
حلقه وصل: تیتر نیم صفحه نخست روزنامههای سیاسی یکشنبه 23 تیر ۹۸ به مسائل مهم روز سیاست پرداخته است.
روزنامه «ابتکار»:
این روزنامه در گزارشی ویژه با عنوان «جوانان در دام بیکاری» نوشت:
«...یکی از مسائلی که در بحث بیکاری مورد توجه کارشناسان قرار میگیرد متناسب نبودن و هزینهدار بودن برخی از رشتههای دانشگاهی با شغل نیروی کار است. ابراهیم نکو، دبیر دورهٔ نهم کمیسیون اقتصادی مجلس و کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به هزینههای گزاف برای برخی از رشتههای دانشگاهی به «ابتکار» گفت: در دانشگاههای ما رشتههایی را با توجه به حجم وسیع از دانشجویان طراحی میکنند که متولیان هزینههای گزافی را برای این رشتهها میپردازند. مثلا رشتههایی مانند مکانیک و نقشهکشی هزینههای بسیاری دارد و متولیان دانشگاهها برای این رشتهها هزینههای بسیاری را پرداخت میکنند. اما متاسفانه برای راهی که بتواند هزینههای صورت گرفته از سوی دانشگاهها را جبران کند برنامهریزی نشده است. به عبارتی دیگر طراحان و برنامهریزان باید بهگونهای عمل کنند که به ازای یک واحد هزینه برای دانشجو بتوانند در آینده دهها برابر آن هزینه را از طریق اشتغال عاید کشور کنند...»
روزنامه «فرهیختگان»:
این روزنامه در گزارش ویژه ای با عنوان «تدلیس دیپلماتیک» نوشت:
«...ناامیدی مذاکرهکنندگان از توافق خوب دولت یازدهم مسئولیت مذاکرات را از شورای عالی امنیت ملی گرفت و به وزارت امور خارجه منتقل کرد، اتفاقی که باعث شد برخی ایرادات مهم در جریان مذاکره و حتی بعد از آن ایام بروز کند و زمان برای اصلاح وجود نداشته باشد. انتخاب اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای و ترکیبی که چیده شد نشان داد در کنار نیروهای متعهد و انقلابی دو نوع نگاه ناسازگار توانستهاند نظر خود را پیش ببرند؛ دسته اول افرادی مانند عبدالرضا دریاصفهانی که مدتها بعد از امضای توافق مشخص شد همکاری مهم و گستردهای با دستگاه اطلاعاتی انگلیس داشته و متاسفانه در جریان مذاکرات برجام بهنمایندگی از بانک مرکزی در جلسات شرکت میکرد. البته علاوهبر دریاصفهانی تصاویری که در جریان مذاکرات از افراد معلومالحالی چون تریتا پارسی و هومن مجد در کنار اعضای تیم مذاکرهکننده ایرانی منتشر میشد گویای این نکته بود که برخی مسالهدارها توانستهاند ارتباط خود را با تیم مذاکرهکننده ایران برقرار سازند...»
روزنامه «ایران»:
این روزنامه طی گزارشی با عنوان «اقتصاد ایران در نقطه اصلاح» نوشت:
«...سازمان هدفمندسازی یارانهها از طریق خزانهداری کل کشور مکلف است مالیات بر ارزش افزوده داخلی فرآوردههای نفتی، گاز طبیعی و برق را متناسب با واریز منابع مربوط بهصورت علیالحساب تا تخصیص سازمان به حساب مربوط سازمان امور مالیاتی کشور نزد خزانهداری کل کشور واریز کند. در بخش هزینههای حمل فرآورده و طرح بهینهسازی انرژی معوقات مربوط به مالیات بر عملکرد، جرایم و عوارض و سود سهام دولت شرکتهای مربوط، پیشبینی نشده است...»
روزنامه «جوان»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «نامه هشدار ایران حمله امریکا را متوقف کرد» نوشت:
«...دبیرکل حزبالله درباره گفتوگوی ایران و عربستان سعودی نیز گفت: «در این لحظه اطمینان دارم که ایران برای انجام گفتگو مانعی ندارد. انجام گفتگو در راستای منافع منطقه است. سعودیها آزار و اذیت زیادی برای لبنان ایجاد کردند، اما ما نیز مخالفتی با گفتوگوی ایران و سعودیها نداریم و هیچ کسی با انجام این گفتگو به جز نتانیاهو مخالفتی ندارد. حتی ملت یمن که استخوانهایش خرد شده است با انجام این گفتگو مخالفتی ندارد». مقامات ایران بارها برای کاهش تنشها در منطقه به سعودیها پیشنهاد مذاکره دادهاند، اما مقامات ریاض با متهم کردن ایران به مداخله در امور کشورهای عربی، حاضر به گفتگوهای سیاسی با ایران نشده و به تشدید تنشها در منطقه دامن زدهاند...»
روزنامه «کیهان»:
طی گزارشی درباره «1000 معامله مسکن در سال توسط یک نفر!» نوشت:
«... همانطور که این نماینده مجلس اشاره کرده، راهکار اصلی مقابله با گرانی مسکن، افزایش ساخت و ساز و انبوهسازی است، چرا که مهمترین مشکل بازار مسکن در شش سال گذشته با توجه به سیاستهای انفعالی عباس آخوندی در این وزارتخانه، کمبود عرضه و کاهش شدید تولید بوده است. به عبارتی در طول شش سال دولت روحانی چون فردی بر کرسی وزارت راه و شهرسازی تکیه زده بود که اساسا اعتقادی به تولید مسکن نداشت و برهمین مبنا به هیچ وجه از فرآیند تولید حمایت نکرد؛ همین امر موجب شد تا پروانههای ساختمانی در دوره وزارت عباس آخوندی (مرداد 1392 تا مهر 1397) تقریبا 60 درصد کاهش پیدا کرد و عرضه مسکن به شکل چشمگیری کاهش یافت...»
روزنامه «صدای اصلاحات»:
این روزنامه در گزارشی به شکستن رکورد پولشویی و همچنین پروژه «خسارت» برجام پرداخت.
روزنامه «وطن امروز»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «تسویه حساب جنگی» نوشت:
«... طرح محدود کردن اختیارات رئیسجمهور آمریکا اما در حالی در مجلس نمایندگان این کشور به تصویب رسید که به اعتقاد برخی تحلیلگران، این اقدام بیشتر به یک منازعه و جنگ داخلی نزدیک است تا جلوگیری از وقوع یک جنگ خارجی میان آمریکا و یک کشور دیگر. با شروع رقابتهای درونحزبی میان کاندیداهای دموکرات برای انتخابات ریاستجمهوری، این گمانه مطرح است که حالا دموکراتها از طریق ابزارهای قانونی خود به دنبال فضاسازی علیه ترامپ هستند. یکی از این اقدامات، متهم کردن رئیسجمهور تندرو آمریکا به جنگطلبی است و بر همین اساس تصویب طرح محدودیت اختیارات ترامپ در این حوزه، میتواند مفهوم جنگطلبی ترامپ را به اذهان متبادر کند....»