
حلقه وصل: حجتالاسلام سیدعماد موسوی، امام جماعت مسجد حضرت رسول(ص) منطقه حصیرآباد اهواز در گفتگویی با اشاره به بیتدبیری مسؤولان استان خوزستان اظهار داشت: منطقه حصیرآباد از محلههای قدیمی و حاشیهنشین اهواز است که در بین رزمندگان دوران دفاعمقدس به نام «پادگان گلف» شهره است. این منطقه که از تراکم جمعیت بالا و وسعت بسیار با خانههای کوچک و خانوارهای زیاد برخوردار است، متاسفانه بر اثر بیتدبیری مسؤولان استانی در سالهای اخیر به منطقه حاشیهای بدل شده است.
* خوزستان در داشتن اولینها سبقه دارد
وی ادامه داد: استان خوزستان در رابطه با داشتن امکانات رفاهی معمولا در اولینها سبقه دارد، مثل اولین چاه نفت، اولین فرودگاه، اولین باشگاه ورزشی و اولین سالن سینما که مختص استان خوزستان بوده است ولی الان متاسفانه شاهد هستیم این استان با منابعی چون نفت، گاز، صنایع پتروشیمی و صنایع فولاد از یک سو و داشتن مرکبات، غلات و بزرگترین نخلستانهای خرما از سوی دیگر مردم خوزستان اصلا وضعیت مناسبی برای زندگی ندارند.
حجتالاسلام موسوی تصریح کرد: بنده معتقدم ۲ وظیفه اصلی بر دوش تمام دغدغهمندان فعلی جامعه، مخصوصا استان محروم خوزستان است؛ یکی اینکه بدون ترس و با رعایت انصاف مشکلات موجود را بازگو کنند و تشت رسوایی مسؤولانی را که با کمکاری به مردم خیانت میکنند به زمین بیندازد و پیگیر حل مشکلات مردم باشند، دوم آنکه تنها نظارهگر و بازگوکننده مشکلات نباشند و خود با توجه به پتانسیلها دست به کار شوند و صرفا معطل فلان مسؤول نباشند و تا جایی که میشود به همت مردم کار را پیش ببرند تا از آسیبهای فراوان مشکلات مردم تا حدودی کاسته شود. ما در مسجد حضرت رسول(ص) محله حصیرآباد خوزستان سعی کردیم همچنین رویکردی را با کمک اهالی محل پیش ببریم.
* کارکردهای مساجد بازتعریف شود
وی به کارکردهای مختلف نهاد مسجد اشاره کرد و گفت: امروز مساجد باید در جهات مختلف فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و اقتصادی برای نیازهای جامعه و اجتماع فعالیت انجام دهند و کارکردهای مساجد بر اساس نیازها و دغدغههای ضروری جامعه و بویژه ساکنان محله بازتعریف شود تا با توجه به حجم بالای جنگ روانی دشمنان اسلام درباره اسلام و تهاجم فرهنگی که جوانان ما را تهدید میکند، بتوانیم شاهد اقبال بیشتری از نسل جوان نسبت به حضور در مساجد باشیم.
حجتالاسلام موسوی با برشمردن برخی از فعالیتهای مسجد حضرت رسول(ص) منطقه حصیرآباد اظهار داشت: وقتی بررسی کردیم و دیدیم هیچ امکانات ورزشی مناسبی برای نوجوانان و جوانان محله وجود ندارد اقدام به خرید تشکهای کشتی برای احداث باشگاه جمع و جوری در گوشهای از مسجد کردیم و قرار شد از بچهها فقط ماهی ۵ هزار تومان دریافت کنیم که آن هم بابت جبران هزینههای جاری لوازم باشگاه منظور شده بود اما متاسفانه همین ۵ هزار تومان را هم برخی خانوادهها درخواست میدادند به طور اقساط پرداخت کنند زیرا ما در محله با خانوادههایی سروکار داریم که شاید بدون دریافت یارانهها و کمکهای خیرین، زندگیشان به مشکل بخورد. درباره طرحهای اشتغالزایی مسجد هم باید گفت، ما در این طرحها به اتفاقهای معکوس فکر میکنیم، به این معنا که با اهدای وام برای اهالی محل ایجاد اشتغال میکنیم و محصولات همان مشاغل را با همراهی خیرین، خریداری کرده و بین نیازمندان تقسیم میکنیم تا به نوعی چرخه اقتصادی این طرح هیچگاه زمین نخورد.
* اقدام شایسته بچه مسجدیها در مبارزه با کرونا
وی با بیان اینکه با وجود شیوع کرونا فعالیتهای مسجد تعطیل نشده و مردم با رعایت موارد بهداشتی در نمازهای جماعت شرکت میکنند، افزود: پس از آنکه بحث شیوع ویروس کرونا در ایران جدی شد، یک حرکت کاملا خودجوش و مردمی در مسجد به راه افتاد و در اولین قدم با کمکهای مردمی تا امروز موفق شدیم ۲ دستگاه پمپ خریداری کنیم و با این دستگاهها، کوچهها و خیابانهای اطراف مسجد را کاملا ضدعفونی کردیم که البته در این راه خیرین عزیز و گمنام در کنار بچههای مسجد از هشتم اسفندماه این اقدام جهادی را شروع کردند. حتی به غیر از کوچهها و خانهها، سراغ برخی خیابانهای اصلی هم رفتیم و به صورت شبانهروزی مشغول ضدعفونی کردن محله هستیم و این کار را در روزهای آتی و تا لحظه آخر از بین رفتن ویروس کرونا ادامه خواهیم داد.