به گزارش حلقه وصل، منابع آگاه در عربستان سعودی گفتند که «محمد بن سلمان» بشدت نگران افزایش فشارها از جانب دولت آمریکا در خصوص آزادی شاهزادگان زندانی است.
به نوشته وبگاه ویکیلیکس سعودی، محمد بن سلمان تلاش دارد با آزادی زندانیان دارای تابعیت آمریکایی یا فعالان حقوق بشر، رضایت دولت بایدن را جلب کند تا کاری به آزادی شاهزادگان زندانی نداشته باشد.
در همین حال او بشدت در این باره نگران افزایش فشارها از جانب آمریکاست، چرا که از آینده سیاسی خود بیم دارد و تلاش میکند تا این تضمین را از واشنگتن بگیرد که شاهزادگان در صورت آزادی برای نشستن به کرسی پادشاهی با او به رقابت نپردازند.
این منابع همچنین گفتند که با این حال فشار دولت آمریکا جریان دارد و شاهزادگان دیر یا زود آزاد خواهند شد.
روز گذشته «لجین الهذلول» فعال زن بازداشتی که از ۱۸ می ۲۰۱۸ در زندان به سر میبرد، آزاد شد و امیدها برای آزادی دیگر زندانیان حقوق بشری نیز افزایش یافته است. بسیاری آزادی وی را یک اقدام تاکتیکی برای جلب رضایت دولت بایدن میدانند.
در دسامبر سال گذشته خانواده شاهزادگان بازداشتی در نامهای به «جو بایدن» خواستار دخالت وی برای آزادی آنها شدند و از شرایط بد نگهداری شاهزادگان در زندانهای سری نوشتند. از این رو با پیروزی بایدن، آنها به افزایش فشارها به محمد بن سلمان برای آزادی شاهزادگان خوشبین هستند.
عربستان سعودی در سالهای اخیر شاهد موج بازداشت فعالان حقوق بشر، مخالفان و شاهزادگان بود که آخرین آن در مارس ۲۰۲۰ با بازداشت ۱۰ تن از افراد خاندان پادشاهی صورت گرفت. کاهش قیمت نفت و شیوع ویروس کرونا ولیعهد سعودی را برای دریافت مبالغ سنگین از شاهزادگان در ازای آزادی آنها به صرافت انداخته است. با این حال بازداشت برخی شاهزادگان نه با هدف دریافت پول، بلکه از این رو که تهدیدی برای جایگاهش تلقی میشوند، صورت گرفته است که «محمد بن نایف» عمو زاده و «احمد بن عبدالعزیز» عموی وی جزو این دسته هستند.
شاهزادگان بازداشتی
به نوشته ویکیلیکس سعودی، تعداد شاهزادگان سعودی تا ۱۵۰۰۰ نفر برآورد میشود که با رفتارهای چهار سال اخیر محمد بن سلمان، تمامی آنها احساس خطر میکنند.
«سلمان بن عبدالعزیز» شاهزاده ۳۷ ساله سعودی که در سال ۲۰۱۸ بازداشت شد، یکی از این افراد بود که بازداشت وی سر و صدای زیادی را برانگیخت و بسیاری از نهادها و فعالان فضای مجازی خواستار آزادی او شدند.
اما بازداشت «احمد بن عبدالعزیز» برادر شاه سعودی که به داشتن افکار میانهرو شهرت دارد به همراه «محمد بن نایف» ولیعهد سابق سعودی جنجال بسیاری به کرد. برخی رسانهها نوشتند این دو به خیانت متهم شدهاند. «احمد بن عبدالعزیز» که پس از سال ۲۰۱۲ در لندن سکونت داشت در اکتبر ۲۰۱۸ پس از دریافت ضمانت در خصوص عدم بازداشتش به عربستان بازگشت، اما با گذشت پنج سال از اقامتش دستگیر و روانه زندان شد.
بازداشت فرزندان «سعد الجابری» مسئول سابق سازمان اطلاعات سعودی که اکنون در کانادا و تحت حفاظت به سر میبرد نیز از دیگر اقدامات محمد بن سلمان است که سر و صدای زیادی را برانگیخت. الجابری گفته که بازداشت دختر و پسرش با هدف کشاندن وی به عربستان صورت گرفته است.
در همین حال «فیصل بن عبدالله» پسر پادشاه سابق سعودی نیز در بازداشت به سر میبرد و از ماه مارس ۲۰۲۰ به این سو خبری از او در دست نیست.