به گزارش حلقه وصل، بر اساس براوردهای صورت گرفته کل تجارت خارجی صنایع دارویی و پزشکی کشور تا پایان مرداد ماه امسال، ۷۰۷ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایشی بیش از ۳۲ درصدی را نشان میدهد. همچنین وزن کل اقلام دارویی جابجا شده نیز به ۸۰۸ هزار تن میرسد.
در بررسی آمارهای جزئی به نظر میرسد که فاصله میان صادرات و واردات این اقلام در اقتصاد ایران بسیار زیاد است. در پنج ماهه نخست سال جاری ایران حدودا ۴۰ میلیون دلار دارو صادر کرده که این عدد تنها ۰.۲ درصد از کل صادرات کشور را شامل میشود. این در حالی است که با رسیدن وزن اقلام صادراتی ایران به ۱۰۵ هزار تن، نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشدی حدودا ۳۰ درصدی به ثبت رسیده است.
در حوزه واردات میزان کل اقلام دارویی و پزشکی وارد شده به ایران ۶۶۷ میلیون دلار بوده که در مجموع چهار درصد از کل واردات ایران در این مدت را شامل میشود. واردات دارویی کشور به وزن ۷۰۳ هزار تن رسیده و در قیاس با مدت مشابه سال قبل افزایشی ۳۵.۵ درصدی را نشان میدهد.
در میان داروهای وارداتی، گروه داروهای متشکل از محصولات مخلوط شده یا نشده برای مصارف درمان یا پیشگیری با سهم ۱۱۳ میلیون دلاری اصلیترین کالاهای وارداتی بودهاند و پس از آن واکسن با ۱۰۲ میلیون دلار در رده بعدی قرار گرفته است. حدود ۱۵ درصد از کل واردات دارویی ایران در این مدت به واکسنها اختصاص داشته است.
در میان کالاهای صادراتی، آنتی سرمها و مشتقات خونی با ۱۴.۶ میلیون دلار، ۳۶ درصد از صادرات ایران در این حوزه به شمار میرود و پس از آن رادیو داروها با ۳۰ درصد در رده بعدی قرار دارند.
در میان کشورهای صادرکننده دارو به ایران، چین صدرنشین است. ایران در طول این مدت حدود ۱۱۹ میلیون دلار معادل ۱۹ درصد از کل واردات دارویی خود را با چین انجام داده است. امارات متحده عربی با ۱۱۵، ترکیه با ۴۹، آلمان با ۴۹ و سوییس با ۴۱ میلیون دلار در ردههای بعدی قرار دارند.
در میان اصلیترین واردکنندگان دارو از ایران اما آلمان صدرنشین است. حدود ۳۰ درصد از کل صادرات دارویی ایران معادل ۱۲.۲ میلیون دلار به آلمان انجام شده است. سوریه با ۱۰.۶، افغانستان با ۴.۴، ترکیه با سه و اتریش با ۲.۲ میلیون دلار دیگر واردکنندگان اصلی دارو از ایران در پنج ماهه نخست سال جاری بودهاند.