به گزارش حلقه وصل: یک سال پیش در چنین روزی عملیات طوفان الاقصی توسط نیروهای مردمی حماس علیه اشغالگران صهیونیست انجام شد. تحلیلگران امنیتی 7 اکتبر را روز شکست اسرائیل میدانند. شکستی که دیگر قابل جبران نیست. اما چرا؟
غزه، امنیتیترین نقطه جهان
نوار غزه ۳۶۳ کیلومترمربع است. یعنی نصف شهر تهران. غزه از شمال و شرق توسط ارتش اسرائیل و از جنوب توسط ارتش مصر مسدود شده است. غرب غزه دریای مدیترانه قرار دارد که نیرویهای دریایی رژیم صهیونیستی در آن مستقراند. دورتادور غزه یک دیوار امنیتی به ارزش یک میلیارد دلار ساختهشده که پیچیدهترین پروژه نهادهای نظامی اسرائیل به شمار میرود. این سازه شامل دیوار زیرزمینی مجهز به حسگر، حصار ۶ متری بالای زمین و یک مانع در دریا با تجهیزات نظارتی است. بالای زمین یک حصار ۶ متری ساخته شد که متصل به سامانه تسلیحاتی کنترل از راه دور میباشد. پشت این حصار نیز برج دیدهبانی وجود دارد.
شکست اطلاعاتی اسرائیل در 7 اکتبر
علاوه بر وضعیت پیچیده امنیتی غزه، رژیم صهیونیستی از سیستمهای اطلاعات و امنیتی بسیار پیچیدهای بهره میبرد که شرح کامل آنها نیاز به نگارش مقاله دارد. موساد تنها یکی از این نهادهاست. یگان 8200 اسرائیل، یگانی است که نتانیاهو NSA را با آن مقایسه میکرد. NSA یا همان آژانس امنیت ملی آمریکا، یکی از پیشرفتهترین نهادهای اطلاعاتی جهان است.
نیروهای مردمی حماس، در چنین شرایطی توانستند عملیات طوفان الاقصی را طراحی و هماهنگ کنند؛ بدون آنکه سیستمهای اطلاعاتی اسرائیل از آن بویی ببرند. علاوه بر طراحی، طوفان الاقصی در اجرا هم بینظیر و موفق بود. نیروهای مردمی حماس توانستند تنها با چند سلاح سبک به سرزمینهای اشغالی نفوذ کنند، تعدادی از صهیونیستها را به هلاکت برسانند و بخشی از آنها را اسیر کنند. این موضوع در تاریخ اسرائیل بیسابقه بود.
«یائیر لاپید»، نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی دراینباره گفت: «هفت اکتبر وحشتناکترین روزی بود که یهودیان از زمان هولوکاست پشت سر گذاشتهاند. در زیرزمین خانهام نشسته بودم. بیرون راکتها در حال انفجار بودند.»
رهبر انقلاب در واکنش به عملیات طوفان الاقصی فرمودند: «در این قضیه پانزدهم مهر(7 اکتبر) به اینطرف، رژیم غاصب صهیونیستی، هم از لحاظ نظامی، هم از لحاظ اطلاعاتی، یک شکست غیرقابلترمیم خورده؛ شکست را همه گفتند، تأکید من به غیرقابلترمیم بودن است. من میگویم این زلزله ویرانگر توانسته است بعضی از سازههای اصلی حاکمیت رژیم غاصب را ویران کند که تجدید بنای آن سازهها به این آسانی امکانپذیر نیست. من عرض میکنم از شنبه پانزدهم مهر، رژیم صهیونیستی دیگر رژیم صهیونیستیِ قبلی نیست و ضربهای که خورده است به این آسانی قابل جبران نیست.»
آوارگی صهیونیستها از 8 اکتبر
از فردای عملیات طوفان الاقصی، یعنی از 8 اکتبر، حزبالله لبنان در حمایت از مردم فلسطین، به مقابله با رژیم صهیونیستی پرداخت. به گزارش روزنامه تایمز اسرائیل: «در پی حملات حزبالله و حماس، حدود 200 هزار اسرائیلی از منطقه شمالی(هممرز با لبنان) آواره شدند. از 8 اکتبر نیروهای حزبالله تقریبا هر روز به جوامع اسرائیلی و پستهای نظامی حمله میکنند.»
یورونیوز در خصوص آوارگان اسرائیل از منطقه شمالی نوشت: «امید به بازگشت، به امید به زنده ماندن بدل شده است.»
اعتراف نتانیاهو به دست برتر جبهه مقاومت
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی پس از ترور شهید سید حسن نصرالله گفت: «کشتن نصرالله کلید ترمیم موازنه قوا و بازیابی گروگانها بود.» این اعتراف نتانیاهو نشان میدهد که بعد از عملیات 7 اکتبر 2023، موازنه قوا به نفع جبهه مقاومت بود و نتانیاهو امید داشت که با ترور شهید نصرالله، بتواند این موازنه را تغییر دهد و اسرائیل را که در موضع ضعف قرار دارد، احیا کند.
شکست سیستمهای پدافندی اسرائیل
در این بین عملیات وعده صادق 2 از سوی ایران انجام شد. در این عملیات موشکهای بالستیک ایران با موفقیت 90 درصدی به اهداف تعیین شده اصابت کرد. اسرائیل مدعی است که پیشرفتهترین و دقیقترین سامانههای پدافندی جهان را دارد و با کمک آمریکا، به یک سرزمین نفوذناپذیر تبدیل شده است. در زمان عملیات ایران، چندین لایه پدافندی در حال تلاش برای رهگیری موشکها بود. اگر بخواهیم این لایهها را صرفا نام ببریم، عبارتاند از: «سامانه برد بلند پیکان 2 و 3 برای موشکهای بالستیک با برد حدود 2500 کیلومتر، سامانه میان برد فلاخن داوود برای رهگیری پرتابهها با برد متوسط تا 300 کیلومتر، سامانه هوشمند و برد کوتاه گنبد آهنین برای رهگیری راکتها و کروزها تا برد 70 کیلومتر، پرواز جنگندههای رهگیری F-35 و F-15، نیروی دریایی اسرائیل در مدیترانه و ناوگروههای آمریکا برای رهگیری.»
