به گزارش حلقه وصل، حمیدرضا مقدمفر استاد دانشگاه و کارشناس مسائل استراتژیک در برنامه فرمول یک شبکه اول سیما گفت: راهپیمایی اربعین امروز به یک پدیده جهانی تبدیل شده و ما در دنیا اجتماع و راهپیمایی بزرگتر از این نداریم و هر سال بیشتر اوج می گیرد. صحنه هایی که در این راهپیمایی می بینیم را در اخبار و روایات و داستانها می خواندیم و مابه ازای عملی نداشت. شنیده بودیم در هنگامه ظهور امام زمان (عج) مردم اینگونه خواهند شد و کمک و مساواتی با هم دارند که دست در جیب هم می کنند و نیازمندیهای همدیگر را برطرف می کنند و این نوع فداکاری مردم را فقط می شد در داستانها دید اما اکنون در راهپیمایی اربعین این را به عینه می شود دید.
وی افزود: امروز بیش از ۲۰ میلیون نفر در این مسیر قرار دارند که در چند روز با هم زندگی می کنند. در این زندگی، روش زندگی مطرح است و شما در سبک زندگی، نوعی فرهنگ میبینید که در آنجا حاکم است. چنین پیاده روی با عشق همراه است اما عشقی که پشت آن آگاهی، شناخت و بصیرت هم هست ولی قطعا عشق هم هست. چون اگر محاسبات عقلی باشد چنین چیزی عملی نخواهد بود. چون سختی است، کیلومترها باید پیاده بروید و خطرات احتمالی وجود دارد و این حتما ناشی از عشق است.
مشاور فرهنگی سپاه تاکید کرد: در حاشیه این پیاده روی عشق ورزیهای دیگری هست که سبک زندگی را تشکیل میدهد. همه عاشق هستند و ایمان دارند. قیافههای مختلف و ادیان مختلف در عشق مومنانه با هم مشترک هستند.
مقدم فر با بیان اینکه در اربعین شاهد ایثار فراوانی هستیم، ادامه داد: ما ۲۰ میلیون نفر را می بینیم که تنه به تنه هم حرکت میکنند، با هم در موکب ها می خوابند، بلند می شوند و شما اصلا تعارض و بحث و جدل نمی بینید. من چندین سال است مشرف می شوم و هیچوقت دعوایی ندیدم و این عشق و ایمان است که به آدمها جرات می دهد همه زندگی شان را فدا کنند.
وی در ادامه با مروری بر پیمان وستفالی تصریح کرد: راهپیمایی اربعین دارد یک نظم جدید حسینی و اربعینی در جهان حاکم می کند. ملتهای متعددی از دَه ها کشور به راهپیمایی میآیند. در وستفالی بازیگران فقط دولتها هستند اما اینجا فقط ملتها هستند و از سوئیس و آمریکا و پاکستان و ایران همه در کنار هم هستند و دولتها هیچکاره هستند. حتی ستاد اربعین ایران فقط حرکت را تسهیل میکند و نگاه دولتی وجود ندارد.
این کارشناس مسائل استراتژیک یادآور شد: این جمعیت دارد قدرتی را نشان می دهد و جمعیتی است که آرمان و حرکت و هدف دارد. اینجا مردم همه جمع می شوند و حرکت مردمی و قدرت نرم حاکم است و آن نظم جهانی را به هم می ریزد.
مقدم فر با اشاره به حوادث اخیر عراق اذعان کرد: اتفاقی که در عراق رخ داد، طراحی امریکایی و اسرائیلی و سعودی بوده است تا مردم بترسند و نروند اما اصلا نگرفت و شکست خورد. آنها می خواستند از اعتراضات به حق مردم در فساد اجرایی و اداری، با طراحی فریب کارانه ای، راهپیمایی اربعین را تحت الشعاع قرار بدهند اما موفق نشدند. صهیونیست ها متوجه شدند راهپیمایی اربعین به جایی منتهی خواهد شد.
مشاور فرهنگی سپاه با بیان اینکه زیارت اربعین جایگاه ویژه ای پیدا کرده است، اضافه کرد: زیارت سیدالشهدا در عاشورا، شب عید فطر و عرفه سفارش زیادی شده و ثواب دارد اما زیارت اربعین به عنوان نشانه مومن ذکر شده است و زیارت اربعین معادل ایمان آن فرد است.
وی درباره انتقاداتی که نسبت به هزینه در این مسیر علی رغم مشکلات مختلف کشور می شود، گفت: هزینه های دولتی در کمترین مقدار است، شاید سروصدا و هیاهو باشد اما هزینه دولتی نداریم و هزینه اربعین کاملا مردمی است و مردم از جیب خودشان هزینه می کنند. مردمی که مسافرند خودشان می خواهند پیاده بروند، موکب بزنند، خرج کنند و چایی بدهند. البته طبیعتا وظیفه دولت و شهرداری است که حمایتشان کنند. وقتی ۲ میلیون نفر از مرز عبور می کنند، باید تسهیلات برایشان فراهم باشد. هماننطور که برای سفر آنتالیا و ترکیه و جاهای دیگر هم این تسهیلات برای توریست آماده می شود و اینجا هم همینگونه است و دولت هزینه دیگری نمی کند.
مقدم فر درباره حسینیه ای که در مسیر پپاده روی دارد، توضیح داد: در کربلا موکبی داریم و هیاتی که ۴۰ ساله شده است. من خادم آن هیات هستم و درآن از زائر ۳ ماهه یا ۶ ماهه داشته ایم تا زائر ۸۰ ساله که خانواده شهدا بوده اند و با عشق می آیند. سال گذشته والده ما به رحمت خدا رفت، او سه بار عمل باز قلب کرده بود و دوست داشت بعد از تشرف های متعددی که داشت در اربعین هم مشرف شود و من و اخوی با توجه به شرایط او مانع می شدیم. دو سال پیش اشک در چشمان مادر جمع شد و گفت از کجا معلوم من سال دیگر زنده باشم و اشک ما را هم درآوردند. ایشان آن سال در پیاده روی اربعین شرکت کردند و همین اتفاق هم افتاد و سال بعد از دنیا رفتند.
وی با بیان اینکه حضرت زینب اولین زائر اربعین بوده است و آمده چیزی را ثبت کرده است، در خصوص ۴ ویژگی زائر به روایت زیارت اربعین گفت: تبعیت اولین کلیدواژه است. دوم نصرت است و شما باید امام حق را یاری کنید. نکته سوم معیت و همراهی است. کلیدواژه چهارم هم برائت از دشمن است.
این کارشناس مسائل استراتژیک ادامه داد: زیارت شاخصه مومن است و اجتماع بشریت در روز اربعین در محور سیدالشهدا که نماد مبارزه با ظلم است. امروز گمشده دنیا معرفت است و از اروپا برای حضور در راهپیمایی اربعین هزینه میکنند. امروز گمشده دنیا معنویت است و لیبرال به بن بست خورده است و برای همین است که نامه مقام معظم رهبری مورد استقبال قرار میگیرد.
مقدم فر گفت: امروز راهپیمایی اربعین در مسیر تمدن اسلامی کمک میکند و دنیا سوال دارد که در اربعین چه اتفاقی افتاده است که ۲۰ میلیون نفر را دور هم جمع میکند.