به گزارش حلقه وصل؛ همایش اصلاح ساختارهای فرهنگی کشور روز پنج شنبه یازدهم آذرماه به همت جبهه فرهنگی اجتماعی آذربایجان شرقی، سازمان تبلیغات اسلامی این استان و چند مجموعه فرهنگی دیگر برگزار شد.
به ترکیب وحی، عقل و تجربه در اصلاح ساختارهای فرهنگی نیازمندیم
حجت الاسلام و المسلمین حسن شعبانی در همایش اصلاح ساختارهای فرهنگی کشور گفت: رواج دادن مباحث عمیق علمی در کشورمان زمان بر است و متأسفانه حتی در عرصه فرهنگی مسئولانی که باید تمام تمرکز خود را به مسائل فکری و فرهنگی اختصاص دهند گرفتار جو روز جامعه میشوند.
وی با اشاره به اینکه بدون توجه عمیق به فرهنگ هیچ ساحت دیگری در اجتماع قابل اصلاح نیست، ادامه داد: حتی معضلات اقتصادی و اجتماعی و دیگر مشکلات، ریشه فرهنگی دارند.
دبیر جبهه انقلاب اسلامی استان با اشاره به اینکه تشکیل ساختار نظام عمومی کشور با اصلاح زیرساختهای فرهنگی امکان پذیر است افزود: عرصه فرهنگی نیازمند هزینه است اما شرط آن، داشتن برنامه و فکر صحیح است و نباید صرفاً پول برای بخش فرهنگ اختصاص داده شود.
شعبانی بیان کرد: اگر یک نظام عمومی جامعه را مد نظر قرار دهیم اما فرهنگ را در آن دخیل نکنیم با یک ساختار کاریکاتوری روبرو خواهیم شد که هیچ سنخیتی با هم ندارند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان آذربایجان شرقی با تاکید بر مطالبات مقام معظم رهبری گفت: مطالبه مقام معظم رهبری در وهله اول از نخبگان جامعه است، نخبگان باید برای اصلاح ساختارهای فرهنگی کشور پیشقدم شوند.
وی بیان کرد: همه نهادهای فرهنگی و رسانهای در اختیار جمهوری اسلامی است اما میبینیم که برخی از ارزشها کم رنگ شده است چرا که مکانیزم ایجاد شده در عرصه فرهنگ درست عمل نمیکند.
دبیر جبهه انقلاب اسلامی استان گفت: پس از گذشت چندین سال از پیروزی انقلاب اسلامی، مبانی لیبرالیستی در محافل آکادمیک و دانشگاهی ترویج داده میشود در حالی که این تعارض و تناقضها ما را به گم گشتگی هویتی خواهد رساند.
حجت الاسلام و المسلمین شعبانی گفت: ما نیازمند ترکیب وحی، عقل و تجربه بشری هستیم و در اصلاح ساختارهای فرهنگی باید به این سه مؤلفه توجه کرد.
فرهنگ باید به مطالبهای عمومی تبدیل شود
حجتالاسلام و المسلمین روحالله حریزاوی در ارتباط تصویری با همایش اصلاح ساختارهای فرهنگی کشور در تبریز، گفت: ۵۰ محور برای بازسازی انقلابی ساختارهای فرهنگی در رویهها و فرآیندهای حاکم، سیاستهای فرهنگی و اهداف و رویکردها در دستور کار قرار گرفتهاست.
وی افزود: موضوع بازسازی انقلابی ساختار فرهنگ و رسانه کشور، دغدغهای است که مقام معظم رهبری در این دولت مطرح کردهاند چراکه ساختار فرهنگی کشور دچار یک ناکارآمدی بوده و در حال درجا زدن است.
حریزاوی فرهنگ را پدیدهای مرکب دانست و افزود: وظیفه ما در فعالیتهای فرهنگی گفتمان سازی و جریان سازی است یعنی فرهنگ باید به مطالبهای عمومی تبدیل شود.
وی ادامه داد: عموم فعالان فرهنگی و عاقله منتشره انقلاب اسلامی اعم از جامعه روحانیت و مداحان و مبلغان، هنریها، ورزشیها، قرآنی ها و رسانهایها باید این مطالبه را تبدیل به گفتمان کنند تا مؤثر واقع شود.
سومین همایش از سلسله نشستهای الگوی سوم زن نیز در ادامه همایش اصلاح ساختار فرهنگی کشور در مجتمع صدرای تبریز انجام شد.
اگر زن در حوزه هنر حضور پیدا نکند حتماً جامعه از هنر بی بهره میماند
حجتالاسلام و المسلمین روحالله حریزاوی در ارتباط تصویری با این مراسم در تبریز، گفت: آنچه که انقلاب اسلامی به ارمغان آورد رهایی زن از اسارتهایی بود که شرق و غرب برای زن به وجود آورده بودند.
قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی کشور ادامه داد: انقلاب اسلامی خانه داری را تکریم کرد اما آن را به معنای خانه نشینی تعبیر نکرد. انقلاب اسلامی الگوی سومی را به وجود آورد که از دیدگاه مقام معظم رهبری، ولایت اجتماعی زن است. ولایت اجتماعی زن به این معناست که زن در تمام مراتب علمی، معنوی، هویتی و بینشی حضور مؤثر در جامعه داشته باشد.
حجت الاسلام و المسلمین حریزاوی بیان کرد: اگر زن در حوزه هنر حضور پیدا نکند حتماً جامعه از هنر بی بهره میماند، حتماً برای تدریس در مدارس و مهدکودکها خانمها ارزش بیشتری دارند و حتماً پزشک، فعال رسانهای و سیاسی زن باید در جامعه حضور داشته باشد، منتهی نباید این حضور منافاتی با نقش فطری زن داشته باشد.
زن مسلمان ایرانی را با مؤلفههای خاص خود به عنوان الگو معرفی کنیم
حجت الاسلام و المسلمین حس شعبانی(دبیر جبهه فرهنگی اجتماعی آذربایجان شرقی) نیز در این مراسم گفت: زنان ما همیشه افتخار کردهاند که به مقام مادری رسیدهاند، موضوع «مادری» همواره در فرهنگ ایرانی اسلامی یک ارزش محسوب میشود.
وی با بیان اینکه متأسفانه در فضای تبلیغاتی کشور موجی راه انداختهاند که صرف مادر شدن برای یک زن بدون داشتن شغل، کسر شأن محسوب میشود، افزود: ما مخالف اشتغال بانوان و حضور بانوان در جامعه نیستیم اما اگر قرار بر اولویت است چرا باید مقام مادری در سایه قرار بگیرد.
دبیر جبهه انقلاب اسلامی استان ادامه داد: بحث الگوی سوم زن دغدغهای است که مقام معظم رهبری مطرح فرمودهاند که نه زن گوشه گیر و نه زن بی هویت را به عنوان الگو معرفی کنیم بلکه زن مسلمان ایرانی را با مؤلفههای خاص خود به عنوان الگو معرفی کنیم.
شعبانی افزود: بخش عمدهای از اصلاح ساختار بر مبانی فکری است و یکی از ارکان مبانی فکری مهم زنان هستند؛ متأسفانه در فضای واقعی و مجازی میبینیم که برخی سعی میکنند آنرا به ضد ارزش تبدیل کنند.
وی گفت: برخی درباره مقام مادری با مطرح کردن عناوینی خاص و هدفدار برای کم کردن ارزش آن تلاش میکنند، در حالی که مادری منبع تربیت انسان است.