به گزارش حلقه وصل، پس از اقدام دزدانه و بزدلانه آمریکا در ترور شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، معادلات منطقه تغییر کرد و باید تحولات آتی منطقه را به دو مقطع قبل از ترور حاج قاسم و پس از شهادت او تقسیم کرد.
در این معادله جدید، به تعبیر «حسین امیرعبداللهیان» منطقه ما دیگر محل خوش آب و هوایی برای آمریکا و صهیونیستها نخواهد بود. اروپاییها نیز باید انتخاب کنند که در کدام سوی این معادله میخواهند قرار گیرند؟ حجتالاسلام حسن روحانی ۲۵ دی در جلسه هیئت دولت گفت: «امروز در منطقه ما سربازان آمریکایی در ناامنی هستند و فردا نیز ممکن است سربازان اروپایی هم در ناامنی باشند؛ ما میخواهیم آنها از این منطقه بدون جنگ بروند».
پس از ترور ناجوانمردانه سپهبد سلیمانی توسط آمریکای جنایتکار، مقامات کشورمان و طلایهداران محور مقاومت، از «انتقام سخت» سخن گفتند. دقیقا به فاصله ۵ روز پس از شهادت حاج قاسم، ایران اسلامی با موشکهای سپاه، پایگاه مجهز تروریستهای آمریکایی در عینالاسد عراق را با خاک یکسان کرد؛ پس از آن «ترامپ» رئیس رژیم تروریستی آمریکا در جریان یک نشست خبری تلویحا دستان خود را به نشانه تسلیم بالا برد و در حالی که صدایش میلرزید، خواستار پایان تنش با ایران شد.
اما ۱۳ موشک سپاه ایران اسلامی که در ساعت ۱ و ۲۰ دقیقه بامداد چهارشنبه ۱۸ دی ۹۸، عینالاسد آمریکایی را با خاک یکسان کرده بود و ترامپ سرکرده تروریستها را به وحشت انداخته بود، به تعبیر نغز مقام معظم رهبری، فقط یک «سیلی» بود؛ این یعنی «انتقام سخت» هنوز در راه است.
اما انتقام سخت از آمریکا چیست و چه مختصات و مشخصاتی دارد؟ این راهبرد را مقام معظم رهبری پرچمدار جبهه مقاومت ضداستکباری، پس از شهادت حاج قاسم، ترسیم و تبیین فرمودند و بیان داشتند که انتقام سخت در خونخواهی سردار سلیمانی، اخراج آمریکا از منطقه است. پس از این ریلگذاری مقام معظم رهبری، فرماندهان نظامی و مقامات سیاسی کشور و همچنین مقامات و مسئولان کشورهای منطقه و طلایهداران محور مقاومت، در موضعگیریهای خود به این راهبرد ترسیم شده از سوی مقام معظم رهبری، لبیک گفتند و اعلام داشتند که هدف خود را متمرکز بر اخراج آمریکا از منطقه کردهاند.
علاوه بر مقامات و مسئولان، مردم کشورهای منطقه نیز به راهبرد اخراج آمریکا از منطقه در خونخواهی سردار سلیمانی، لبیک گفتند؛ تجلی این لبیک در مراسمهای چندین میلیونی تشییع پیکر مطهر سردار سلیمانی در ایران و عراق و گرامیداشت یاد او توسط مردم سراسر منطقه، نمایان شد. چندین میلیون نفری که در شهرهای مختلف ایران و عراق پیکر مطهر حاج قاسم را تشییع کردند و میلیونها نفری که در اکثر کشورهای منطقه برای گرامیداشت یاد این سردار بینالمللی مقابله با تروریسم، به خیابانها آمدند، شعارهای واحدی با مضامین نفرت و انزجار از جنایات آمریکا و ضرورت اخراج آمریکاییها از منطقه سر دادند.
«ترامپ از مراسم تشیع ژنرال قاسم سلیمانی تا حد مرگ ترسید»؛ این جملهای بود که «بری مک کافری» ژنرال چهارستاره آمریکایی در مصاحبه با شبکه «ام اس ان بی سی» به زبان آورد. به طور کلی تحلیلگران غربی معتقدند ترامپ با حماقتی که در ترور سردار سلیمانی کرد، باعث شد استراتژی کلان و بلندمدت آمریکا در تجزیه کشورهای منطقه با بهرهگیری از پتانسیل نیروهای تروریستی - تکفیریِ پرورش یافته در دامن سعودیها، به محاق برود و فراگیری گفتمان ضداستکباری محور مقاومت در سراسر منطقه غرب آسیا تقویت شود.
