حلقه وصل: قاسم صداقت جو مدیر مؤسسه فرهنگی جهادی باقرالعلوم(ع) در کرمانشاه به تشریح فعالیت های این مؤسسه و دغدغه ی تأسیس آن پرداخت.
صداقت جو اظهار داشت: دغدغه ی انجام فعالیت های جهادی در گروه ما با شرکت در اردوهای جهادی تا حدودی رفع می شد اما به دلیل مقطعی بودن این فعالیت ها به تدریج انجام یک کار هدفمند دائم دغدغه ی دیگری در ما ایجاد کرد.
وی تصریح کرد: با توجه به شرایط استان کرمانشاه و محرومیت هایی که در بسیاری از روستاها مشاهده می کردیم به ویژه در حوزه ی دانش آموزی و تحصیل کودکان در خانواده های بی بضاعت ورود به این عرصه برای ما مسجل شد.
این فعال فرهنگی ادامه داد: در اردوهای جهادی هم شاهد این مسئله بودیم که بسیاری از دانش آموزان مستعد به دلیل شرایط اقتصادی خانواده ها قادر به ادامه ی تحصیل نبودند، خب حمایت ها از این بچه ها از طریق کارهای جهادی آغاز شد اما با جلساتی که طی چند ماه همراه با برخی از دوستان برگزار کردیم در نهایت فعالیت مؤسسه ی فرهنگی جهادی باقرالعلوم(ع) شهرستان سنقرکلیایی از شهریورماه سال گذشته به صورت رسمی با گرفتن مجوز کلید خورد.
صداقت جو با اشاره به 12 روستایی که در طول این مدت تحت حمایت این مؤسسه قرار گرفته اند بیان داشت: با تشکیل گروه هایی کار شناسایی خانواده ها و دانش آموزان محروم و بازمانده از تحصیل در این روستاها آغاز شد و به تدریج این بچه ها و خانواده ها شناسایی شدند البته کار دشواری بود به دلیل فاصله ی مکانی روستاها و شرایط مسیرها اما به لطف خدا صورت گرفت.
مدیر مؤسسه فرهنگی جهادی باقرالعلوم(ع) کرمانشاه افزود: در این روستاها 22 خانواده به همراه 50 دانش آموز شناسایی شدند و حمایت های مالی، تحصیلی، عمرانی، فرهنگی و معنوی از این عزیزان با کمک خیرین از ماه های ابتدایی آغاز به کار مؤسسه صورت گرفت.
وی خاطرنشان کرد: از آنجا که ما معتقدیم این بچه ها آینده سازان این سرزمین می توانند باشند و هزینه های ما در این مسیر نوعی سرمایه گذاری برای آینده است از ابتدای کار چند هدف را برای مؤسسه ترسیم کردیم از جمله شناسایی دانش آموزان محروم و بی بضاعت شهرستان، حمایت مالی و تحصیلی از دانش آموزان، ارتقا تحصیلی دانش آموزان ضعیف و کم برخوردار، رصد کامل تحصیلی دانش آموزان در طول تحصیل و کمک به جبران ضعف ها، جذب حامی مالی و تحصیلی برای دانش آموزان، شناسایی و شکوفایی استعدادهای مغفول مانده دانش اموزان در مناطق محروم، اختصاص یک مربی تقویتی ویژه برای هر دانش آموز، شناسایی، حمایت و اهتمام ویژه در امر محرومان از تحصیل و تلاش در جهت جبران خلاء های آموزشی و عاطفی.
این فعال فرهنگی ضمن اشاره به دیگر فعالیت های این مؤسسه یادآور شد: شروع فعالیت ها با حمایت از دانش آموزان آغاز شد اما توجه به وضعیت و شرایط خانواده های این بچه ها نیز کم کم دغدغه ی دیگری شد تا جایی که تلاش کردیم با حمایت خیرین و ارگان ها و نهادهای مسئول مثل کمیته امداد امام خمینی(ره) مشکلات خانواده ها را تا حدودی رفع کنیم.
صداقت جو ادامه داد: در همین راستا فعالیت های مؤسسه در چهار حوزه ی آموزش، فرهنگ، عمران و سلامت طرح ریزی و هر بخش توسط مسئولی اداره می شود. واحد آموزش به مباحث تحصیلی دانش آموزان، واحد سلامت به مباحث پزشکی خانواده ها، واحد عمرانی هم در دو قسمت مالی و جهادی و بخش فرهنگی هم جهت تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد در حال فعالیت است و در طول این چندماه کارهای لازم و مؤثری صورت گرفته است.
