به گزارش حلقه وصل، حمیدحسام، نویسنده کتاب «وقتی مهتاب گم شد» و منتخب چهره فرهنگی و هنری انقلاب اسلامی سال 1396، درباره انتخابش به عنوان چهره سال، گفت: زمانی که نامی را ذیل انسان بزرگی همچون شهید سیدمرتضی آوینی میآورند؛ تکلیفت بسیار سنگینتر میشود. امروز بار سنگینی بر دوشم قرار گرفت که امیدوارم بتوانم از عهده آن برآیم.
وی ادامه داد: تکلیف من نسبت به سایر دوستان بسیار سنگینتر است، من رزمنده بودم و دفاع مقدس را از نزدیک درک کردهام. روزهای مجاهدت و شهادت بزرگمردان را از نزدیک دیدهام. در کنار حماسهسازان زیستهام و با چشمان خود مجاهدتهایی را دیدهام که گاهی قلم از بیان و انتقال این حقایق عاجز است. از این رو از خداوند میخواهم که برای استمرار این راه و جهت حرکت قلمم و قدمم به من کمک کند.
چهره منتخب هفته هنر انقلاب درباره بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی طی 4 دهه نیز گفت: انقلاب اسلامی سراسر برکت و اتفاقات بزرگ در عرصه فرهنگ و هنر بوده است، اما مهمترین اتفاق رخداده در انقلاب اسلامی اتصال اندیشه نسل معاصر به حادثه عاشورا است. عاشورا یک اتفاق بسیار بزرگ و سرچشمهای زلال است که با گذشت 1400 سال همچنان عظمت و بزرگی آن انسان را و جامعه را دگرگون می کند.
حسام با تاکید بر اینکه عاشورا سرچشمه زلال حقیقتطلبی است، ادامه داد: عاشورا به اندازهای بزرگ است که میتواند تضمینی قطعی برای زلالاندیشی، معرفتجویی و کمالطلبی همه هنرمندان باشد. این اتصال تنها جنبه محزونیت و برداشت تاریخی ندارد بلکه بسیاری از حقایق با آن گره خورده است که می تواند سرآغاز تحولات بسیار سترگی باشد.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که یک هنرمند با عاشورا پیوند میخورد به یک جریان فکری توفنده، موجآفرین و رو به جلو متصل شده است و این حرکت همه نیازهای جامعه ما را در حوزه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی پاسخگو خواهد بود. بعضی از هنرمندان به خوبی به زیبایی عاشورا رسیده اند، خودشان ارتزاق کردهاند و سهم بیشتری را نیز به جامعه و مخاطبینشان تقدیم کردهاند.
نویسنده کتاب «وقتی مهتاب گم شد» با بیان اینکه انقلاب مسیر جدیدی را در عرصه هنر گشود، تصریح کرد: در میان کاندیداهای امروز کسانی که به موضوع عاشورا بیشتر پرداختند زیبایی بیشتری خلق کردند و سهم بیشتری برای خود و مخاطبینشان در نظر گرفتند. از این رو هنر با همه زیبایی ها و خلاقیت های خود نیازمند یک پشتوانه محتوایی است و این پشتوانه است که ماندگاری و جاودانگی اثر را تضمین می کند.
حسام اضافه کرد: ما در هر رشته ای از هنر، هر مدل و ژانری که کار میکنیم اصل را باید بر مدار حقیقت و واقعیت بگذاریم. واقعیت زیربنا و فونداسیون یک اثر است و عناصر زیبایی شناسی روی این حقیقت سوار می شود و بحث حقیقت است که کارهای هنری را زیبا می کند و مخاطب با دیدنش به وجد می آید.
حسام در سال 1340 در همدان متولد شد. وی فارغالتحصیل کارشناسی ارشد ادبیات فارسی دانشگاه تهران است. جوانی خود را در جبهه های نبرد سپری کرد و همین مسئله باعث شد تا دفاع مقدس رویکرد اصلی او در نوشتن و خلق آثارش باشد. سردار حسام معاون ادبیات و انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، در زمینه نویسندگی نیز کارنامه قابل توجهی دارد. چهار کتاب حاصل دوران نویسندگی این مسئول فرهنگی است. در زمینه داستان کوتاه کتاب «دهلیز انتظار»، در بخش خاطره کتاب «غواصها بوی نعنا میدهند»، «دلیل» و در بخش رمان «راز نگین سرخ» مجموع فعالیتهای این نویسنده را تشکیل میدهند.
وی با کتاب «غواصها بوى نعنا مىدهند» که نوعى خاطره نگارى در حوزه ادبیات دفاع مقدس است، به جامعه ادبى معرفى شد. به دنبال آن داستان بلند «راز نگین سرخ» را در سال 78 به دست چاپ سپرد. مجموعه داستانهاى کوتاه «دهلیز و انتظار» مدتى پس از انتشار به قلم اسماعیل اریب به انگلیسى ترجمه و منتشر شده است. اخیراً کتاب «مسیح رزم» را در ژانر خاطرهنگارى منتشر کرد. ضمن اینکه اکنون مشغول بازنویسى خاطرات على چیتسازیان فرمانده شهید دوران دفاع مقدس و فرمانده اطلاعات - عملیات لشکر 32 انصارالحسین است.
حمید حسام در هشت سال دفاع مقدس حضور فعالی داشته و اکنون یکی از جانبازان پرافتخار کشورمان محسوب میشود و مؤلف بیش از 14 عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس نظیر خاطرات شفاهی، داستان کوتاه و داستان با عناوینی همچون کتاب «وقتی مهتاب گم شد»، «آب هرگز نمیمیرد»، «غواصها بوی نعنا میدهند»، « فقط غلام حسین باش»، «راز نگین سرخ»، «دهلیز انتظار» و... است.
او همچنین بنیانگذار اولین کانون بسیج کشور در همدان و کنگره سرداران و امیران و 8 هزار شهید استان همدان و بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس و بنیانگذار موزه دفاع مقدس استان همدان بوده که سالها بعد به عنوان معاون ادبیات دفاع مقدس کشور نقش اساسی در تدوین کتابهای دفاع مقدس کشور داشته است. وی در اختتامیه هفته هنر انقلاب به عنوان چهره فرهنگی و هنری انقلاب در سال 1396 برگزیده شد.