حلقه وصل: نخستین رویداد ملی خلاقیت و نوآوری در عرصه خانواده با عنوان «جشنواره خانواده رضوی» در بنیاد پژوهشهای اسلامی حرم مطهر طی روزهای 21 و 22 آذرماه برگزارشد.
فضه سادات حسینی در افتتاحیه نخستین رویداد ملی خلاقیت و نوآوری در عرصه خانواده اظهار کرد: در باب اهمیت و جایگاه خانواده مباحث زیادی وجود دارد، آسیبهایی که خانواده را تحتالشعاع قرار داده باعث شد به این نتیجه برسیم تا تجربههایی که در عرصه خانواده وجود دارد را به اشتراک بگذاریم.
دبیر علمی جشنواره خانواده رضوی با اشاره به اینکه جوانانی که دغدغه این حوزه را داشتند این رویداد ملی خلاقیت را در حوزه خانواده رقم زدند، بیان کرد: در این جشنواره بیش از هزار نفر ثبت نام کردهاند و از این تعداد ۴٠٠ ایده به دبیرخانه ارسال شد که داوری نهایی بر روی ٨٠ طرح و ایده صورت گرفت.
وی افزود: تیم ۱۰ نفره داوری طرحها و ایدههایی که با موضوع تسهیل ازدواج، فرزندآوری، فرزند پروری و سبک زندگی ارسال شده بودند را داوری کردند که در نهایت 28 ایده انتخاب و طی دو روز مطرح میشوند.
دبیر علمی جشنواره خانواده رضوی با اشاره به اینکه سال گذشته در همایش ملی خانواده بیش از ١٠ هزارنفر فعال در حوزه خانواده در سراسر کشور مصاحبه شدند، عنوان کرد: حدود ٧٠٠ نفر انتخاب شدند که باعث شد فعالان در حوزه خانواده را شناسایی کنیم.
حسینی تصریح کرد: خلأ امروز جامعه عدم سیاست درست در حوزه خانواده است که متاسفانه ارتباطات در حوزه خانواده را به سمت افول میبرد.
وی اضافه کرد: بنابراین فرصتی برای اجرایی و عملیاتی شدن این طرحها فراهم شد تا از طریق این جشنواره این طرحها و ایدهها به دست سیاستگذاران برسد.
دبیر علمی جشنواره خانواده رضوی با تاکید بر این مطلب که دبیرخانه جشنواره خانواده رضوی فعال است، خاطرنشان کرد: منتظر ارائه طرحها از سوی تمامی فعالان در حوزه خانواده هستیم.
زیارت خانوادگی امام رضا(ع)؛ فرصتی برای ارتباط موثر
سرپرست مرکز امور بانوان و خانواده آستان قدس رضوی در ادامه این مراسم اظهار کرد: امروز اینجا جمع شدهایم که ایدهها و تجربهها را تکمیل کنیم تا بتوانیم راهکارهای عملیاتیتری ارائه دهیم.
فاطمه دژبرد خاطرنشان کرد: مرکز امور بانوان از سال ۹۶ آغاز به کار کرده و مرکزی نوپا است که هدفش تحکیم و تعالی حوزه خانواده است.
وی با اشاره به اینکه طی سه سال گذشته با بررسیهای صورت گرفته در حوزه عملیاتی شدن گام برداشتیم، بیان کرد: آستان قدس رضوی با نگاه ستادی خود بیشتر متولی و متصدی حوزه خانواده است.
سرپرست مرکز امور بانوان و خانواده آستان قدس رضوی با بیان این مطلب که تمامی خدمات مرکز امور بانوان هدفمند و در راستای مسائل خانوادگی است، اظهار کرد: در سبک خانواده رضوی نیز به زوجهای جوانی پرداختیم که یکسال از زمان عقد آنها گذشته بود تا بتوانند خانواده محکمتر و راسختری در آینده داشته باشند.
دژبرد، یادآور شد: در این جشنواره که به مدت دو روز برگزار میشود ایده هشت نفر برتر ارائه و تجربه موفق هفت نفر در حوزه خانواده بازگو میشود.
وی زندگی به سبک رضوی، طرح همسایه، ساماندهی اهل حرم، طرح حسنا، خادمیاران، راه اندازی رواق حضرت زهرا(س)، ایجاد باغ خاتون، راه اندازی پردیس خواهران دانشگاه رضوی را از دیگر فعالیتهای مرکز امور بانوان و خانواده برشمرد.
سرپرست مرکز امور بانوان و خانواده آستان قدس رضوی با با بیان اینکه ۶۴ درصد از ۶۸ درصد زائرانی که به مشهد میآیند خانوادگی برای زیارت مشرف میشوند، متذکر شد: این موضوع نشان دهنده فراهم شدن بستر خوبی است که زمینه ارتباط خوبی را برای ارتباط با خانوادهها فراهم میکند و میتواند، آغازی برای یک ارتباط موثر باشد.
دینی بودن، یکی از فرصتهای خانوادههای ایرانی است
پژوهشگر حوزه خانواده نیز در ادامه مراسم، اظهار کرد: رویکرد دینامیسمی_تاریخی تحولات جهانی، مبادله فرهنگی، رسانهای شدن و دولت مدرن را در بر میگیرد.
ادریس راموز، با اشاره به رویکرد جنگ نرم_ نفوذ فرهنگی که هدفش تغییر نظم اجتماعی و سیاسی، خانواده زدایی از طریق جنبشهای فمنیستی جمعیت سقط جنین و همجنسگرایی است، بیان کرد: پیامدهای این رویکرد مصرفی کردن خانوادهها، فرد محوری، لذتگرایی، تخریب ارزشهای جنسی و جنسیتی و ارائه الگوهای روابط جنسی جدید است.
وی دینی بودن خانواده ایرانی، پر رنگ بودن نقش مادری، اهمیت حریم خصوصی، ازدواج عامل خوشبختی، هویتی بودن خانواده، دگر جنسگرا بودن جامعه ایرانی و اهمیت خانواده ایرانی نسبت به رسانه را از فرصتهای خوب خانواده ایرانی برشمرد.
گفتنی است؛ محورهای این جشنواره؛ طرح، ایده و الگوی عملیاتی، تجربه عملیاتی و سوابق برنامه اجرا شده و تولیدات و محصولات آموزشی، فرهنگی و ترویجی است، موضوعات این جشنواره نیز تسهیل ازدواج جوانان، تحکیم خانواده و کاهش طلاق، آموزش و مشاوره خانواده، سبک زندگی و فرزندآوری و فرزندپروری را شامل میشود.