به گزارش حلقه وصل، حجتالاسلام والمسلمین علیرضا موحدنژاد، عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری، درباره احتمال روءیت هلال ماه شوال گفت: همانطور که عرض کردم این هلال هلالی است که نزدیک حد رویت است هلالهایی که نزدیک حد رویت باشند این هلالها دیدنشان دشوار است پیشبینی که این هلال قطعا رویت میشود یا نه باتوجه به شرایط جوی که به هر حال خیلی نمیشود مطمئن بود در موردش میتواند هلال دیده نشود.
بعضی از هلالها هلالهایی هستند که شرایط خوبی دارند مثل اینکه ضخامت قابل توجهی و ارتفاعشان از افق ارتفاع خوبی است ما میدانیم که اگر این هلال در بعضی جاها به دلیل شرایط نامساعد جوی دیده نشود در برخی جاهایی دیگر هلال دیده خواهد شد بنابراین وقتی از ما میپرسند میگوییم این هلال دیده خواهد شد.
دانلود
ولی اگر یک هلالی نزدیک حد رویت باشد هلال ضخامت کمی دارد ارتفاعش از افق چندان قابل توجه نیست این هلال با مقدار نامساعد شرایط جوی ممکن است دیده نشود. آنچه که در تقویم در واقع درج میشود بر اساس این است که انشالله شرایط جوی خیلی مساعد باشد و بشود هلال را دید.
شرایط جوی و آب و هوایی نامساعد است که ممکن است هلال را نشود دید؟
آن نامساعدی که ما منظورمان است با نامساعدی که هواشناسان میگویند تفاوتی دارد، هوا ممکن است همهجا صاف باشد، ولی غبار کمی داشته باشد همین غبار کم میتواند رصدها را دشوار کند.
در چند نقطه از کشور استهلال انجام میشود؟
حدود ۱۰۰ گروه در نقاط مختلف کشور در استانهای مختلف انشالله استهلال را پیگیری میکنند.
هرگروهی که ببیند اعلام رویت میکند یا باید تعدادی ببینند؟
هرگروهی که هلال را ببیند این گروه گزارش خودش را با سرعت برای ستاد استهلال مرکزی در دفتر مقام معظم رهبری ارسال میکند و بعد گزارشها جمعبندی میشود، گزارشهای دستهبندی میشود جاهایی که هلال را نتوانستند ببیند به دلیل شرایط نامساعد جوی، جاهایی که نتوانستند هلال را ببیند با اینکه هوا صاف بوده و کسانی که توانستند هلال را ببیند.