اما در بُعد سیاسی، گام نخست تحقق راهبرد اخراج آمریکا از منطقه، توسط نمایندگان پارلمان عراق برداشته شد. ۲۴ ساعت پس از تشییع باشکوه پیکر مطهر حاج قاسم سردار رشید امت اسلام بر دوش میلیونها نفر از مردم عراق، در روز یکشنبه ۱۵ دی، پارلمان عراق طی جلسهای اضطراری، با استناد به مواد ۵۹ و ۱۰۹ قانون اساسی این کشور و وظیفه ملی و نظارتی خود در راستای حفظ امنیت و حاکمیت عراق بر اراضی و مردم این کشور، با اکثریت آراء خروج نیروهای آمریکایی از عراق را تصویب کرد.
پس از این مصوبه پارلمان عراق در قطعیت اخراج نیروهای آمریکایی، سردمداران واشنگتن به تهدید حاکمیت و مردم عراق پرداختند و سعی کردند در اجرای این مصوبه قانونی کارشکنی کنند. ترامپ در همین زمینه گفت: اگر عراقیها بر خروج نیروهای آمریکایی اصرار کنند، آنها را به گونهای تحریم میکنیم که تاکنون سابقه نداشته است! رئیس رژیم تروریستی آمریکا که رژیم متبوعش هم اکنون یک سوم از تولید نفت عراق را آشکارا غارت میکند، به مسئولان و مردم عراق این هشدار تهدیدآمیز را هم داد که میلیاردها دلار پول ساخت پایگاه هوایی آمریکایی «بلد» در شمال بغداد را از آنها خواهد گرفت!
اما علیرغم همه این لافزنیها و تهدیدهای دزد سرگردنهای نظیر ترامپ، اخراج نیروهای تروریستی آمریکا از عراق به یک مطالبه عمومی در این کشور تبدیل شده است؛ امری که مقدمه خروج تروریستهای آمریکایی از کل منطقه ما خواهد بود. در روز جمعه هفته جاری (۴ بهمن) به درخواست شخصیتهای سیاسی متنفذ عراقی نظیر «مقتدی صدر» رئیس ائتلاف «سائرون» و همچنین «هادی عامری» رئیس ائتلاف «فتح»، قرار است تظاهرات ضدآمریکایی میلیونی در سراسر عراق برگزار شود. این تظاهرات میلیونی به مثابه همه پرسی مردم عراق در مخالفت با اشغالگران آمریکایی و فصلالخطابی برای پایان حضور شرارت بار آمریکا در عراق است.
شخصیتهای برجسته محور مقاومت در عراق نیز برای اخراج آمریکا از این کشور هم قسم شدهاند. «قیس خزعلی» دبیرکل جنبش «عصائب اهلالحق» عراق تاکید کرده که به کمتر از اخراج تمام نیروهای آمریکایی از عراق راضی نمیشویم. «شیخ اکرم الکعبی» دبیرکل «جنبش نجباء عراق» نیز ضمن حمایت کامل از مصوبه پارلمان عراق در اخراج نیروهای آمریکایی، اعلام کرده «با آمادگی کامل به سوی گروههای مقاومت بینالمللی گام برمیداریم».
علاوه بر عراق در لبنان و سوریه و یمن و فلسطین و اردن نیز خیزشهای زیادی برای تحقق راهبرد اخراج آمریکا از منطقه آغاز شده است. «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزبالله لبنان روز یکشنبه ۱۵ دی در سخنرانی خود گفت: تنها قصاص عادلانه در مقابل ترور سردار سلیمانی خروج آمریکاییها از منطقه است. «عبدالملک الحوثی» رهبر انصارالله یمن نیز روز چهارشنبه ۱۸ دی طی یک سخنرانی عمومی در اجتماع بزرگ مردم یمن گفت: «حمله موشکی ایران به پایگاه آمریکاییها آغاز مسیری بزرگ و موفق برای ریشه کنی سلطه آمریکا از منطقه است».
مردم سوریه نیز از قومیتها و مذاهب مختلف اعم از شیعه، سنی، مسیحی، دروزی در روز ۲۱ دی، ضمن تشییع نمادین پیکر حاج قاسم در حرم مطهر حضرت زینب (س) تظاهرات ضدآمریکایی گستردهای را برپا کردند. «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس فلسطین در مراسم تشییع پیکر مطهر حاج قاسم در تهران، گفت: همواره در خط ثابت مقاومت خواهیم ماند تا زمانی که اشغالگران را از سرزمینمان و از قدسمان به یاری خداوند متعال بیرون ببریم. «عبدالله دوم» پادشاه اردن - با تمایلات غربی - نیز که اخیرا تظاهرات ضدصهیونیستی و ضدآمریکایی زیادی در کشورش برگزار شده، پس از شهادت سردار سلیمانی، صریحا اعلام کرد که آمریکا باید از عراق خارج شود.
