
به گزارش حلقه وصل: نام شهید یحیی سنوار، با عملیات تاریخی طوفان الاقصی پیوند خورده است. از طرفی، سال گذشته در همین روزها بود که این عملیات – که در طول تاریخ اشغالگری صهیونیست ها نظیر نداشت – به وقوع پیوست. به نظر می رسد با وجود همه تبیین هایی که صورت گرفته، باز هم نیاز است تا به این پرسش که «چرا طوفان الاقصی انجام شد و یا چرا باید انجام می گرفت؟» پاسخ گفته شود؛ مخصوصاً که این روزها عده ای با دیدن برخی صحنه ها، تحت تأثیر قرار می گیرند و اصل این عملیات را ممکن است زیر سوال ببرند.
نکته اول این است که همانگونه که رهبر انقلاب در نمازجمعه تاریخی نصر فرمودند، «ملت فلسطین حق دارد در مقابل دشمنی که خاک او را تصرف کرده، خانهی او را اشغال کرده، مزرعهی او را ویران کرده، زندگی او را تباه کرده بِایستد».
بنابراین، طبیعی است که فلسطینی ها از هر راهی که بتوانند برای دفاع از خود و سرزمینشان استفاده می کنند. در حقیقت، آنها در طوفان الاقصی، هر چند در ظاهر، حمله کننده هستند، اما براساس احکام اسلامی و همین قوانین بین المللی ای که در دنیا وجود دارد، در واقع، در حال دفاع از خود هستند. چه در حالت عادی و چه در حالت غیر عادی، همواره مورد تهاجم صهیونیست ها قرار گرفته اند.
نکته دوم اینکه، مردم غزه در یک شرایط عادی قرار نداشتند. صهیونیست ها با پشتیبانی آمریکا و غرب و در سایه سکوت یا همدستی برخی کشورهای منطقه، غزه را به بزرگترین زندان روباز دنیا تبدیل کردند. وقتی مردم غزه سال ها در محاصره و تنگنا قرار گرفته اند و از زندگی عادی و ابتدایی ترین حقوق، محروم هستند، انتظار چه اقدامی از آنها داریم؟!
این را هم اضافه کنیم که به دلیل شرایط رسانه ای که در دنیا حاکم بود، به رغم تجاوزات و وحشی گری های رژیم صهیونیستی، متاسفانه فلسطینی ها و مسأله فلسطین با بی اعتنایی و غفلت جهانی روبرو می شد.
اما طوفان الاقصی دستاوردهایی هم به دنبال داشت:
یک: مردمی مظلوم و محاصره شده توانستند یک ضربه اطلاعاتی و نظامی تاریخی به رژیمی بزنند که دارای پیشرفته ترین امکانات نظامی و امنیتی است و از حمایت خاص آمریکا و غرب بهره می برد. این ضربه آنچنان سخت بود که اکنون بیش از یک سال است که صهیونیست ها به دنبال اعاده حیثیت برباد رفته خود هستند. به خلاف جنگ های سال های اخیر این رژیم با گروه های مقاومت فلسطین که پس از گذشت چند روز، دیگر مانند قبل به جنگ ادامه نمی دادند.
دو: وقتی جنبشی مانند حماس اینگونه می تواند آبروی رژیم صهیونیستی را ببرد و با شجاعت مثال زدنی، خط قرمزهای این رژیم را زیر پا بگذارد و آنها را تحقیر کند، چنین چیزی فلسطینی ها و همه مسلمانان را امیدوار می کند که اگر متحد شوند، می توانند نابودی این رژیم را رقم بزنند.
سه: عملیات طوفان الاقصی کار را به جایی رساند که در یک سال اخیر برای همه ثابت شود که چقدر رژیم صهونیستی آسیب پذیر است و برخی داستان سرایی ها و افسانه هایی که در مورد قدرت این رژیم بیان می شد، واقعیت ندارد. به موازات طوفان الاقصی، حملات هدفمند حزب الله لبنان، یمنی ها، مقاومت عراق و وعده صادق 1 و 2 به خوبی این سخن سال ها قبل شهید نصرالله را که در مورد این رژیم گفته بود به ما نشان داد: «واللهِ هی أوهَنُ مِن بَیتِ العَنکَبوت».
