سرویس سیاست حلقه وصل - بحرانهای طبیعی در با توجه به پوشش هوایی ایران، امری غیر قابل اجتناب است اما، رسیدگی به مشکلات ایجاد شده توسط طبیعت، از اقدامات مرسومی است که در همه دنیا و زیر نظر دولتها انجام میپذیرد و در اولین نهاد متصدی، ستاد بحران و جمعیت هلالاحمر در کشور و منطقهای است.
اوایل آذرماه بود که علی اصغر پیوندی رئیس جمعیت هلالاحمر از سمت خود استعفا داد و پس از استعفای او جلسه شورای عالی جمعیت هلالاحمر برای انتخاب رئیس جدید این جمعیت برگزار شد.
با وجود آن که پیوندی استعفای خود را تقدیم رئیس جمهور کرده و جلسه شورای عالی برای انتخاب رئیس جدید برگزار شده اما تکلیف رئیس جمعیت هلالاحمر تا اواخر آذرماه نامشخص بود و بر اساس شنیدهها رئیس جمهور با وجود مفاسد و مشکلات پیوندی، استعفای پیوندی موافقت نمیکرد اما اعضای شورای عالی هلالاحمر در جلسه فوقالعاده خود در تاریخ ۱۹ آذرماه با استعفای پیوندی موافقت کردند.
شورای عالی هلالاحمر بهمنظور ساماندهی هرچه سریعتر وضعیت این نهاد خیریه و امدادی در اجرای جزء ۵ بند ماده ۱۰ قانون اساسنامه جمعیت (معرفی دو نفر از افراد واجد شرایط به رئیسجمهور برای انتخاب یکی از آنها بهعنوان رئیس جمعیت) فرآیند اعلام نامزدی و نحوه بررسی سوابق و برنامههای افراد واحد شرایط را به اتفاق آراء تصویب کرد.
سرانجام در تاریخ ۲۳ آذرماه، ۷ گزینههای همچون "سلمان سامانی" معاون وزارت کشور، "سید علی مرعشی" رئیس اسبق مرکز پزشکی حج و زیارت هلالاحمر، "سید محمد اکرمی" رئیس مجتمع درمانی هلال، "مصطفی محمدیون" دبیر کل اسبق هلالاحمر، "پژوهش" عضو شورای عالی هلالاحمر، "حسن علیمردانی" و "رضا نوروزی" برای تصدی ریاست جمعیت هلالاحمر با یکدیگر به رقابت پرداختند که درنهایت پس از انجام رأیگیری، سید سلمان سامانی با ۹ رأی و محمدرضا نوروزی با کسب ۸ رأی بیشترین آرا را کسب کردند و از سوی شورای عالی انتخاب و برای تعیین رئیس جمعیت هلالاحمر به رئیسجمهور معرفی شدند.
اما باگذشت بیش از دو ماه از ارسال مدارک و مستندات جلسه شورای عالی به حجتالاسلام روحانی برای صدور حکم ریاست جمعیت هلالاحمر از بین دو گزینه "سامانی و نوروزی" اتفاقی نیفتاده است و رئیسجمهور برای صدور حکم رئیس جدید جمعیت هلالاحمر اقدامی انجام نداده است.
دولت روحانی خودش معترف به کمبود و مشکل در بحران برفی گیلان است
با ادامه بحران برف در گیلان؛ مقامات دولت روحانی تأیید کردند که به علت نبود امکانات کافی و تجهیزات مناسب هنوز از وضعیت شماری از روستاها هیچ اطلاعی دردست نیست. در یک سال اخیر چندین سانحه طبیعی از قبیل سیل، زلزله و برف در ایران رخداده که حکومت قادر به مدیریت آن نبوده و اهالی نواحی آسیبدیده دچار مشکلات بسیار شدهاند.
محمدباقر نوبخت معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان برنامهوبودجه گفت: در مدیریت رفع بحران این کولاک ضعف فراوانی دیدهشده اما امیدواریم مشکل برق، آب و راهها ظرف ۲۴ ساعت آینده (پنجشنبه شب) برطرف شود.
جمعیت بدون فرمانده و ایجاد مشکل در سیل سیستان بلوچستان
در هفته انتهایی دیماه نیز، سیل منطق وسیعی از بلوچستان را درگیر کرد و باز هم مرثیهای که از زبان مردم شنیده میشد، کمکاری و بیمسؤول نهادهای دولتی متصدی برای هماهنگ کردن دیگر دستگاهها و امکانات بود، و باز هم عدم حضور فرمانده هلالاحمر به دلیل استعفا، از مشکلاتی بود که کارشناسان به آن اذعان داشتند، در همین رابطه غلامرضا شهبازی مقدم، کارشناس امداد و نجات است و پیشینه فعالیت در هلالاحمر را دارد. او هم بر این باور است که با توجه به ظرفیتهای جمعیت هلالاحمر، همه مدیران استانی و شهرستانی میتوانند با اختیارات خود، روند امداد و نجات در حوادث کوچکتر را مدیریت کنند. او به جام جم میگوید: «قطعاً وقتی نهادی به بزرگی جمعیت هلالاحمر فرمانده نداشته باشد، مشکلات و اختلالاتی در زمینه امدادرسانی ایجاد میشود. وقتی حوادثی مثل زلزلههای کرمانشاه، بم یا ورزقان ابعاد بین المللی پیدا کند، بدون شک نبود رئیس هلالاحمر میتواند در زمینه مدیریت کلان این حوادث مشکلاتی ایجاد کند.»
رئیس جمهور و دولت چه نقشی در عدم رسیدگی کافی به مردم بحران زده دارد؟
حال باید آقای روحانی و دولت تدبیر پاسخ دهند که مسؤول نابسامانی ناکارآمدی هلالاحمر در بحران برفی گیلان و سیل سیستان برعهده چه کسی است و چرا جمعیت هلالاحمر ایران به عنوان فرمانده ستادی در زمان بحران، بدون مسؤول باید به راهش ادامه دهد؟