به گزارش حلقه وصل، با وجود هشدارهای یک ماهه اخیر مبنی بر لزوم صرفهجویی در مصرف گاز در بخش خانگی اما افزایش مصرف و ثبت رکوردهای بیش از ۶۰۰ میلیون مترمکعب مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری موجب شد که تخصیص سوخت گاز به بخش نیروگاهی با محدودیت شدیدی مواجه شود و از آنجایی که در تخصیص سوخت مایع نیز به نیروگاههای کشور محدودیتهایی وجود داشت برای نخستین بار در زمستان با مشکل تأمین برق مواجه شدیم.
مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق از اعمال خاموشیهای اضطراری ناشی از محدودیت سوخت در نیروگاهها در کشور خبر داد و گفت: این اقدام در جهت پایدار نگه داشتن شبکه برق بسیار ضروری است.
وی با بیان اینکه هم اکنون به دلیل گسترش سرمایه هوا در کشور و افزایش مصرف گاز توسط بخش خانگی، اولویت با تأمین گاز این بخش است تا مشکلی در گرمایش منازل هموطنان ایجاد نشود، خاطر نشان کرد: میزان سوخت تحویلی به نیروگاههای کشور کاهش یافته است.
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه هم اکنون ناچار به اعمال خاموشیهای ناشی از محدودیت سوخت نیروگاهها در کشور شدهایم، تأکید کرد: این اقدام در جهت پایدار نگه داشتن شبکه برق بسیار ضروری است و در صورتی که مردم به ویژه در مناطق گرمسیر میزان مصرف برق و گاز خود را در حدود ۱۰ درصد کاهش دهند، بلافاصله خاموشیهای اضطراری ناشی از این شرایط لغو خواهد شد.
رجبی مشهدی با بیان اینکه در این شرایط نیروگاهها باید از سوخت مایع استفاده کنند، خاطرنشان کرد: با توجه به مشکلات تأمین سوخت در مناطق سردسیر و برفی کشور از هموطنان انتظار داریم به طور جدی نسبت به کاهش مصرف خود اقدام کنند تا به زودی خاموشیهای اعمال شده برطرف گردد.
وی با اشاره به ضرورت کاهش مصرف برق و گاز، گفت: استفاده بیشتر از نور طبیعی و خاموش کردن لامپهای اضافی، تنظیم وسایل گرمایشی در دمای آسایش، پوشیدن لباس گرم در منازل و جلوگیری از هدررفت انرژی نسبت به کاهش مصرف انرژی در زمستان راهکارهای ساده و بدون هزینه برای عبور از این شرایط است.
هم اکنون در بخشهایی از کشور بخصوص در کلانشهرها با خاموشیهای پراکنده مواجهیم که این مسئله به موجب کنترل تأمین برق کشور در شرایطی که نیروگاهها محدودیت در تأمین سوخت دارند ورود کرده و طبق پیگیریهای انجام شده در مجموعه وزارت نیرو در تمامی نقاطی که با خاموشی مواجه شدهاند طی یک الی دو ساعت خاموشیها لغو خواهد شد و نقطه دیگری از هر کلانشهر با خاموشی یک الی دو ساعته جدید مواجه میشود و این روند ادامه خواهد داشت تا شرایط مصرف گاز در بخش خانگی با صرفهجویی از سوی مردم حداقل ۱۰ درصد کاهش یابد.