فوتبالی گلایه کرد کسی دربارهاش توضیح چندانی نداد و ماجرا تا حدودی فراموش شد. هرچند که این فراموشی برای ما مخاطبها بود. حالا که خبر مهاجرتش پیچیده، متوجه شدهایم و به چشممان آمده که مزدک در یک سال گذشته از شبکه سه به شبکه ورزش کوچ کرد و بعد هم ناچار به حضور در شبکه مستند شد و به مستندسازی برای فوتبال روی آورد و بالاخره هم مجبور شد از شبکه مستند هم برود چون فضای کار برایش مهیا نبود...»
روزنامه «جوان»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «دهنکجی خلاقیت ایرانی به تحریمها» نوشت:
«...یکی از متفاوتترین و جالبترین غرفهها را شاید بتوان به غرفه شهر دانش دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران نامید که با دستاوردهای فنی و خدماتیاش افراد زیادی را مجذوب کرده بود. نمایش روباتهای مختلف ساخت دانشجویان دانشگاه آزاد قزوین هم توجه زیادی را به خود جلب کرده بود و دلربایی میکردند. پارک علم و فناوری دانشگاه تهران که هر ساله حضوری پررنگ در این نمایشگاه داشته، امسال هم با حضور سه شرکت راهکارهای هوشمند پیراد، ویرا افزار آدان و طرح و توسعه اتصال یکپارچه در این نمایشگاه حضور یافت. فناوریهای اینترنت اشیا، بلاکچین، بیگ دیتا و دیتا ساینتس، روباتیک، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده این دانشگاه تحسین بسیاری از کارشناسان را برانگیخته است...»
روزنامه «کیهان»:
طی گزارشی درباره «غروب آفتاب در امپراطوری ملکه انگلیس» نوشت:
«...بايد از دولتمردان انگليس پرسيده شود، سرزمين فعلي انگليس چه تناسبي با قلمرو اين كشور در قرن 18 و 19دارد كه همچنان اصرار دارند از صفت «كبير» براي آن استفاده كنند؟ مگر نه این است که «جایگاه هر کشور در سیاست بینالملل، مبتنی بر سهمی است که این کشور از قدرت دارد؟» با توجه به این واقعیت، انگلیسیها همچنان اصرار دارند که بازیگر ممتاز نظام بینالمللی هستند. انگلیس در عرصههای سیاسی، اقتصادی و نظامیو همچنین، به دلیل مسائل ناشی از برگزیت، با بحرانهای جدی مواجه است. از جمله دلایل اصلی دست پایین بودن دولت انگلیس در تقابل با جمهوری اسلامیدر ماجرای توقیف نفتکش انگلیسی در تنگه هرمز، همین جابه جایی قدرتها در نظام بینالملل کنونی، ضعف و وضعیت به شدت بیثبات سیاسی دولت انگلیس است...»
روزنامه «فرهیختگان»:
این روزنامه در گزارش ویژه ای با عنوان «شورایاری یا شبکهسازی انتخاباتی» نوشت:
«...شورایاریها اساسنامهای هم دارند که اشاره به آن فقط به طویلتر شدن گزارش کمک میکند. انتخابات شورایاریها قانونی نیست همانطور که گفته شد حدود دو دهه از استقرار اولین شورایاری در تهران میگذرد. حدود دو دهه فعالیتی که همواره با فراز و نشیبهای بسیاری همراه بوده است و این مساله حواشی را خصوصا در ایام منتهی به انتخابات شورایاریها ایجاد کرده است. یکی از اصلیترین این مسائل، مشکل قانونی برگزاری این انتخابات است؛ مسالهای که هردوره کمابیش وجود داشته و این دوره بیشتر و هر دوره هم از طرق مختلف رفع و رجوع شده و انتخابات برگزار شده است. در این دوره اما مساله منع قانونی انتخابات شورایاریها جدیتر از گذشته مطرح شده است. ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور برگزاری این انتخابات را قانونی ندانسته و با ارسال نامهای به نهادهای مسئول و بالادستی ازجمله ریاستجمهوری خواستار رسیدگی به این مساله شده است. سراج چند روز پیش در نمایشگاه الکامپ هم به این مساله اشاره کرده بود و گفت: «هر هزینهای که در این انتخابات و پس از آن صورت گیرد، هزینهکنندگان باید پاسخگو باشند...»
روزنامه «وطن امروز»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «رمزگشایی شمخانی از یک تأخیر عجیب!» نوشت:
«...در ادامه دیدار اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس با دبیر شورای عالی امنیت ملی، شمخانی هدف آمریکا از اتخاذ سیاست فشار حداکثری را کاهش تابآوری اجتماعی در ایران و شکلگیری شورشهای داخلی و در نهایت به زانو درآوردن نظام عنوان و خاطرنشان کرد: مردم فهیم و نجیب ما با اشراف نسبت به قصد دشمنان برای ناامنسازی کشور در طول 2 سال گذشته، بیش از پیش در کنار حاکمیت قرار گرفتند و با مقاومت مثالزدنی در ابعاد مختلف، دشمن را ناکام کردند. شمخانی با تبیین دستاوردهای ارزنده حاصل از راهبرد مقاومت فعال افزود: امروز دشمن بخوبی متوجه عجز و عدم موفقیت خود در اعمال سیاست فشار- مذاکره شده است و راهی جز اجرای کامل تعهدات خود و تامین بدون تنازل حقوق ملت ایران ندارد. وی مذاکره با فردی که به هیچیک از تعهدات خود پایبند نیست را حماقت و نشانه ضعف و درماندگی عنوان کرد و اظهار داشت: امروز با مقاومت مثالزدنی مردم ایران، دشمنان ما به این باور رسیدهاند که نمیتوان با بزرگنمایی شبح خیالی جنگ، ملت ایران را وادار به پذیرش ذلت کرد...»