به گزارش حلقه وصل: ثبت نام داوطلبان انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری عصر روز دوشنبه 14 خرداد ماه در ستاد انتخابات کشور به پایان رسید و 80 نفر از فعالین سیاسی، وزرای فعلی و سابق و نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی برای رقابت در این انتخابات نامنویسی کردند.
هم اکنون شورای نگهبان در حال بررسی صلاحیت داوطلبان بوده و به گفته سخنگوی این شورا اسامی تأیید شدگان بهزودی اعلام خواهد شد.
طبق روال سابق پس از اعلام اسامی از سوی شورای نگهبان کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری وارد چرخه تبلیغات و مناظرات خواهند شد تا از این طریق بتوانند شناخت مردم را از خویش بیشتر کنند اما این مناظرات باید دارای چه خصوصیاتی باشد؟
در این باره رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها در فرمایشات خود بر حاکم بودن اخلاق در مناظرات اشاره کردهاند.
حضرت آیتالله خامنهای در مراسم سیوپنجمین سالگرد رحلت حضرت امام (رحمةاللهعلیه) انتخابات پیشرو را کاری بزرگ و پدیدهای پر دستاورد دانستند و گفتند: اگر انشاءالله این انتخابات به خوبی و با شکوه و عظمت برگزار شود و بعد از این حادثه تلخ، مردم مسئول بعدی را با آراء بالا
انتخاب کنند، دستاوردی بزرگ برای ملت ایران خواهد بود و انعکاس فوقالعادهای در دنیا خواهد داشت، بنابراین انتخابات ۸ تیر بسیار مهم است.
رهبر انقلاب با تأکید بر ضرورت حاکم بودن اخلاق در رقابتهای انتخاباتی بین نامزدها، گفتند: بدگویی، تهمتزنی و لجنپراکنی کمکی به پیشرفت کارها نمیکند و به آبروی ملی هم لطمه میزند. صحنه انتخابات، صحنه عزت و حماسه و رقابت برای خدمت است نه میدان کشمکش برای تصاحب قدرت، بنابراین کسانی که وارد رقابتهای انتخاباتی میشوند، رعایت اخلاق را وظیفه خود بدانند تا خدای متعال دلهای مردم را به بهترین گزینه هدایت کند و انشاءالله یک رئیسجمهور شایسته برای ملت ایران تعیین شود.
در همین راستا، ابوالفضل ظهرهوند کارشناس مسائل بینالملل درباره نحوه مناظرات انتخاباتی در ایران و آمریکا، گفت: مناظرات در ایران باید برنامه محور باشد زیرا شرایط اخلاقی کاندیدهای انتخابات ریاست جمهوری تأیید شده است، زیرا ما شورای نگهبان را داریم که در آمریکا چیزی به این نام وجود ندارد و در آنجا حزب است که کاندیدای خود را میآورد و چون فیلتری به نام شورای نگهبان وجود ندارد در مناظرات خود تخریب و لجنپراکنیهای بسیاری دارند.
وی افزود: در ایران وقتی شخصی کاندیدای انتخابات میشود یعنی حداقلهای لازم را داشته که در شورای نگهبان تایید شده است لذا در این صورت مسائل شخصی، خانوادگی و رفتاری از دستور کار خارج میشود و در مناظرات به بررسی برنامههای خود میپردازند.
این کارشناس مسائل بینالملل اظهار کرد: در آمریکا همه چیز را در مناظرات مطرح میکنند زیرا برنامههای حزب دموکرات و جمهوریخواه در حوزههای مالی، بهداشت، روابط خارجی و... از قبل مشخص است.
ظهرهوند در پایان گفت: در مناظرات آمریکا بیشتر به مسائل تخریبی میپردازند در حالیکه در ایران مناظرات بیشتر برنامه محور است که این نقطه قوت است و لذا باید همواره بر برنامه و ایدههای انتخاباتی توجه شود.