چهار: رهبر انقلاب فرمودند: «طوفان اقصی و مقاومت یکسالهی غزه و لبنان، رژیم غاصب را به جایی رساندند که مهمترین دغدغهاش، حفظ موجودیت خود است؛ یعنی همان دغدغهای که این رژیم در سال های اوّل ولادت نحسش داشت. این بدین معنی است که مجاهدت مردان مبارز فلسطین و لبنان توانسته است رژیم صهیونی را هفتاد سال به عقب برگرداند».
یعنی نه تنها روزگار توسعه رژیم صهیونیستی و برنامه های این رژیم برای غرب آسیا به پایان رسیده، بلکه این رژیم به مرحله ای رسیده که به نابودی نزدیک شده است و برای بقای خود می جنگد.
پنج: طوفان الاقصی کاری کرد که دنیا علیه صهیونیست ها بسیج شود. جاهایی در دنیا تظاهرات و اعتراضات علیه جنایات صهیونیست ها صورت گرفت که سابقه نداشت. دولت ها و سیاستمداران زیادی در سطح جهان علیه این رژیم شدند. دانشگاه های آمریکا و کشورهای غربی محل اعتراضات شد و... .
شش: اتفاقات پس از طوفان الاقصی در مجموع موجب شده است که ضربات اقتصادی قابل توجه به رژیم صهیونیستی وارد شود. برای مثال، «حیفا» که بخش مهمی از شاهرگ های حیاتی رژیم صهیونیستی در آن قرار دارد و نقش مهمی در اقتصاد این رژیم منحوس دارد، با حملات کوبنده حزب الله روبرو شده است. بندر ایلات در فلسطین اشغالی به طور جدی مورد حمله نیروهای مقاومت قرار گرفته است. اخیراً خبرگزاری فلسطینی «سما» به نقل از وبسایت پایگاه جهانی کشتیرانی «World Cargo» گزارش داد که «بندر ایلات رژیم صهیونیستی به دلیل کاهش 85 درصدی فعالیت خود در نتیجه حملات حوثیها به کشتیها در دریای سرخ، اعلام ورشکستگی کرده است». به اینها وضعیت تل آویو را هم اضافه کنید که از حملات مقاومت در امان نمانده است. در واقع، پس از طوفان الاقصی امنیت اقتصادی رژیم صهیونیستی به شدت دچار اختلال شده است.
هفت: طوفان الاقصی خنثی کننده یک نقشه شوم بود. رهبر انقلاب فرمودند: «عملیات طوفانالاقصی دقیقاً در لحظهی نیاز منطقه اتفاق افتاد، توضیحش این است که یک نقشهی جامعِ وسیعی به وسیلهی آمریکا و عناصر صهیونیست و دنبالههای آنها و بعضی از دولتهای منطقه طراحی شده بود که بر اساس این نقشهی جامع قرار بود مناسبات و معادلات منطقه تغییر پیدا کند. ارتباط رژیم صهیونیستی با دولتهای منطقه طبق خواستهی خود آن رژیم تنظیم بشود و معنایش تسلط رژیم صهیونیستی بر سیاست و اقتصاد کل منطقهی غرب آسیا بلکه کل دنیای اسلام بود؛ یک برنامهی وسیعی را طراحی کرده بودند که این نتیجهاش بود. این برنامه را با مقدمات زیادی پیش برده بودند؛ آمریکا پشت سر این برنامه بود، انگلیس پشت سر این برنامه بود، جامعهی صهیونیستهای جهانی پشت سر این برنامه بودند، بعضی از دولتهای منطقه با جدیت در این برنامه همکاری می کردند؛ این برنامه به لحظههای پایانی خودش رسیده بود؛ یعنی چیزی نمانده بود که این برنامه و نقشهی بلندمدت به مرحلهی اجرای عملی برسد. در یک چنین لحظهی حساسی حملهی طوفانالاقصی آغاز شد و همهی نقشههای دشمن را بر باد داد».