رئیسجمهور امروز در نشست استانداران با گلایه از عدم تصویب لوایح fatf در مجمع تشخیص مصلحت، مدعی شد رهبری با لوایح دولت مخالفتی ندارند. ادعایی که یکبار نیز از سوی جهانگیری مطرح اما تکذیب شد.
در حالی که FATF در مقابل ترور سردار سلیمانی سکوت اختیار کرده - بلکه در طرف تروریستهای آمریکایی قرار دارد- معاون حقوقی رئیسجمهور خواستار تصویب لوایح مورد مطالبه FATF در ایران شد!!
امروز دوم بهمنماه مهلت یکساله مجمع تشخیص برای پیوستن به لایحه cft به پایان رسید و نظر شورای نگهبان درباره نپیوستن به این لایحه به تایید رسید.
ادامه بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم به نشست بعدی کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام موکول شد.
دکتر شاکری میگوید: اینکه بعضی میگویند روسیه گفته به کنوانسیونها ملحق بشوید تا بتوانیم با هم کار کنیم، دروغ است و واقعیت ندارد، اما این مسئله جزئیاتی دارد.
درحالیکه ایران، بیش از ۹۰ درصد برنامه اقدام FATF را اجرا کرده است، FATF ایران را صرفا به خاطر نپیوستن به دو کنوانسیون پالرمو و CFT به بازگشت کامل لیست اقدامات مقابلهای تهدید میکند.
این گزارش از پشتپرده اصرار عجیب دولت و اصلاحطلبان برای تصویب لوایح ضد امنیت ملی cft و پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام رمزگشایی میکند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام پیشبینی کرد که تکلیف دو لایحه الحاق به CFT و کنوانسیون پالرمو تا پیش از پایان ضربالاجل FATF علیه کشورمان در مجمع، مشخص و رد خواهند شد.
کاش دولت محترم ازمیان ناکارآمدیهای فراوانی که داشته فقط مسئولیت امکانات و ظرفیتهای ۶ساله ملت و نظام راکه به پای برجام ریخته را میپذیرفت و سپس مسئولیت لوایح ذلتبار FATFرا از منتقدان مطالبه میکرد.
«بخش بزرگی از سیاست خارجی ایران حمایت از تروریسم تلقی میشود و فعالیتهای نظامیان و سپاه جرم تلقی خواهد شد و آمریکاییها راحتتر می توانند فعالیتهای مالی سپاه و آیتالله خامنهای را ردیابی کنند.»
باوجود آنکه اعضای مجمع لوایح پالرمو و CFT را بلاتکلیف گذاشتهاند، اما موضعگیریهای FATF، اقدامات اروپا و تروریستی خواندن سپاه هیچ توجیهی برای مجمع در بلاتکلیف گذاشتن این لوایح باقی نمیگذارد.
الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو و CFT جزو دستور کارهای جلسه آتی مجمع تشخیص نخواهد بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه تحت فشار قرار دادن اعضای مجمع برای مخالفت یا موافقت با دو کنوانسیون صحیح نیست، گفت: نباید افکار عمومی را بازیچه سیاستبازان قرار داد و موج ایجاد کرد.
عباسعلی کدخدایی در مصاحبهای گفت: حقشرطهایی گذاشته شده به استناد ماده ۶ کنوانسیون اعتبار ندارد و در جایی که خود کنوانسیون حق شرط گذاشتن را منع کرده است، حق شرط گذاشته شده است.
افایتیاف تعلیق اقدامات تقابلی علیه ایران را تا ژوئن ۲۰۱۹ تمدید کرد.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: ممکن است پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت تصویب شود اما شورای نگهبان باید به وظایف قانونی خود عمل کند. اگر ما ازایرادات چشمپوشی کنیم، وظایف خود را نادیده گرفتهایم.
شریعتمداری در برنامه "۱۰:۱۰ دقیقه": ما مشکل شخصی با آقایان ظریف و تیم مذاکره کننده نداریم و به هیچ وجه به دنبال این نیستیم که بگوییم دیدید ما راست میگفتیم.
حجتالاسلام رئیسی به ادعاهای مقامات دولتی درباره ضرورت پیوستن به پالرمو و CFT واکنش نشان داد.
رئیس کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی مجلس از آغاز روند بررسی CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد.
احمد امیرآبادی فراهانی گفت: اگر کشورمان قواعد لوایح چهارگانه FATF را بپذیرد، در این حالت دیگر نمیتوان تحریمها را دور زد.