به گزارش حلقه وصل، اختتامیه دومین کارگاه بینالمللی طراحی پوستر با موضوع فلسطین محور وحدت اسلامی و با عنوان «قدس الامة»، پیش از ظهر امروز (یک شنبه، ۹ آبان) در سالن سعدی مرکز همایشهای برج میلاد، با حضور «خالد قدومی» نماینده جنبش اسلامی حماس در ایران و دو مهمان ویژه فلسطینی «تیسیر سلیمان» اسیر آزادشده و «ابوخالد» که ۱۰ سال در زندانهای رژیم صهیونیستی اسیر بوده است و برخی مسؤولان فرهنگی کشورمان برگزار شد.
علیرضا کمیلی دبیر اتحادیه بینالمللی امت واحده در ابتدای این مراسم گفت: کارگاه بین المللی «قدس الامة» در ایام هفته وحدت و با مشارکت هنرمندانی از ۱۰ کشور اسلامی از جمله لبنان، عراق، فلسطین و پاکستان در تهران برگزار شد.
* هنرمند با اثرش «مقاومت» را ماندگار میکند
حجتالاسلام روحالله حریزاوی قائممقام سازمان تبلیغات اسلامی در این مراسم گفت: مهمترین بعد جهاد به وسیله نفس این است که انسان معانی را به دل و جان دیگران برساند و هنر با فطرت ارتباط برقرار میکند. به همین دلیل، پیامبران خدا، هنرمندان بزرگی بودهاند.
وی اظهار داشت: در دنیایی زندگی میکنیم که دیپلماتها تلاش میکنند میان انسان و طاغوت ارتباط برقرار کنند و مقاومت را به نام مبارزه با افراط، به فراموشی بسپارند. اما هنرمندان میتوانند اثر مقاومت را با هنرشان ماندگار کنند.
قائممقام سازمان تبلیغات اسلامی گفت: یک پوستر تا صدها سال میتواند محل استناد باشد و این اهمیت کارگاه پوستر وحدت را مشخص میکند. ضمن اینکه هنرمند نماسازی میکند، همانطور که درباره قاشق زندانیان فلسطینی نمونهاش را دیدیم.
سیدمسعود شجاعی طباطبایی، نماینده هیأت داوران کارگاه پوستر وحدت در ادامه این مراسم گفت: این کارگاه فرصت مغتنمی بود که به عنوان یک خدمتگزار در عرصه هنر، در خدمت گرافیست هایی از ایران و برخی کشورهای منطقه باشم.
وی افزود: در وهله نخست طراحی پوستر مدنظر بود، در حوزه تصویرسازی هم آثاری خلق شد. کارتون و کاریکاتور هم یکی دیگر از موضوعات کارگاه ما بود.
مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری با اشاره به موضوع وحدت میان امت اسلام گفت: در آخرین مسابقهای که تحت عنوان «فلسطین تنها نیست» برگزار کردیم، ۷۹ کشور حضور داشتند و جالب اینکه نفر سوم، هنرمند آزادهای از چین بود که مسلمان هم نبود.
شجاعی طباطبایی سپس در ادامه برخی آثاری که در کارگاه پوستر قدس الامة خلق شده است را مرور کرد.
* شروع مقاومت با دست خالی
«تیسیر سلیمان» که در ۲۰ سالگی اسیر شد و دو دهه را در زندانهای رژیم صهیونیستی اسیر بود، گفت: جزء گروه قسام بودم و هدفمان این بود که سربازان صهیونیستی را اسیر و با اسرای فلسطینی مبادله کنیم.
وی افزود: شهر قدس با مساحت اندک و جمعیت ۴۰۰ هزار نفری، مقابل رژیم صهیونیستی مقاومت کرده است. در این شهر همه چیز مقاومت است، اینکه چطور بچههایتان به مدرسه بروند و تحت تعلیم صهیونیستها نباشند. اینکه چطور کار کنید که بتوانید درآمد داشته باشید. در قدس برای داشتن تلویزیون باید مالیات دهید. در حالی که قدس زمانی مرکز تجارت بوده، اما امروز به مغازههای تعطیل تبدیل شده است.
سلیمان خاطرنشان کرد: اخراج اسرای فلسطینی به خارج از کشور، خطای استراتژیک رژیم صهیونیستی بود، چون ما صدها سخنرانی در کشورهای اسلامی داشتیم و سخنگوی جبهه و فرهنگ مقاومت فلسطین بودیم.
این فلسطینی گفت: ما مقاومت را با دست خالی آغاز کردیم و فقط کوکتل مولوتف داشتیم، اما بعداً توانستیم اسلحههایی که انگلیسیها در فلسطین جا گذاشته بودند را تعمیر کنیم و اکنون به موشک هم رسیدهایم.
در ادامه، علی داود گرافیست و شاعر، اشعاری پیرامون مساله فلسطین قرائت کرد.
خالد قدومی نماینده جنبش حماس در ایران آخرین سخنران این مراسم بود که گفت: عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی حبابی است که بهزودی از بین میرود و برخی دولتها آن را عادی سازی کردند.
وی افزود: روابط با رژیم صهیونیستی در دنیا و آخرت با شکست مواجه میشود اما اگر کنار ملت فلسطین بایستید، عزت در دنیا و رستگاری در آخرت را خواهید داشت.
قدومی گفت: رژیم صهیونیستی داستان دروغین خودش علیه فلسطینیها را ترویج میکند. کودک نازپرورده صهیونیسم، جنایت میکند اما مورد بازخواست قرار نمیگیرد. ما ملتها باید با آن مقابله کنیم، حتی اگر دولتها همراهی نکنند.
نماینده حماس در ایران گفت: چیز زیادی از عمر رژیم صهیونیستی نمانده است و همانطور که رهبر ایران فرمود ۲۵ سال آینده را نخواهد دید.
در پایان اختتامیه دومین کارگاه بینالمللی طراحی پوستر با موضوع فلسطین محور وحدت، شاعر عرب زبان ایرانی، شعری با موضوع قدس خواند.