حکومتهای سایر کشورهای منطقه نظیرعربستان سعودی و امارات نیز به زودی متوجه خواهند شد که در معادله جدید منطقه پس از شهادت سردار سلیمانی، راهی جز آمدن به سمت ایران و رفع تنشها با تهران ندارند. پس از با خاک یکسان شدن پایگاه مجهز آمریکایی عینالاسد توسط موشکهای بالستیک نقطهزن سپاه ایران اسلامی و تسلیم زبونانه ترامپ، مرتجعین منطقه باید دریافته باشند که دست بالای نظامی در منطقه از آن کیست.
از سویی دیگر، خروش ملتهای منطقه علیه حضور شرورانه آمریکا نیز این پیام را به مرتجعین مخابره کرده است که هرگونه تلاش بیشتر برای نگه داشتن آمریکا در غرب آسیا به معنای تسریع در زوال پادشاهیهای مرتجع منطقهای خواهد بود؛ بنابراین تبعات راهبردی اشتباه بزرگ آمریکا در ترور حاج قاسم قهرمان بینالمللی مبارزه با تروریسم، خرمن آمریکاییها را به طور کامل خواهد سوزاند و آنها را وادار خواهد کرد پس از خرج بیش از ۷ تریلیون دلار و دادن تلفات بسیار، با خفت و زبونی منطقه ما را ترک کنند و رویای خام تجزیه منطقه غرب آسیا برای سیطره بر منابع و ذخایر انرژی آن را با خود به گور ببرند.
اینکه طلایهداران جبهه مقاومت، مدام تکرار میکنند که «شهید سلیمانی برای آمریکا خطرناکتر از سردار سلیمانی است» برگرفته از این منطق است که خون پاک حاج قاسم، انگیزه مضاعفی را به مجاهدان ضداستکباری محور مقاومت تزریق کرده و آنها را برای اخراج آمریکا از منطقه مصممتر کرده است. علاوه بر آن، خون پاک این سردار رشید امت اسلام، اخراج آمریکا از منطقه را به یک مطالبه سراسری و مردمی در سطح منطقه نیز تبدیل کرده است.
اما همانطور که در سطور بالا ذکر شد، تحقق راهبرد انتقام سخت در خونخواهی حاج قاسم که همان کم شدن شر آمریکا از منطقه ماست، الزاماتی دارد؛ مبدع این راهبرد یعنی مقام معظم رهبری در خطبههای نماز جمعه ۲۷ دی تهران به بخشی از این الزامات اشاره فرمودند و بیان داشتند:
پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، ضربههای سیاسی و نظامی سختی بر رژیم غاصب پدید آمد و پس از آن، زنجیرهی شکستهای استکبار و در رأس آن آمریکا از عراق و سوریه تا غزّه و لبنان و از یمن تا افغانستان تشکیل گردید. رسانههای دشمن، ایران را متّهم به جنگهای نیابتی میکنند؛ این دروغ بزرگی است. ملّتهای منطقه بیدار شدهاند. توانایی ایران در مقاومت بلندمدت در برابر خباثتهای آمریکا تأثیر خود را در فضای عمومی منطقه و روحیهی ملّتها گذاشته است. سرنوشت منطقه، نجات از سلطهی استکباری آمریکا و رهایی فلسطین از حاکمیت بیگانگان صهیونیست است.
همت ملتها باید زمان رسیدن به این مقصود را نزدیک کند. جهان اسلام باید عوامل تفرقه را بزداید. وحدت علمای دین، راهحلهای اسلامی برای سبک زندگی نوین اسلامی را کشف میکند. همکاری دانشگاههای ما علم و فناوری را ارتقا بخشیده، زیربناهای تمدن جدید را خواهد ساخت. هماهنگی رسانههای ما، فرهنگ عمومی را از ریشه اصلاح خواهد کرد. ارتباط نیروهای مسلح ما جنگ و تجاوز را از همهی منطقه دور خواهد کرد. ارتباط بازارهای ما، اقتصاد کشورهایمان را از سلطهی کمپانیهای غارتگر بیرون خواهد آورد. رفت و آمدها و سفرهای مردم ما، همزبانی و همدلی وحدت و دوستی به ارمغان خواهد آورد. دشمنان شما و ما میخواهند اقتصاد خود را با منابع کشورهای ما، عزت خود را با ذلّت ملتهای ما، و صدرنشینی خود را با تفرقهی ما تأمین کنند. میخواهند ما و شما را به دست خودمان نابود کنند.