حلقه وصل: سید محمود تشکری رئیس هیأت مدیره مجتمع فرهنگی و زائرسرای میقات الرضا(ع)در نشست خبری که در دفتر ستاد نماز جمعه برگزار شد، گفت: میقات الرضا (ع) فعالیت خود را از سال ۸۴ آغاز کرده است و در حال حاضر گنجایش ۲هزار و ۵۰۰ شب خواب را دارد.
رئیس هیأت مدیره مجتمع فرهنگی و زائرسرای میقات الرضا(ع) ادامه داد: میقات الرضا(ع) امکاناتی همچون آسایشگاه گروهی، حسینیه، سوئیت برای کاروانهای کوچک و خانوادهها، آشپزخانه، سرویس بهداشتی، حمام، خشکشویی، نانوایی، مراکز درمانی و غرفههای فرهنگی دارد.
وی با بیان اینکه حدود ۴۰۰ خدمه خواهر و بردار در طول سال در این مجتمع فرهنگی به زائران خدمت رسانی میکنند، گفت: این مجتمع در ۲۳ کیلومتری مشهد از سمت جاده قدیم قوچان قرار دارد و هرساله در ایام دهه کرامت و دهه آخر صفر، حدود ۱۷۰ هزار نفر برای زیارت از این مسیر عبور میکنند.
تشکری با اشاره به اینکه در سال جاری در دهه کرامت ۲۵ هزار نفر از این مسیر عبور کردند و در میقات الرضا(ع) پذیرایی شدند، عنوان کرد: از ماه صفر سال گذشته به جز ایام دهه کرامت، حدود ۲۰۰ کاروان پیاده از شهرهای شیراز، یزد، قم و بیرجند در میقات الرضا(ع) پذیرایی شدند.
رئیس هیأت مدیره مجتمع فرهنگی و زائرسرای میقات الرضا(ع) با بیان اینکه اسکان، پذیرایی، شام، نهار، صبحانه و سایر خدماتی که در این مجتمع به زائران ارائه میشود صلواتی است، گفت: سال گذشته در این ایام بیش از ۱۲۰ هزار نفر در میقات الرضا(ع) پذیرایی شد.
وی ادامه داد: تا کنون برای ایام دهه آخر صفر ۲۸ هزار نفر برای پذیرایی و خواب ثبت نام کردند که ظرفیت شب خواب از اول آبان تا رحلت و شهادت پیامبر(ص) و امام مجتبی (ع) تکمیل است.
تشکری با اشاره به اینکه برای تأمین اسکان این زائران، از فضای حسینه روستا و امامزادهای که در نزدیکی این مجتمع است و همه امکاناتی که در مجتمع ارائه میشود، در اختیار زائران قرار میگیرد، افزود: اسکان زائران در این مجتمع تا سه شب صلواتی و همه هزینهها توسط خیرین تأمین میشود.
رئیس هیأت مدیره مجتمع فرهنگی و زائرسرای میقات الرضا(ع) با بیان اینکه یکی از دغدغههای این مجتمع، بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر این بود که فعالیتها باعث نشود پیاده روی اربعین تحت شعاع قرار بگیرد، گفت: چهار سال قبل تصمیم گرفته شد که در اراک نیز شعبهای برای پیاده روی اربعین راه اندازی کنیم.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه بیشتر کاروانها از شهر اراک عبور میکنند، زمینی را به وسعت هزار هکتار در ۲۰ کلیومتری جاده قم شهرک صنعتی اراک، همراه با سازه سبک به عنوان شعبه اراک میقات الرضا(ع) راه اندازی کردیم.
تشکری با بیان اینکه از 10 روز قبل فعالیت شعبه اراک و خدمت رسانی به زائران اربعین آغاز شده است، گفت: در این شعبه هم مثل شعبه مشهد، تمام امکانات پیشبینی شده است.
رئیس هیأت مدیره مجتمع فرهنگی و زائرسرای میقات الرضا(ع) بیان کرد: بالغ بر ۱۰۰ کاروان با تعداد متفاوت ثبت نام کردند که بزرگترین آن، کاروان هزار و ۸۰۰ نفری بانوان نیشابوری است.
وی با بیان اینکه هر زائر در هر شبانه روز ۵۰ هزارتومان برای ما هزینه دارد، اظهار کرد: این مبلغ شامل سه وعده غذای غیر برنجی و خوراکهای مختلف، خدمات و بسته فرهنگی زائران، میشود.
تشکری ادامه داد: هر کاروانی که وارد میقات الرضا(ع)می شود بسته به تعداد هر کاروان، یک یا چند روحانی با آنها همراه میشود و تا زمانی که کاروان از مجتمع خارج میشود، برنامههای مختلفی از جمله پاسخ به سوالات شرعی، حلقههای معرفت، نماز جماعت و امورات فرهنگی را برای کاروان برگزار میکند.
رئیس هیأت مدیره مجتمع فرهنگی و زائرسرای میقات الرضا(ع) با بیان اینکه یکی از اقداماتی که انجام دادیم و مورد توجه هلال احمر قرار گرفت حضور روحانی در مرکز درمانی بود، گفت: در مرکز درمانی در بخش خواهران و برادران یک طلبه خانم و آقا حضور دارند و به مسائل شرعی و فقهی زائرانی که جراحتی داشتند یا سوال فقهی در رابطه با بیماریشان داشته باشند، پاسخ میدهند.
وی افزود: فضای مجتمع میقات الرضا ۱۲ هکتار زمین است و قرار اسات بنای اسکان برای ۷هزار و ۵۰۰ نفر ایجاد شود، در حال حاضر نیز امکان اسکان ۵ هزار و۵۰۰ نفر را دارا است.
تشکری بیان کرد: با توجه به اینکه کاروانهای بسیاری در این مجتمع برای اسکان حضور مییابند ما مراسماتی با حضور سخنرانانی همچون آیتالله احمد علم الهدی و حجتالاسلام رئیسی برگزار کردیم که سال گذاشته این مراسم با حضور ۵۰ هزار زائر پیاده برگزار شد و بزرگترین مراسم زائران پیاده رضوی بود.
وی افزود: ما برای تکمیل این مجتمع نیاز به مصالح ساختمانی داریم و خیران میتوانند کمکهای نقدی خود را به شماره حساب ۳۵۷۳۹۰۱۱۶۹۱۹_۶۰۳۷ به نام میقات الرضا(ع) بانک صادرات واریز کنند.