علاوه بر اینها، ممکن است نیروهای انگلیس و جنگندههای آمریکایی نیز در رهگیری موشکهای ایران نقش داشته باشند. با این حال، موشکهای ایران بهراحتی از تمام این لایههای پدافندی عبور کرده و به اهداف اصابت کردهاند.
روزنامه بریتانیایی گاردین میگوید: «اسرائیل آسیب پذیرتر از آن چیزی است که به نظر میرسد. حملات اگر علیه شهری مانند تلآویو انجام شود یا به سمت اهداف با ارزش دیگری مانند پالایشگاههای نفت در نزدیکی حیفا باشد، میتواند اثرات مرگباری داشته باشد. واقعیت اساسی این است که ایران ثابت کرده میتواند اسرائیل را با قدرت هدف قرار دهد.»
نتانیاهو که همواره سعی میکند ضربههای جبهه مقاومت را کوچک نمایی کند، عملیات موشکی ایران را بزرگترین عملیات میشکی توصیف میکند که صدها موشک به اسرائیل زده است.
شکست دکترین نظامی بنیانگذار اسرائیل
«بن گوریون»، بنیانگذار رژیم صهیونیستی، مبدع یک دکترین نظامی برای اسرائیل بود که ۴ رکن اصلی داشت. این ۴ اصل عبارتاند از: اصل اول مربوط به بازدارندگی بود. به اینگونه که قدرت اسرائیل باید به نقطهای برسد که حتی فکر حمله به رژیم صهیونیستی نیز به سر دشمنان خطور نکند. اسرائیل فاقد عمق استراتژیک است. به همین دلیل هر اقدام تاکتیکی در اراضی اشغالی میتواند تبدیل به یک شکست استراتژیک برای اسرائیل باشد. بر همین اساس، اسرائیل طبق اصل دوم برای جبران این خلاء باید برتری اطلاعاتی نسبت به حریفان خود داشته باشد. اصل سوم انتقال منطقه نبرد به قلمرو دشمن و اصل چهارم دفاع از شهروندان اشغالگر خود در مقابل حملات هوایی بود.»
از 7 اکتبر 2023 تا 7 اکتبر 2024، تمامی این اصول نقض شد.
دست برتر مقاومت در سالگرد 7 اکتبر
همزمان با سالگرد طوفان الاقصی در 7 اکتبر، گمان میشد رژیم صهیونیستی عملیاتهایی علیه جبهه مقاومت انجام دهد. اما نیروهای مقاومت در این روز حملاتی به عمق سرزمینهای اشغالی ترتیب دادند. حزبالله لبنان حیفا را که شاید بتوان گفت دومین شهر مهم اسرائیل است، با موشکهای خود مورد اصابت قرار داد. شهردار حیفا در واکنش گفت: «این اولین حمله حزب الله از اول جنگ به حیفا است. خسارت حمله بسیار زیاد است.»
«ایهود اولمرت» نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی اظهار داشت: «حزبالله پابرجاست و امروز صدها موشک به سمت اسرائیل شلیک کرده است. درنتیجه حملات حزبالله نیمی از اسرائیلیها در پناهگاهها به سر میبرند، ساکنان مناطق شمالی به خانههایشان بازنگشته و باز نخواهند گشت.»
شبکه آمریکایی ABC News در گزارشی اعلام کرد: «یک سال بعد از حمله حماس که جامعه اسرائیل را متلاشی کرد، بازگشت به خانه هنوز غیرممکن به نظر میرسد.»
نشریه واشنگتنپست نیز نوشت: «زمین پر از خون است: یک کیبوتص اسرائیلی(شهرک اسرائیلی) که در آن 7 اکتبر هرگز به پایان نمیرسد.»
بهطورکلی، اسرائیل از سرزمینی که ادعا میشد به دلیل داشتن قویترین ارتش خاورمیانه، مکانی امن و زیبا برای زندگی صهیونیستها است، بعد از 7 اکتبر به سرزمینی تبدیل شد که دیگر جای زندگی نیست. حتی برای صهیونیستهای رادیکال.
رهبر انقلاب روز چهاردهم خرداد ۱۴۰۳ فرمودند: یک مورخ اسرائیلی میگوید «پروژهی صهیونیستی، نفسهای آخر خود را میکِشد ــ این را یک تحلیلگر و مورخ صهیونیست میگوید ــ و ما در آغازِ پایان رژیم صهیونیستی هستیم؛ ارتش در حفاظت از جامعه یهودی در جنوب و شمال اسرائیل شکست خورده است.»
ایشان همچنین در خطبههای نماز جمعه که چند روز پیش برگزار شد اعلام کردند: «همه این حملات و طوفان الاقصی که در سال گذشته تقریباً همین ایّام انجام گرفت، یک حرکت درستِ منطقیِ قانونیِ بینالمللی بود. طوفان الاقصی و مقاومت یکساله غزه و لبنان، رژیم غاصب را بهجایی رساندند که مهمترین دغدغهاش، حفظ موجودیت خود است؛ یعنی همان دغدغهای که این رژیم در سالهای اول ولادت نحسش داشت. این بدین معنی است که مجاهدت مردان مبارز فلسطین و لبنان توانسته است رژیم صهیونی را هفتاد سال به عقب برگرداند.»