به گزارش حلقه وصل، معاون رئیس شورای حاکمیتی سودان در راس یک هیئت بلندپایه از این کشور وارد مسکو شد و با مقامات عالی رتبه روسیه درباره گسترش روابط دوجانبه به گفتوگو نشست.
سرلشکر «محمد حمدان دقلو» مشهور به «حمیدتی» در دیدار با دبیر شورای امنیت ملی روسیه با تقدیر از حمایت مسکو از سودان گفت: خارطوم خواستار یک شراکت راهبردی با مسکو است و خواهان تقویت روابط دوجانبه در تمام زمینههاست.
به گزارش خبرگزاری رسمی سودان «سونا» دبیر شورای امنیت روسیه با استقبال از گسترش روابط میان مسکو و خارطوم گفت: باید اقدامات مشترک بیشتری انجام داد و سطح همکاریها را در زمینههای اقتصادی و دیپلمایتک افزایش داد.
در این دیدار دو طرف توافق کردند که توافقنامههای قبلی همکاری در زمینههای امنیتی، اقتصادی، سیاسی، دیپلماتیک فعال سازی شوند.
از سال ۲۰۱۹ که نظام عمرالبشیر در سودان سرنگون شد، این اولین سفر یک مقام بلندپایه این کشور به روسیه محسوب میشود.
این سفر در حالی صورت گرفته است که روسیه به اوکراین حمله کرده و این حمله، مخالفتهای بینالمللی را برانگیخته است.
رهبر حزب الامه به عنوان بزرگترین حزب سیاسی سودان در واکنش به سفر حمیدتی به روسیه گفت: این سفر هنگامی صورت گرفته که روسیه به اوکراین حمله کرده و کشورهای غربی مخالف این اقدام هستند لذا سفر هیئت سودانی به مسکو تیری در تاریکی است.
«مبارک فاضل» در صحفه شخصی خود در فضای مجازی «توئیتر» تصریح کرد: مقامات عالی رتبه نیروهای مسلح سودان میکوشند که با غرب ائتلاف کنند و روسیه در شرایطی نیست که بتواند به اقتصاد سودان کمک کند.
همچنین جنبش مردمی شمال سودان «شاخه الحلو» با انتقاد از سفر حمیدتی به روسیه اعلام کرد: سفر هیئت سودانی به مسکو مخالف عرف دیپلمایتک است. این سفر بدون مشورت با گروههای سیاسی انجام شده و این در حالی است که مناسبات با دیگر کشورها درحوزه اختیارات شورای حاکمیتی نیست و هیچ ربطی به این شورا ندارد.
تعیین اعضای دولت جدید لیبی
وزیر نفت دولت موقت وحدت ملی لیبی با اشاره به انتخاب «فتحی باشاغا» به عنوان نخست وزیر جدید این کشور توسط نمایندگان پارلمان لیبی گفت: به هر طریقی که شده ما باید به این انتخاب احترام بگذاریم.
«محمد عون» در گفتوگو با خبرگزاری «بلومبرگ» مستقر در آمریکا تصریح کرد: نخست وزیر جدید طی هفته جاری اعضای کابینه خود را تعیین و به پارلمان معرفی خواهد کرد.
معرفی اعضای دولت جدید لیبی به پارلمان این کشور در حالی صورت میگیرد که «عبدالحمید دبیبه» نخست وزیر دولت موقت وحدت ملی گفته است تا زمان برگزاری انتخابات پارلمان و ریاست جمهوری در ژوئن (خرداد – مرداد ماه) آینده اداره امور کشور را به عهده خواهم داشت و قدرت را فقط به یک دولت منتخب برخاسته از رای مردم واگذار خواهم کرد.
به نوشته پایگاه خبری «الوسط – لیبیا» عون در پاسخ به این سئوال «آیا تغییر دولت باعث بر افروخته شدن جنگ داخلی در لیبی میشود؟ » گفت: افزایش اختلافات هرگز به جنگ منجر نخواهد شد.
وی درباره احتمال بازگشت نا آرامیها به لیبی و تاثیر آن بر صادرات نفت این کشور گفت: ما از تجربههای گذشته درس گرفته ایم. نفت و گاز تنها منبع در آمدی لیبیاییهاست لذا همگی باید به این موضوع احترام بگذاریم و تاسیسات نفتی را باید از هرگونه درگیری نظامی به دور نگه داریم.
توافقنامه همکاری الجزایر و فلسطین
الجزایر در راستای حمایت از فلسطینیان یک توافقنامه همکاری با اتحادیه مشاغل فلسطین امضاء کرد. براساس بیانیه کنفدراسیون عمومی اتحادیه صنفی الجزایر، این توافقنامه در چارچوب همکاری و اقدام مشترک با اتحادیه مشاغل فلسطین امضاء شده است و گامی در راستای خدمت به آرمانهای فلسطین به شمار میرود.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، در این بیانیه آمده است: توافق امضاء شده میان کنفدراسیون اتحادیه صنفی الجزایر و اتحادیه مشاغل فلسطین، بخشی از یک سازو کار موثر در مسائل مربوط به طبقه کارگری در فلسطین و الجزایر است که مهم ترین مفاد این توافقنامه حمایت از کارگران، عدالت اجتماعی و اجرایی شدن قوانین و مقررات سازمان جهانی کار است.
کنفدراسیون عمومی اتحادیه صنفی الجزایر بزرگترین تشکیلات صنفی در این کشور است. این کنفدراسیون بیش از دو میلیون الجزایری شاغل در بخشهای دولتی و خصوصی را تحت پوشش خود قرار داده است.
هزاران فلسطینی عضو اتحادیه مشاغل فلسطین هستند. این اتحادیه نقش برجستهای در مبارزات ملت فلسطین در کرانه باختری رود اردن و نوار غزه دارد.
الجزایر میزبان نشست آینده سران اتحادیه عرب است و فلسطین یکی از محورهای مهم این نشست به شمار میرود.
در چند ماه گذشته دولت الجزایر با دعوت از گروههای فلسطینی برای انجام سفر به این کشور تلاش کرد، دیدگاههای آنها را به یکدیگر نزدیک کند و گامی در راستای ایجاد وحدت میان فلسطینیان بردارد.