خبرگزاری آناتولی ترکیه با انتشار تصاویری نوشت:کشاورزان شهرستان فومن استان گیلان در شمال ایران اقدام به کاشت برنج کردند. کشاورزان ایرانی فرآیند کاشت را با ورود به گل و لای مزارع پر از آب انجام میدهند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در لایحه بودجه ۱۴۰۱ مصوب کردند که کشت برنج درمناطق مختلف کشور با هماهنگی دستگاههای ملی به تشخیص کارگروه سازگاری با کمآبی استان انجام شود.
روابط عمومی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا تاکید کرد که این قرارگاه هیچ برنامهای برای ورود به حوزه واردات و کشت برنج در کشور ندارد.
دبیر انجمن برنج کشور گفت: با توجه به شرایط خشکسالی و کاهش بارش، پیش بینی میشود که تولید برنج به ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تن برسد.
برنج نماد سرسبزی و زیبایی مزارع شمال است و به رغم مشکلات فراوان در کشت، هنوز از محبوبترین کشتهای رایج بین کشاورزان است. اولین نشاء دستی برنج در بهار ۱۴۰۰ در شالیزارهای استان گلستان آغاز شده است.
مجلس موافقت کرد که موضوع ممنوعیت کشت برنج در کشور بنا بر تشخیص شورای آب استان ها لغو شود.
هر ساله از اواخر فروردین برنج کاران مازندرانی کار و فعالیت خود را از سر میگیرند و شالیزارها را آماده نشا کاری میکنند. با توجه به شیوع ویروس کرونا نشا کاری چند هفتهای به تعویق افتاده بود.
با فرارسیدن فصل بهار، زمان کشت و کار در مازندران آغاز میشود و کشاورزان عزم خود را برای کشت محصول استراتژیک برنج جزم میکنند. استان مازندران جزو رتبههای نخست در میان استانها در تولید برنج میباشد.
برنجکاران خوزستانی از درد این روزهایشان برای فروش برنج و شلتوک میگویند و معتقدند که خسارت بلاتکلیفی امروزشان از خسارتهای سیل هم بیشتر است.
کار برداشت محصول برنج از سطح شالیزارهای بخش سوسن و دهدز در شهرستان ایذه انجام شد.
ایستگاه تحقیقات گلدشت بابل زیر نظر موسسه تحقیقات برنج کشور برنج رنگی کشت میکند. این برنجها به رنگهای قرمز و سیاه است.
برداشت برنج در شالیزارهای مازندران آغاز شده است و بارندگیهای سال جاری و فراوانی آب سبب شد تا امسال کشت برنج بر خلاف سالهای گذشته رونق یابد.
هیئت وزیران ، با اجرای محدودیتها و ممنوعیتهای کشت برنج در خارج از استانهای گیلان و مازندران موافقت کرد.