به گزارش حلقه وصل، سیدرضا فاطمی امین افزود: موضوع دیگری در این موردتوجه قرارگرفته، تمهیداتی است که برای دوران گذار در تغییر سهامداران شرکتهای خودروساز اندیشیده خواهد شد.
وی درباره وضعیت صنعت خودروسازی نیز توضیح داد: علاوه بر آگاهی بخشی به جامعه پیرامون اتفاقات مثبتی که در صنعت خودرو افتاده و میافتد، اصلاح ایرادها و کاستیهای این صنعت نیز ضروری است.
وزیر صمت بیان کرد: برای صنعت خودرو یک برنامه دو ساله داریم که از مهرماه سال ۱۴۰۰ شروعشده و اطمینان داریم که با همراهی و همکاری وزارت صمت، خودروسازان، قطعه سازان و دیگر بخشهای مرتبط این صنعت به جایگاهی که قابلقبول باشد، خواهند رسید.
فاطمی امین تصریح کرد: در چند ماه اخیر شرایط بحرانی صنعت خودرو بهویژه در بخش خودروهای ناقص موجود در پارکینگها و همچنین معوقات خودروسازان، مدیریتشده و به شرایط بسیار بهتری رسید. همچنین، تیراژ تولید نیز در دو خودروساز بزرگ کشور به هدفگذاری صورت گرفته بسیار نزدیک شده است که همین موارد میتواند نقاط امیدبخشی برای اجرای برنامه دو ساله وزارت صمت در صنعت خودرو باشد.
وی بابیان اینکه انتظار داریم اقدامات مثبت صورت گرفته نیز موردتوجه افکار عمومی و رسانهها قرار گیرد، عنوان کرد: چندی پیش در تشریح برنامههای وزارت صمت برای صنعت خودرو اعلام کردیم که تیراژ تولید را افزایش میدهیم و قیمت تمامشده خودرو با نرخ ثابت را نیز کاهش خواهیم داد؛ به این معنا که قیمت تمامشده تولید خودرو در کشور ۱۵ درصد کمتر از افزایش نرخ تورم خواهد بود اما برداشت درستی از این صحبت انجام نشد و گاهی مورد بازخواست قرار میگیریم که کاهش ۱۵ درصدی قیمت خودرو چه شد!؟
در این دیدار، اعضای هیئتمدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان کشور نیز نظرات و پیشنهادهای خود در خصوص وضعیت فعلی صنعت خودرو بهویژه الزامات و پیشنیازهای واگذاری سهام خودروسازان و تحقق برنامه تولید یکمیلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال ۱۴۰۱ را مطرح کردند.
همچنین گزارشی از وضعیت صنعت خودرو ارائه و آمار تولید خودروسازان کشور در سالهای ۱۳۹۰ و ۱۳۹۶ ارائه و بیان شد که توان و ظرفیت واقعی زنجیره تأمین خودرو ایران، مشروط بر رفع موانع و چالشها، برای تولید دو میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال است.