این جهادگر اضافه کرد: البته به دلیل شرایط اقتصادی و مالی مؤسسه و نوپا بودن، انجام فعالیت های عمرانی بسیار گسترده امکان پذیر نیست اما در برخی موارد با حمایت های جهادی خیرین اقداماتی در این خصوص صورت گرفته است برای نمونه ساخت منزل مسکونی برای یکی از دانش آموزان تحت پوشش این مؤسسه است.
مدیر مؤسسه فرهنگی جهادی باقرالعلوم(ع) کرمانشاه خاطر نشان کرد: غالب دانش آموزان تحت پوشش موسسه دارای هوش خوب واستعداد عالی هستند که تلاش می کنیم نگذاریم چالش های مالی وعاطفی این ذخایر ارزشمند و آینده سازان ایران اسلامی را از مسیر درست و اصلی منحرف سازد. تأمین نوشت افزار با شروع سال تحصیلی، برگزاری کلاس های تقویتی تحصیلی در دروس ضعیف دانش آموزان، برگزاری طرح یلدای مهربانی با توزیع بیش از ۳۰ بسته یلدایی مزین به نام شهدای گرانقدر دانش آموز شهرستان در بین خانواده های نیازمند، معرفی دو خانواده تحت پوشش جهت اشتغال در کارگاه تولیدی، تهیه البسه گرم، کفش و لباس برای تعدادی از دانش آموزان تحت پوشش، تهیه بسته تغذیه ای ماهانه برای دانش آموزان مقطع ابتدایی شامل شیر موز، شیر کاکائو، شیر عسل، آبمیوه و ۴ نوع کیک و کلوچه مقوی از دیگر اقدامات مؤسسه است.
وی با اشاره به اینکه تأکید مؤسسه بر این است که صرفاً کارهای کلیشه ای، موردی و مقطعی را مدنظر قرار ندهد و قدم به قدم در تمام شئون زندگی یک دانش آموز ورود پیدا کند و همراه و همدم صمیمی این آینده سازان باشد تا بتوان ادای دین و تکلیفی کند در راستای نیل به اهداف بلند این انقلاب که ثمره خون پاک هزاران شهید است. به همین خاطر طرحی درحال اجرایی شدن است و آن حمایت ماهیانه 25 هزارتومان است که به صورت مستقیم به حساب دانش آموزان واریز می شود. در واقع حمایت های خیرین یا از طریق کمک به مؤسسه است و یا به صورت مستقیم به خود نیازمندان صورت می گیرد.
این فعال فرهنگی تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد را که در برداشتن گام دوم انقلاب مسئولیت پذیر باشد را از اهداف مهم واحد فرهنگی مؤسسه دانست و بیان داشت: برای دستیابی به این مهم دانش آموزان را در فصل تابستان هم رها نکرده ایم و کلاس های احکام، عقاید، قرآن، اردوهای تفریحی و فرهنگی، زیارتی و کلاس های مهارتی در طول این مدت برگزار می شود تا استعدادهای دانش آموزان دراین حوزه ها نیز شناسایی شود.
صداقت جو به مشکلات فعالیت جهادی در این عرصه نیز اشاره کرد و گفت: ما معمولاً بعد از ورود به کار آسیب ها و مشکلات را شناسایی می کنیم چراکه معتقدیم با ورود عملی به فعالیت ها بهتر می توان با مشکلات آن آشنا شد و ضعف ها و قوت ها را شناسایی کرد. عمده ی مشکلات با توجه به شرایط اقتصادی کنونی مسائل مالی ست، مسلماً یکی از عوامل افت تحصیلی دانش آموزان بخصوص در مناطق کمتربرخوردار کشور وضعیت اقتصادی خانواده هاست خانوادهای که از توانایی مادی کمی برخوردار است قادر نخواهد بود بسیاری از امکانات و نیازهای اساسی آموزشی و تحصیلی فرزندان خود را تأمین کند این ضعف مالی از لحاظ جسمی و روانی بر کودک تأثیری منفی هم خواهد داشت، نداشتن امکانات تحصیلی سبب میشود به تدریج انگیزه تحصیلی دانشآموز پایین بیاید و این امر باعث دل زدگی او از درس و مشق و نهایتاً افت تحصیلی و ترک تحصیل او شود.
مدیر مؤسسه فرهنگی جهادی باقرالعلوم(ع) کرمانشاه ادامه داد: مسئله ی دیگر گستردگی جغرافیایی منطقه است که نیاز به نیروی انسانی جهادگر و دغدغه مند بسیار احساس می شود. نیروی انسانی که توان فعالیت با شرایط دشوار را داشته باشد که البته نیروهایی که با ما در ارتباط هستند از این دست جهادگرانند اما کافی نیستند و ما برای گسترش بیش تر فعالیت های مؤسسه نیاز به نیروی انسانی انقلابی داریم.