حلقه وصل: دورهمی مجردها در کرمان با حضور گرم و صمیمی افراد مختلف در حالی برگزار می شود که بنا به گفته امینگزستانی مدیر سایت دورهمی مجردها تاکنون ۸۶ زوج از دل این دورهمیها به خانه بخت رفتهاند که به خوبی و خوشی در کنار هم زندگی میکنند.
دورهمی مجردهای کرمان که از آن بهعنوان خاصترین برنامه برای مجردها در کشور نام برده میشود، یکی از کارگروههای معراجالشهدای کرمان در زمینه خانواده بر اساس نیاز جوانان برای مشاوره و انتخاب همسر مناسب بهویژه جوانان دهههای ۶۰، ۷۰ و ۸۰ است.
این دورهمیها از سال ۱۳۹۹ با برگزاری کلاس آموزشی در فضای مجازی و افتتاح در بستر اپلیکشنها و پیامرسانهای داخلی ایتا، بله و سروش شکل گرفت و در سال گذشته با کمرنگ شدن بیماری منحوس کرونا بهصورت حضوری با دعوت و شرکت جوانان برگزار شد.
هرچند دورهمی مجردها در شهر کرمان کلید خورد و تاکنون چهار دوره با حضور گرم مجردها برگزار شده است، اما رفسنجان نیز بهعنوان نخستین شهرستان میزبان دورهمیهای مجردهای رفسنجانی بود.
این برنامه با حمایت سازمان تبلیغات اسلامی و تلاش گروه جهادی مردمی برگزار میشود و در کنار آن واسطهگران ازدواج نیز شناسایی میشوند و آموزشهای لازم را فرا میگیرند تا در معرفیهایشان موفق باشند.
امین گزستانی مدیر سایت دورهمی مجردها و از فعالان فرهنگی و جهادی رمان میگوید: ما جهادی هستیم و هر جا کار روی زمین مانده باشد، پای کار میآییم.
وی ادامه میدهد: هر جا نیاز به کار باشد و آقا دستور دهد، ما آمادهایم و خادم همه دوستان هستیم و حالا هم در زمینه واسطهگری امر ازدواج که آقا فرمودند این امر روی زمین مانده است وارد میدان شدهایم، زیرا باید این سنت را زنده کنیم.
گزستانی با اشاره به اینکه تاکنون پنج دورهمی مجردها برگزار شده است، اضافه میکند: ما در استان کرمان اپلیکیشن دورهمی مجردها را داریم زیرا اپلیکیشنهای کشوری بومیسازی نشدهاند و کارایی لازم را ندارند.
وی خاطرنشان میکند: تاکنون ۸۶ ازدواج با برگزاری دورهمیهای مجردهای کرمان داشتهایم که زندگی پایداری دارند و امیدواریم بتوانیم به سبک زندگی حاج قاسم برسیم که در ۲۳ سالگی ازدواج کرد و ۴۰ سال زندگی پایدار داشت.
گزستانی یادآور میشود: رسالت اصلی ما آموزش و انتقال تجربه به مجردها برای ازدواج است و با انجام یکسری تکالیف بر اساس شخصیت و سلیقه آنها سعی میکنیم بهترین انتخاب را معرفی کنیم و پس از انتخاب هم مشاوران خبرهای که با ما همکاری دارند برای بررسی دقیق معیار ها مجردها را همراهی میکنند.
لزوم راهاندازی سامانه یکپارچه «جهیزیه»
مسؤول موسسه همتای مهر کرمان هم که در زمینه تهیه جهیزیه عروسخانمهای نیازمند فعالیت میکند، میگوید: سازمانهای مردمنهاد، کمیته امداد امام، بهزیستی و خیریهها ازجمله مجموعههایی هستند که برای تامین جهیزیه تلاش میکنند.
پروانه معینالدینی ایجاد سامانه یکپارچه برای جهیزیه را امری ضروری میداند و از دستگاههای متولی میخواهد تا با راهاندازی سامانه یکپارچه جهیزیه و بر اساس کد ملی استعلام کنند، آیا فرد جهیزیه گرفته است یا خیر تا اگر جهیزیه دریافت نکرده ما جهیزیه را بدهیم.
معینالدینی همچنین بر اجباری شدن مشاورههای پیش از ازدواج در سطح کشور تاکید میکند و میافزاید: اینطور نباشد زوجها فقط هنگام طلاق برای طلاق بروند، وقتی کار از کار گذشته است.
جوانان جنوب کرمان چه مشکلاتی برای ازدواج دارند؟
ابراهیم فاریابی دبیر جمعیت معلمان در جنوب استان کرمان است، جمعیتی که از چند سال قبل در بحث ازدواج فعال است، وی میگوید: ۷ شهرستان جنوبی استان کرمان ۲۲۰ هزار جوان در سن ازدواج دارند.
وی از مشکلات حوزه ازدواج در جنوب کرمان سخن بهمیان میآورد و مسائل اقتصادی، تعصبات عشیرهای، نبود آموزش مناسب و چندهمسری را ازجمله این مسائل ذکر میکند.
فاریابی از ارائه خدمات مشاورهای به افراد در سن ازدواج، خانوادههای دارای فرزندان در سن ازدواج، زوجهای جوان، خانوادههای دارای زوج جوان خبر میدهد و میافزاید: طرح آموزش را برای افراد روستایی اجرا میکنیم که دسترسی به مراکز مشاوره و سامانههای اینترنتی ندارد.
وی ادامه میدهد: مشاوران ما همچنین به صورت حضوری در روستاها حاضر میشوند و سامانه تلفنی نیز راهاندازی کردهایم که افراد با مشاور بومی ارتباط بگیرند و کارگاههایی را در شهرستانهای عنبرآباد، رودبار و کهنوج اجرا میکنیم.
مدیر موسسه فصل زیبای زندگی شهربابک هم میگوید: ما آگاهی دادن و تشویق برای ازدواج بهموقع را دنبال میکنیم، زیرا ازدواج عامل تکامل است و باید بهموقع باشد، اما بهار زندگی جوانان میگذرد و ازدواج نمیکنند.
علی طالبی با اشاره به اینکه دلیل ازدواج نکردن جوانان فقط «اقتصاد» نیست و دلایل دیگری هم دارد، عنوان میکند: با بحثهای تشویقی میتوان جوانان را به ازدواج ترغیب کرد.
وی از اجرای طرح آموزش مهارتهای همسرداری توسط موسسه فصل زیبای زندگی شهربابک خبر میدهد و میافزاید: شهربابک را بر اساس این طرح به محلههای مختلف تقسیم کردهایم و در حالی در این طرح از مردم مشورت می گیریم که طرحها بر اساس نگاه بالا به پایین است و در پایتخت و یا مرکز استان نشستهاند و آن را برای شهرستان نوشتهاند، برای همین هم نتیجه نمیگیرند.
منبع:فارس