واقعیت این است که به دلایل مختلف، برنامهریزی و فعالیت در تشکل دانشجویی در مقایسه با تشکلهای اجتماعی، دشوارتر و سختتر است و تا گردانندگان تشکلهای دانشجویی به این اقتضائات توجه نکنند، توفیق چندانی نخواهند داشت. مقوله «جذب» هم با همین دشواریها و پیچیدگیها روبروست. در این مجال، صرفا برخی تاملات و زوایا درباره جذب در تشکلهای دانشجویی را مرور کردهایم.
«ابراهیم فرمانی» معروف به «عموروحانی» طلبهای ست که سالها در حوزه کودک و نوجوان فعال است و عموی مهربانی ست که در تلاش است مفاهیم دینی را به زبان کودکان به آنها بیاموزد.
در مورد تاريخچه تأسيس نهاد مردمی و انقلابی جهاد سازندگی بايد گفت كه انديشه تأسيس جهاد سازندگی، نخستين بار، با عنوان طرح اعزام گروههای 10 نفره دانشجويی به مناطق محروم و با پيشنهاد يكي از اعضای هيأت علمی دانشكده فنی دانشگاه تهران، مطرح شد.
شخم زدن خاطرات کتاب فروش 44 ساله و باانگیزه بابلی هم در نوع خودش جالب است. دست میاندازد و از گوشههای ذهنش، خاطرات قدیمی و خاکخورده را بیرون میکشد و گرد و غباری را که از گذشت زمان رویشان نشسته، میتکاند و حرفها را تحویلِ ما میدهد: در این سالها شاید در مجموع 12 مرتبه خانه و مغازه را جابه جا کردهام. یک زمانی بود که پراید 7 میلیون تومان قیمت داشت. یک پراید قسطی خریدم که بتوانم در نمایشگاههای استانی و نمایشگاههای کتاب دفاع مقدس شرکت کنم.
مسئول بینالملل اتحادیه امت واحده از جمعآوری ۲۵۰ میلیون تومان کمک مردمی برای مردم مظلوم میانمار خبر داد و گفت: کسانی که معتقد به منطق «چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است» هستند، به هموطن خودشان هم خیری نمیرسانند.
هیئت «فاطمیه ارشاد» تهران چند خادم کوچک مهربان دارد که ۱۰ شب عزاداری سیدالشهدا(ع) گرداگرد هیئت میچرخند تا بهترین مراسم را در این ایام برگزار کنند. چند دقیقهای با این خادمان کوچک همراه شدیم.
رسول حمیدی، دبیر کارگروه رسانه و هنر جبهه فرهنگی استان قزوین درباره حضور کاروان سفیر آفتاب در شهر قزوین یادداشتی را برای تجربهنگاری این حرکت تمیز فرهنگی نوشته است.
جایزه جهانی گوهرشاد بهانهای شد تا به سراغ زنانی که آن را دریافت کردهاند، برویم؛ اما اتفاق ویژه و متفاوتی در خانه «مهری یزدانی» برایمان رخ داد!
«نقطه صفرمرزی» پویشی است که با نزدیک شدن ماه مهر به همت موسسه طلوع بینشانها به راه افتاده است. اتفاقی که قرار است با کمک مردم به بچههای مناطق محروم کشور لوازمالتحریر هدیه دهد.
زهرا گیتینژاد، معلم با سابقهای است که در کنار تدریس با کمک سازمان نوسازی مدارس و خیرین «مهر گیتی» تا به حال توانسته 250 مدرسه برای مناطق محروم بسازد. او چندی قبل منتخب جایزه جهانی گوهرشاد شد.
جایی در شهر تهران دو جوان با دغدغه شناخت شهدا دست به کار میشوند و علاوه بر ایجاد کار برای جوانترها، محلی برای صحبت کردن درباره شهدایی که آنها را برندهای جامعه میدانند، به وجود بیاورند.
«باغ» نام نشریهای است که مهاجران افغانستانی در ایران آن را برای همه کودکان کشورشان در سراسر دنیا تولید میکنند تا هویت و فرهنگ سرزمینشان را به آنها یادآوری کنند.
برکتِ ستاد اجرایی فرمان امام آبادانی از لرستان تا سیستان است. حالا به یُمن تلاشهای این بنیاد (برکت) شاهد محرومیتزدایی در بخشهایی از کشور هستیم. امروز ستاد اجرایی فرمان امام با استفاده از ظرفیت «بنیاد برکت» و «تدبیر» در مناطق محروم و کمتر توسعهیافته کشور حضور مییابد و نسبت به توانمندسازی جوانان با رویکرد اقتصادی، فرهنگی، آموزشی و ... اقدام میکند.
سعیده دلمرادی، معلم یکی از روستاهای سرخس است که به دانشآموزان درس میدهد و بعد از تمام شدن کلاس درس برای رفع مشکلات خانوادههای روستایی تلاش میکند.
«زندگی خوب» نام یک گروه جهادی است که با خدمت به مناطق محروم حاشیه پایتخت میخواهد زندگی را برای اهالی محروم این مناطق کمی «خوب»تر کند.
سینا حجازی یک جوان 22 ساله است که برای ادای دین به شهیدان، خدمات گیمنت خودش را رایگان در اختیار فرزندان شهدا قرار میدهد.
«محمدجلال ملکمحمدی» شهید مدافع حرمی ست که در جریان فعالیتهای جهادی خود آنقدر خدمت کرد که بعد از شهادتش اهالی یکی از روستاهای محروم محل خدمتش نام روستا را به نام «جلالآباد» تغییر دادند.
سایت «گندم» یک پلتفرم تامین مالی جمعیست که مثل یک بنگاه عمل میکند تا با جذب سرمایههای مردمی فقرزدایی، اشتغالزایی و مدرسهسازی کند.
قديميترين و تأثيرگذارترين تشكل اسلامگراي دانشگاه، انجمنهاي اسلامي دانشجويان هستند كه در طول تاريخ حيات خود دچار فراز و فرودهاي بسيار گشتهاند و پرداختن به تاريخ اين تشكل نيز از اين منظر حائز اهميت است كه توانايي شناساندن بسياري از مشكلات و آسيبهاي دانشگاه را برايمان فراهم ميکند.
«محمدابراهیم شریعتی» ناشر افغانستانی در ایران است که اینروزها به خاطر مشکل اقتصادی، کتابخانه شخصیاش را به حراج گذاشتهاست.