به گزارش حلقه وصل: مدرسه معرفتی علامه طباطبایی با میزبانی از جوانان ۱۵ استان و به همت مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی در مشهد آغاز به کار کرد. این مدرسه با رویکردها و ویژه برنامههای خود، معرفی الگوهای برتر اسلامی را به جوانان و نوجوان دنبال میکند.
مدیر مدرسه معرفتی علامه طباطبایی با بیان اینکه این مدرسه برای معرفی الگوهای اسلامی به جوانان و نوجوانان و به همت مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی راهاندازی شده است، گفت: ایجاد بستر برای توانمندسازی جوانان در حوزههای معرفتی و آموزش معرفتشناسی به صورت آکادمیک برای دانشپژوهان و علاقهمندان یکی از اهداف راهاندازی مدرسه علامه طباطبایی است.
حجت الاسلام تولایی افزود: در این مدرسه ۹ استاد برجسته در حوزههای علوم اسلامی و معرفتی به منظور ارائه بحث و گفتمانسازی طی دو روز حضور خواهند داشت.
وی گفت: در حال حاضر ۱۰۰ نفر از دانشپژوهان علاقهمند به مباحث معرفتی و عرفانی از ۱۵ استان کشور در این مدرسه ثبتنام کردهاند.
حجتالاسلام عبدالحمید واسطی از استادان این مدرسه گفت: زیرساخت نظام فکری علامه طباطبایی (ره)، دید شبکهای است، شبکهای بودن هستی زیر ساختیترین، راهبردیترین و تنظیمکنندهترین مفهوم و حقیقت در علوم معارف اسلامی است.
حجتالاسلام واسطی مدیر مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام، با اشاره به این موضوع که تفکرات علامه طباطبایی (ره)، تفکراتی راهبردی برای جامعه شیعی است گفت: ریشههای اقامه دین در فضای اجتماعی کشور و ریشههای انقلاب اسلامی برای اقامه دین موثر از تفکر ایشان است.
وی با تاکید بر اینکه زیر ساخت نظام فکری علامه طباطبایی (ره) دید شبکهای است، افزود: تعبیر شبکه هستی یا هستی شبکهای تعبیری راهبردی و جزو ابر راهبرد هاست. برخی از مفاهیم حجم بسیار بزرگی از معارف را هدایت میکنند که علامه طباطبایی (ره) از این مفاهیم با عنوان غرر یاد میکنند. در نظر ایشان آیهای غرر است که جامعیت محتوایی داشته باشد و برای فهم آن نیازمند آیه دیگری نباشیم، غرر به معنای آیات و روایات درخشنده است.
واسطی اضافه کرد: مجموعه ای از آیات و روایات نسبت به بقیه آیات و روایات خصلت صدرنشینی و زیر ساختی دارند، غرر آیات خصلتهای زیرساختی دارند یعنی اجزا و روابطی را بیان میکنند که همه فرآیندهای جاری در هستی را مدیریت میکند.
این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه شبکهای بودن هستی زیر ساختیترین، راهبردیترین و تنظیمکنندهترین مفهوم و حقیقت در علوم معارف اسلامی است، عنوان کرد: هرجایی در این عالم و در طول تاریخ گزارش شده از تفکر و زندگی بشر، همه مواردی که شهودهای باقاعده داشتند در حقیقت هستی شبکهای را دریافت کردهاند. تعابیر وحدت در کثرت یا کثرت در وحدت در واقع اشاره به شبکهای بودن هستی دارند و اگر کسی وحدت در کثرت را به کار ببرد لازمه آن شبکهای شدن است.