
به گزارش حلقه وصل: شب گذشته در برنامه تلویزیونی «جام جم» که به نقد و بررسی عملکرد سازمان صدا و سیما میپردازد، موضوع چالش تولید برنامههای پرمخاطب با حضور مسلم آقاجانزاده تهیه کننده و ناصر کریمان کارشناس رسانه به بحث گذاشته شد.
آقاجانزاده در این برنامه به مولفههای تولیدات برند و شاخص اشاره نمود و گفت: صرفا یک برنامه پربیننده را نمیتوان برنامه شاخص دانست. یک هویتی دارد که خارج از سازمان نیز پوشش رسانهای خود را دارد. برای مثال پایتخت پوشش رسانهای خود را داشت. این هویت یک برنامه است و با پربیننده بودن تفاوت دارد. برنامههای پربیننده مقطعی است. برنامه شاخص را نیز چهرهها نمیسازند، تیم حرفهای میسازد. در برنامه من داریوش فرضیایی یک آدم حرفهای بود و صرفا یک چهره خالی نبود. از این طرف هم تیم کارگردانی و تولید و ... حرفهای بودند، آن برنامه شاخص شد. غیر از هنرمندی آقای فرضیایی، اگر ایشان را تنها رها میکردیم دیگر آن برنامه شاخص نمیشد. ما به ویژگیهای شاخص بودن کمک کردیم. از وجود آقای فرضیایی به اندازه استفاده کردیم. دکور، بازیگران دیگر و ... را استفاده کردیم تا تنها از چهره به اندازه استفاده کنیم.
ناصر کریمان نیز درباره ایده پردازی در تلویزیون گفت: ما منتظر هستیم تا ایده پردازان و تهیه کنندگان به نام به ما ایده بدهند. این از دورهای در سازمان باب شد. از زمانی که تکثر شبکهای داشتیم و قرار شد ذائقههای متنوع را با خود همراه کنیم. این باعث شد تا بدنه تولید خود سازمان نتواند کششی برای کفاف این آنتن وسیع را داشته و پوشش دهد. تقریبا از این دوره کم کم اثر گذاری تلویزیونی و سفارش دادن تلویزیون و ایده پردازی در درون سازمان کاهش پیدا کرد.
وی ادامه داد: زمانی گروه در تلویزیون بود که ایده پردازی میکرد. یک زمانی درگیریهای هند و پاکستان بود و یک مطلبی در دولت مطرح شد برای صادرات گاز به هندوستان. در گروه فیلم و سریال شبکه یک بحث شد که ما کمک کنیم و اشتراکات فرهنگی با پاکستان را نشان دهیم و اقبال لاهوری شد ایده و یک کارگردان قرار شد سریالی برای آن بسازد. اینکه در اتاق فکر به جمع بندی رسیده شده که دست بر چه شخصیتی گذاشته شود، یک فرایندهای شناختی بوده است.